Beauty In huis

Ik ben een slons

slons, Es, suzanna esther, rommel, stof, trainingspak, huispak, no make-up, sterrenbeeld, slonzig, comfortabel, boek, schrijver, schrijfster
Geschreven door Suzanna_Esther

Ik ben een slons, van huis uit. Oké, in het middenstuk van mijn leven heb ik een langdurige poging gedaan ‘slons af’ te zijn, maar helaas was die strijd tevergeefs.

Nou werkt mijn sterrenbeeld ook niet mee. Voor degenen die er iets van afweten (ik niet, alleen maar over ‘de mijne’): ik ben een waterman met ascendant leeuw! Het is de meest gruwelijke combinatie die je maar kunt bedenken. Waterman met ascendant leeuw staat gelijk aan: Jeckel & Hide, Laurel & Hardy, Sneeuwwitje & de boze stiefmoeder, Adriaan van Dis & Gordon.

“Er is niet tegen op te boksen: stof, spinrag, zand en kruimels. Als ik alles wil hebben en houden zoals de leeuw in mij wil, dan heb ik geen leven.”
De waterman gedraagt zich over het algemeen als een oude hippie. Beetje tegendraads, excentriek, vrijheidslievend, en het zal de waterman jeuken hoe ie eruit ziet, laat staan wat anderen van hem/haar denken. Een leeuw houdt van mooie dingen, is trots, houdt van decorum en wil over het algemeen overal de beste in zijn, en anders wel in het middelpunt van de belangstelling staan.

Over het algemeen loop ik sinds het einde van mijn carrière in het bedrijfsleven, liefst in gemakkelijke kleding; oftewel jogging- of spijkerbroek, niet prikkende en vooral wijde truien, en comfortabele schoenen. Mijn kast is daarentegen gevuld met de meest exclusieve maatpakken, jurken en anderszins, inclusief bijpassende schoenen en handtassen.

Soms sta ik genietend voor mijn immense kast, strijk liefdevol over de glanzende stoffen en neem een Cinderella muiltje in mijn handen, waar het prijskaartje nog blank en ongeschonden onder de gave zool plakt, om deze vervolgens weer mooi naast haar familie van goede komaf te zetten.

Weggooien? Kringloop? Echt niet.

Dragen? Aandoen? Ook niet.

Zo ook met het huishouden. In mijn hoofd heb ik een plaatje van hoe mijn huis eruit zou kunnen zien. Met vlagen doe ik daar weleens een poging toe, maar het wordt nooit zoals ik het voor me zag. Bovendien is er niet tegen op te boksen: stof, spinrag, zand en kruimels. Als ik alles wil hebben en houden zoals de leeuw in mij wil, dan heb ik geen leven.

De slons in mij krijgt steeds meer de overhand. Simpelweg omdat het veel gemakkelijker, comfortabeler, maar ook goedkoper is.

Ik kom soms om in het stof, slijt mijn dagen in een huispak, maar heb mooi wel een tweede boek geschreven.

Lang leve de verloedering!

 

Bekijk ook de tweede aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Suzanna_Esther

Mijn naam is Suzanna Esther, ook wel ES voor mijn vrienden. Rond mijn tiende begon ik met schrijven, en pas enkele jaren ook voor publiek.

Ik ben columniste en sinds kort auteur van het boek ‘Wervelstof’, dat in maart is gelanceerd. Mijn tweede boek is onderweg.

Verder schilder ik af en toe (bijvoorbeeld de cover van mijn boek) en schrijf in opdracht artikelen voor websites.

Ik ben moeder van twee half Franse puberjongens die ik om en om deel met hun Franse vader.

Sinds 2014 ben ik single en dat bevalt me prima. Ik date regelmatig, maar ben heel kieskeurig geworden wie ik in mijn leven toelaat. Veel leuke dates die ik heb gehad zijn vaker vrienden dan relaties geworden. Zo heb ik een paar platonische mannenvrienden om mij heen, maar ook een paar hele goede vriendinnen. Enkelen zijn ook schrijver en soms schrijven we samen columns over onze avonturen.

Verder houd ik van absurdisme, analyseren, filosoferen over vreemde invallen, maak ik mij druk over de maatschappij, misstanden, ongelijkheid en wandel soms ook wel een beetje op het randje van rebelsheid. Daar schrijf ik allemaal over in mijn columns en verhalen op:

http://www.suzannaesther.nl/Schrijversblog/
https://www.facebook.com/esthersuzanna/

Verder kun je me als auteur volgen op:
https://www.facebook.com/Wervelstofoklahoma/

Ik ben nieuwsgierig naar jullie verhalen en kijk uit naar jullie reacties.

Schrijf een reactie

X