Alleen leven Geluk

Proost, op een nieuw jaar vrijgezel zijn!

een nieuw jaar vrijgezel, Djamila, kerst, proost
Geschreven door Djamila

Kerst staat voor gezelligheid, samen zijn, liefde en familie. Oh, en voor teveel eten, dennennaalden, kou, decemberdip, een laag saldo en relatieloos je verdriet wegdrinken.

“Mijn oom heeft zo zijn twijfels. Hij vertelde me laatst dat het natuurlijk ook oké is als ik met een vrouw thuis zou komen”
Mensenhouden van kerst. Ik háát kerst. Daarom vind ik het ook totaal niet erg dat ik de gehele kerst moet werken. Ik vul namelijk m’n saldo aan en hoef mijn familie niet voor te stellen aan mijn nieuwe vriend.

Ohwacht, wat zei ik ‘nieuwe vriend’? Die is er niet. Ik ben een zelfstandige vrouw. Iemand die goed weet wat ze wil. Ik heb de halve wereld gezien en ben een gelukkig mens. Ook zonder relatie.

Naastdat ik ga werken heb ik dit jaar ook een kerstdiner met familie. En zij vragen zich onderhand toch wel af waar die vriend van hun oudste nicht / zus / dochter / kleinkind nou blijft.

Mijnoom heeft zo zijn twijfels. Hij vertelde me laatst dat het natuurlijk ook oké is als ik met een vrouw thuis zou komen. Begrijp me niet verkeerd, vrouwen zijn geweldige wezens, maar ik zou er geen relatie mee kunnen hebben.

Dus,ik bedacht voor mezelf de volgende opties om de komende kerstdagen door te komen:

  • Huureenheer.nl. Ja dames, dit bestaat echt (wedden dat jullie nu als een gek de website aan het checken zijn?!). Ik moet heel eerlijk bekennen, ook ik heb even rondgekeken en me vergaapt aan de mooie exemplaren. Die kom je niet zomaar tegen bij de groenteafdeling van de AH. Maar misschien toch een beetje prijzig voor één avondje.
  • Ik ga tinderen tot ik een tindervinger heb. Met de hoop dat ik voor kerst nog een gek vind die met mij en mijn absurd maffe familie aan één tafel wil zitten. Of betekent dit ook dat ik dan kerst bij zijn familie moet vieren? Slecht plan. Deze optie kunnen we schrappen.
  • Vergeet die veel te strakke jurk en pumps. Ik ga op de Bridget Jones tour. Hallo chocola, slechte kerstfilm, wijn en vriendinnen! Kerstavond breng ik thuis op de bank door met mijn vriendinnen. Hier zijn geen mannen voor nodig. Goed plan!
  • Ooit heb ik van mijn vriendinnen een vrijgezellenfeestje gekregen. Niet omdat ik ging trouwen. Maar omdat ik ‘vrij’ en ‘gezellig’ ben. Persoonlijk vind ik het best leuk om het jaar weer ‘vrij’ en ‘gezellig’ af te sluiten. Dus ik kan altijd een etentje organiseren voor alle andere ‘vrije’ en ‘gezellige’ lotgenoten. Ik ga ze meteen uitnodigen.
Kortom,er zijn genoeg opties om de feestdagen door te brengen, zonder je alleen te voelen.

Zegook vooral niet tegen jezelf: “Volgend jaar rond deze tijd heb ik een vriend(in)”. Want een relatie hebben is leuk. Maar tegelijkertijd is het niet echt iets om jaloers op te zijn. Zo hoef je deze kerst niet met je schoonfamilie door te brengen, kun je je ongegeneerd vol vreten en heb je geen ongemakkelijke momenten aan tafel met zijn gekke oom. En denk buiten kerst ook eens aan alle andere feestdagen en verjaardagen die je niet met je schoonfamilie hoeft door te brengen. Je hebt nu meer tijd voor je vrienden en voor jezelf. Je hoeft niet elk jaar een origineel cadeau voor je partner te vinden. Dus eigenlijk is ‘alleen’ zijn best leuk. Tot die tijd kijken we rond, proeven we hier en daar wat en gaan we zeer vrijgezellig het nieuwe jaar in.

Proost,op een nieuw jaar vrijgezel zijn!

 

Bekijk ook de eerste aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Djamila

Ik ben Djamila. Net terug van een wereldreis, 26 zomers jong.
Ik ben single en begeef me volop in het vrijgezelle, datende wereldje. "Hoe kan zo’n leuke meid als jij nou geen vriend hebben?", ondertussen een allergie gekregen voor deze dooddoener. Ik neem jullie graag mee in de wereld van “zo’n leuke meid” die relatieloos door het leven gaat.
Of ik op zoek ben? Nee hoor, zoveel leuke mannen op deze bol. De leukste komt vast wel op mijn pad.
Benieuwd naar mijn leventje naast het daten? Kijk dan eens op: www.reismeisje.wordpress.com

Schrijf een reactie

X