Daten Daten online

Een date afwijzen, hoe moeilijk kan het zijn?

afwijzen, blind date, date afwijzen, daten, dating app, datingapp, datingscene, Millie, Plekk, afzeggen, date afzeggen, cancellen, ghosting, ghosten
Geschreven door Millie

‘Ik heb maandag een blind date’, vertelt een vriendin enthousiast. Ik ben blij voor haar, maar ik voel ook een steek van jaloezie. ‘En woensdag heb ik een date via Tinder’, gaat ze verder. Ondertussen is ze druk aan het chatten met een handjevol mannen op Happn. Hoe doet ze dat? vraag ik me af. Ik kan me mijn laatste date niet eens heugen. Maar zoveel mannen tegelijk, dat is sowieso niets voor mij. Toch moet ik wel iets met die jaloezie. Moet ik me niet weer eens in de datingscene gooien? Het is niet voor het eerst dat ik hier tegenaan hik. Maar mijn haat-liefde verhouding met datingapps is nog steeds niet verdwenen…

“Als ik me niet vergis vindt hij het erg gezellig, afgaande op de glimlach die continue om zijn mond zit. En ik vind hem ook leuk!”
Na een vierdaags festival vol leuke muziek, drankjes en de nodige leuke mannen besluit ik dat ik actie moet ondernemen. Vergelijk het met het zoeken naar een baan. Als je nooit solliciteert, ga je ook nooit een baan vinden, toch? Dus installeer ik weer een paar datingapps en sla aan het swipen en liken. Zie het als oefenen met daten, zeg ik tegen mezelf. Geen verwachtingen, dit is oefenen. En in plaats van suf af te wachten totdat een man wat zegt als je een match hebt, gooi ik er wat leuke oneliners tegenaan. Dan heb ik een gesprek met een man, waarbij in zin twee al telefoonnummers uitgewisseld worden. Kijk, dat gaat lekker!

We appen wat heen en weer en komen erachter dat we bij elkaar om de hoek wonen. Hoe praktisch! Op een lome zaterdagmiddag maken we een afspraak voor die avond in dat kroegje even verderop. Hij heeft later op de avond een feestje, dus we kunnen maar kort een biertje doen. Prima, toch? Als ik aan kom lopen, zie ik hem al staan. Gelukkig, hij lijkt op z’n profielfoto! Dat is altijd maar weer afwachten. We geven elkaar drie zoenen en het klikt meteen. Onder het genot van een Duits biertje praten we wat af. Als ik me niet vergis vindt hij het erg gezellig, afgaande op de glimlach die continue om zijn mond zit. En ik vind hem ook leuk! Dan is het voor hem tijd om naar zijn feestje te gaan en we vragen de rekening.

Het moment van afscheid. Altijd zo’n awkward dingetje. Het is nog licht buiten als we een beetje om elkaar heen staan te draaien. Ik merk dat ik niet echt in the mood ben om hier even uitgebreid te gaan zoenen. Hij krijgt een knuffel van me en als ik wegloop denk ik, die is in the pocket. Vandaar dat ik hem na een paar uurtjes app, met de vraag hoe het feestje is. Geen antwoord. De dag erna. Niks. Daarna. Ook niks. Wat??? Ik snap er helemaal niets van. Ik gooi er nog een appje tegenaan. Maar: niks. Ik merk dat ik er een beetje ontdaan van ben. Sterker nog: ik vind het rete asociaal om niks meer te laten horen. Wat is de moeite om te sturen: ik vond het gezellig, maar hier blijft het bij? Gewoon het fatsoen hebben om nog wat te laten horen en het af te sluiten?

Een paar dagen later neem ik het heft in eigen hand. Ik app hem dat ik het gezellig vond, maar dat ik het respectloos vind dat hij mij zo negeert, dat een ‘het gaat ‘m voor mij niet worden’ toch wel zo netjes was geweest. Ik leg mijn telefoon weg en voel me meteen goed hierover. Ook al ken je iemand niet, je mag best laten weten hoe jij wil dat er met je omgegaan wordt. Dan krijg ik toch een berichtje terug van deze meneer. Hij vond het ook gezellig en sorry, hij had inderdaad even wat moeten sturen. Dat vind ik dan wel weer stoer van hem. Twee weken later appt hij me weer, ‘je bent me toch niet vergeten?’. Hij wil graag nog wat met me afspreken. Serieus?? MANNEN!! Ik swipe en like weer even verder, als je het niet erg vindt. NEXT!

 

Over de auteur

Millie

Ik ben Millie, 35 jaar en single. En daar blog ik over. Gezellig, op een feestje met alleen maar stelletjes. De eerste date. Het grijze gebied in een beginnende relatie. Tinderen. Een huis kopen in je eentje. Flirten via Twitter of Facebook. Vriendinnen die baby's krijgen. De oh zo irritante vraag: 'hoezo heb jij geen vriendje?' En dat is nog maar een greep uit alle dingen die ik meemaak als single. Mijn uitlaatklep is schrijven en dat doe ik dus graag. Lees je met me mee? Volg me op twitter @ikbensingle of like mijn Facebookpagina: www.facebook.com/singlebenik om geen blog te missen. www.ikbensingle.com

Schrijf een reactie

X