Daten Seks

Alfa’s, Bèta’s en Fuckboys

seks, aandacht, alfa, alfaman, beta, Chi, dating app, datingapp, fuckboys, maagd, mannelijke aandacht, Plekk, pleonasme
Geschreven door Chi

Ik ben haar naam vergeten. Daarnaast heb ik ook gelogen over mijn naam en mijn beroep. Blijkbaar stonden wij vorige week nagenoeg op dezelfde plek in dezelfde kroeg. Dat ik me niets meer van ons gesprek kan herinneren is natuurlijk niet echt een charmante vertoning.

Ze kijkt mij afkeurend aan alsof ik een pup ben die op haar splinternieuwe bank heeft geplast.

“Zijn lichaam is een tempel, maar aan zijn tatoeages te zien tolereert hij er blijkbaar wel graffiti op.”
Ik beweeg heel ongemakkelijk mijn hoofd op de maat van de muziek. De muziek die zoiets gaat als: “Pump up the jam, pump it up…..”. Ik krijg het beeld niet uit mijn hoofd van een persoon met een fietspomp die een jampot probeert op te pompen. (Nadat jullie dit hebben gelezen zullen jullie voortaan bij het beluisteren van dit nummer mijn probleem beamen.)

Dan schreeuwt zij in mijn oor: “Waarom doe je zoiets in godsnaam? Je bent zeker zo’n ‘Fuckboy’?!”

Op dat moment weet ik niet precies wat een Fuckboy inhoudt. Het is toch ook een belachelijk woord. Een ware verloedering van de Nederlandse taal. Waarom zou je een werkwoord voor de voortplantingsdrang koppelen aan het mannelijk geslacht? Een slecht gekozen Engels pleonasme. Er is niet eens moeite gedaan om een mooi dubbelzinnig Nederlands woord te bedenken. Ik mis toch de tijden dat woorden zoals “greppelslet” en “vloerduif” werden bedacht.

Later werd mij duidelijk dat een Fuckboy een man/jongen is die er alles aan doet om een meisje het bed in te krijgen. Niks nieuws eigenlijk toch? Gewoon een man die duidelijk alfagedrag vertoont. Een sportschool type dat meer geld uitgeeft aan voedingssupplementen dan aan al zijn andere boodschappen. Zijn blauwe vinkjes op Whatsapp zet hij uit. Hij reageert doorgaans tien uur later pas op je bericht. Het getal tien is namelijk mooi rond. Zijn lichaam is een tempel, maar aan zijn tatoeages te zien tolereert hij er blijkbaar wel graffiti op. Hij heeft bij wijze van spreken al een condoom om voordat zijn date is begonnen. Of hij is zo dom om te denken dat je immuun kan worden voor geslachtsziektes zodra je ze allemaal een keer hebt gehad. Hij kan niet bevriend zijn met vrouwen. Hij ziet ze puur als lustobject en heeft meerdere opties. Kwantiteit gaat boven kwaliteit. Hij heeft Tinder al meerdere malen uitgespeeld. Zijn motto: in het leven moet je soms eerst genoeg draken verslaan om bij de prinses te kunnen komen.

“Want als Chinees je voorstellen met de valse naam Nol en liegen dat je Cliniclown van beroep bent lijkt mij niet echt een serieuze poging om iemand in bed te krijgen.”
Ik raak steeds verder vervreemd van de aantijging Fuckboy. Want als Chinees je voorstellen met de valse naam Nol en liegen dat je Cliniclown van beroep bent lijkt mij niet echt een serieuze poging om iemand in bed te krijgen. Ik heb haar vorige week aandacht gegeven, aangezien vrouwen leven van water, zuurstof en mannelijke aandacht. Maar ik heb die op de verkeerde wijze toegediend. De match met haar is te vergelijken met een man die een bril en oorbellen tegelijkertijd draagt. Ik wilde haar helemaal niet versieren. Om eerlijk te zijn sluit ik mijzelf in dit geval nog liever op in mijn slaapkamer met kaarslichtjes en teken ik een vrouwengezichtje op mijn linkerhand.

Ik ben zo’n naïeve Bèta jongen, die vrouwen uitnodigt om pannenkoeken te komen eten en dan ook echt pannenkoeken gaat bakken. Koken vind ik leuker dan motorrijden of Tinderen. Ik fluister liever een leuke grap in je oor dan een seksueel getint voorstel. Ik krijg het in tegenstelling tot veel andere mannen benauwd bij de gedachte dat er 72 maagden op mij wachten in het paradijs. Hoe zullen die 72 vrouwen eruit zien? Zij zullen toch niet voor niks maagd zijn? Ook zal ik het in tegenstelling tot Alfamannen niet erg vinden dat enkele vriendinnen mij zo af en toe gebruiken als emotionele tampon.

Even generaliserend: een doorsnee vrouw zal haar droomman omschrijven als een man met Bèta-eigenschappen. Terwijl zij zelf niet door heeft dat zij altijd voor de Alfa zal vallen. Daar kunnen deze vrouwen ook niks aan doen, dat is puur te wijten aan Darwinistisch, instinctief gedrag.

Ach, er zullen hopelijk toch vrouwen zijn die verder zijn geëvolueerd. Ik denk namelijk ook dat er mannen zijn die verder zijn geëvolueerd dan de “Fuckboy”. Je moet ze alleen wel herkennen…

 

Over de auteur

Chi

In mijn leven ben ik tweemaal hard op mijn bek gegaan.

De eerste keer was van mijn fiets, na een epische stapavond. Met een volle face-plant kwam ik neer op een stalen roostervloer van een brug. Dit resulteerde in 20 hechtingen boven mijn lip en 3 cirkelvormige littekens van het rooster op mijn voorhoofd. Blijft altijd leuk om dit te moeten vertellen tijdens verjaardagen en eerste dates.

De tweede keer dat ik op mijn bek ging was pas twee jaar geleden: een breuk na een 8-jarige relatie. Dat deed pas echt pijn. Maar hé... het gaat nu best goed. Ik begin eindelijk weer een beetje gevoel te krijgen na een apathische fase. Mijn weekendverhalen op de maandagochtenden zijn nu echt boeiend geworden.

Zo nu en dan werp ik een blik op mijn littekens. Ze zijn eigenlijk best mooi geworden.

Schrijf een reactie

X