Alleen leven Geluk

Single zijn met de feestdagen is top!

feestdagen, kerst , laura , single , Single zijn met de feestdagen , top , Plekk, datingapp Plekk ,dating app , datingapp
Geschreven door Laura

Als je single bent, gaan de feestdagen met je familie waarschijnlijk ongeveer als volgt:

“Ze moesten uren oververhitte speelgoedwinkels aflopen om die supercoole nieuwe gadgets te bemachtigen en hebben daarmee hun bankrekening geplunderd om Sinterklaas en de Kerstman geloofwaardig te maken.”
Jekomt bij je familie aan en struikelt bijna over je gillende kleine neefjes en nichtjes. Je zegt de mensen die die kleine wezentjes hebben gecreëerd gedag, de mensen die de maand december doorgebracht hebben met het jagen op speelgoed en nu uitgeput op de bank hangen.

Zekunnen nauwelijks ‘hallo’ uitbrengen en mompelen nog iets van excuses voor de ‘sugar high’ van de kleine mormels. Dan begint één van de apen op zo’n oorverdovende en tenenkrommende manier te schreeuwen, dat je denkt dat ie op zijn minst een ledemaat verloren heeft (in werkelijkheid blijkt dat één van de neefjes te lang met de iPad aan het spelen is, alvorens die door te geven aan de volgende).

Jemaakt een rondje om al je ooms, tantes, neven, nichten, oma’s en opa’s te groeten. Een nicht heeft een nieuwe vriend en stelt hem op een gênante manier voor aan de hele familie. De mannelijke familieleden uiten hun zorgen over wat er zal gebeuren als hij haar hart zal breken. Dan vang je een opmerking over veilig vrijen op en huivert…

Dechaos neemt af als iedereen aan tafel gaat zitten. Eindelijk is het even (bijna) stil en kom je een beetje tot rust. Tot een oom het nodig vindt je te vragen of jij ook een vriendje hebt. Zucht.

Jezegt: “Nee, die heb ik niet”, je scharrels en mislukte dates van het afgelopen jaar verzwijgend. Snel begin je te praten over het smakelijke voorgerecht. Blijkbaar vinden je familieleden het nodig het vriendjes-onderwerp niet te laten rusten. Want ja hoor, daar komen ze al, de overbodige opmerkingen, die kennelijk noodzakelijk zijn om uitgesproken te worden:

“Maak je geen zorgen, op elk potje past een dekseltje.”

“Let maar op, als je het ’t minst verwacht, staat hij ineens voor je neus.”

“Misschien moet je je eens inschrijven bij zo’n datingwebsite.”

Misschienzijn er singles die op dat moment zelfmedelijden krijgen en echt geloven dat ze zielig zijn. Als al je familieleden met medelijden naar je kijken dan zal de situatie ook wel heel erg zijn. Als je Kerst en Oud&Nieuw zonder een geliefde moet vieren, dan zal dat wel betekenen dat het echt verschrikkelijk is, toch?

Maarvoor mij is dat anders. Ik staar vol ongeloof mijn tafelgenoten aan. Ben ík degene waar iedereen medelijden mee heeft?! Dat klopt niet.

Hetis andersom. Kijk nou naar die uitgeputte vaders en moeders, wiens kinderen te jong zijn om te begrijpen hoeveel ze wel niet opofferen om ze geweldige Sinterklaas- en Kerstsprookjes te bezorgen met een overvloed aan cadeaus. Ik heb medelijden met ze, ze moesten uren oververhitte speelgoedwinkels aflopen om die supercoole nieuwe gadgets te bemachtigen en hebben daarmee hun bankrekening geplunderd om Sinterklaas en de Kerstman geloofwaardig te maken.

Ookheb ik medelijden met de nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, die voor het eerst Kerst bij hun schoonfamilie vieren en allerlei ongevraagd advies en kritiek naar hun hoofd geslingerd krijgen. Die de hele Kerst met samengeknepen billen zitten, in de hoop dat er niet al teveel gênante opmerkingen over tafel zullen gaan.

Hetverschil is dat ik mijn medelijden niet laat blijken. Ik geef niet ongevraagd advies:

“Wees gerust, je kinderen zullen je dankbaar zijn, op een moment dat je het ’t minst verwacht, over een jaar of dertig.”

“Het geeft niet hoor, we begrijpen het, want we weten allemaal dat je liever een suffe vriend hebt dan dat je alleen aan de Kersttafel zit.”

Eris altijd een hoop medelijden voor de vrijgezelle persoon aan de Kersttafel. Maar gelukkig staan wij singles daarboven. Wij hebben de vrijheid zolang te blijven als we willen, zoveel te drinken als we willen en laten na de Kerst de chaos van gebroken speelgoed, schreeuwende kinderen, leeggehaalde bankrekeningen, ruziënde ouders en gefrustreerde vriendjes lekker achter ons om fijn ons single leven voort te zetten.

Geenverwende kinderen en geen gemene schoonfamilie. Wie heeft het nou beter dan wij?! Proost!

 

 

Bekijk ook de eerste aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Laura

Laura is mijn naam. Ik ben 30 jaar. Maar bang om oud te worden? Nee, valt reuze mee. Ze zeggen dat het leven steeds beter wordt, toch?

Ik woon en werk in Amsterdam alsof ik er heel mijn leven verblijf, maar dat is niet waar. Ik heb een dorpse achtergrond, maar de dorpse levensstijl ben ik al lang geleden kwijtgeraakt.

Ik ben single, maar dat ben ik niet altijd geweest. Ik heb zelfs een aantal jaar van mijn leven in verschillende relaties doorgebracht. Ik ken dus beide kanten, weet van beiden de voor- en nadelen en kies er nu bewust voor om single te blijven. Maar ja, hoe bewust kun je zijn? Verliefd worden houd je niet echt tegen. Op dit moment vind ik het echter heerlijk om mijn hele bed voor mij alleen te hebben! En daar blog ik graag over!

Schrijf een reactie

X