Daten Daten online

Datingapps, ik trek de stekker eruit!

Chantal, chatten, daten, dating app, datingapp, datingapps, liefde, offline, Plekk, stekker eruit, stoppen, verslaving, offline daten
Geschreven door Chantal

Oké, ik ben Tinder af. Dat ging niet vanzelf. Er waren heel wat mislukte dates voor nodig en heel wat pogingen tot het definitief verwijderen van deze app.

“Eén van de nadelen: Je kent niet alle onbekende mannen in de kroeg bij naam.”
Het lijkt wel een verslaving, dat contact met de andere sekse en dat online geklets. Maar keer op keer liep het daten uit op niks, liepen gesprekken stuk, was ik eigenlijk heel veel tijd kwijt aan weinig boeiende gesprekken en daarom ben ik nu dus alweer enkele maanden datingapp vrij.

In eerste instantie dacht ik dat ik de app na twee dagen alweer zou installeren, maar eigenlijk voelde het offline zijn heel goed. Misschien was het de angst om nooit meer een leuke vent tegen te komen dat het verwijderen zolang duurde, maar uiteindelijk valt ook dat reuze mee. Ik heb een tijdje gedate met een man waar ik aan gekoppeld werd door een vriendin. We hebben drie leuke dates gehad, maar we horen niet bij elkaar. En ook in de kroeg heb ik aanspraak gehad. En voor je het weet ben je dan opeens weken verder. Maar eerlijk is eerlijk, soms is het ook best eenzaam.

Ben jij ook weer eens klaar met welke datingapp dan ook? En wil jij ook graag offline? Dit zijn de 10 voor- en -let’s be honest- de 10 nadelen van offline daten:

Voordelen:

1) Je hebt opeens meer tijd om je werk te doen.
2) De batterij van je mobiel ging nog nooit zolang mee…
3) Je hebt weer ruimte op je telefoon.
4) Het scherm van je mobiel wordt niet zo snel vies.
5) Je hebt meer tijd om je volledig op Netflix te focussen.
6) Je hebt weer vertrouwen in het lot: iemand tegenkomen in real life.
7) Je hebt geen ongemakkelijke online gesprekken meer! Yaj!
8) Je hebt geen (akward) gesprekken met vriendinnen meer die dezelfde match spreken of zelfs door dezelfde match op date zijn gevraagd…
9) Je staat niet opeens ongemakkelijk naast een match waar je ooit tien woorden mee uit hebt gewisseld op het station, of in de supermarkt of in de kroeg.
10) Je vrienden kunnen je liefdesleven niet meer op zijn kop zetten door ‘per ongeluk’ vanuit jouw account bekenden te liken of rare berichten te sturen naar je matches.

Nadelen:

1) Het is soms wat eenzaam.
2) Het was eigenlijk best gezellig.
3) Je hebt geen idee wat er allemaal voor ‘leuks’ rondloopt in je omgeving.
4) Je kent niet alle onbekende mannen in de kroeg bij naam.
5) Je kan niet de straal op 2 km zetten en met je vrienden genieten van de kennis over alle singles in de omgeving.
6) Je hebt minder smeuïge verhalen om met vrienden te delen.
7) Je kan niet meer lachen om rare profielen.
8) Sommige profielen waren ook positief fascinerend… oh zit hij op voetbal en houdt hij van bootcamp?
9) Je moet weer je best doen offline…
10) Je moet iemand tegenkomen op plekken waar je daadwerkelijk komt. Dat wordt dus niet zomaar een date met iemand die aan de andere kant van Nederland woont.

Ik kan nog wel even doorgaan. Iedereen die met veel plezier op Tinder of andere datingapps zit moet dat vooral blijven doen, maar mensen die er net als ik geregeld helemaal gek van worden… ga a.u.b. even offline!

Het is buiten bovenstaande punten ook zoveel relaxter. Ik ben een stuk minder bezig met social media, Tinder, Whatsapp, etc. Ik besef nu pas hoe fijn het is om gewoon lekker je mobiel aan de kant te gooien. Normaal zat ik met extra lange oplaadsnoertjes op de bank heftig te appen en chatten met matches. Nu ga ik er allemaal veel relaxter mee om! En natuurlijk kan het zo zijn dat ik in een eenzaam moment weer naar mijn vertrouwde mobiel grijp, maar voor nu ben ik HEEL benieuwd naar wat de offline liefde mij gaat brengen! Swipe voor me!

Liefs Chantal

 

Over de auteur

Chantal

Hoi, ik ben Chantal! Ik ben 25 jaar en nu 4 jaar single. Ik kom uit een redelijk klein dorp en in de plaatselijke kroeg kom je altijd dezelfde mannen tegen. Voor je het weet ben je dan alweer 4 jaar vrijgezel. Nu vind ik het vrijgezel zijn geen probleem, want het brengt bijzondere situaties met zich mee.

Over die situaties en bijbehorende gevoelens schrijf ik graag; alles met een knipoog en niet te serieus. Ik vermaak mij in mijn eentje altijd prima en bij het zien van kibbelende koppels in woonwinkels, vind ik het voor nu ook wel prima.
Mijn carrière vind ik momenteel het belangrijkst, maar het zou ook leuk zijn om weer iemand te ontmoeten. Vandaar dat ik regelmatig te maken heb met ongemakkelijke dates, datingsites, rare versiertrucs en vooral goed bedoelde adviezen. En daar, daar schrijf ik over! Neem alles wel met een korreltje zout, want we zijn hier om te lachen!

3 reacties

  • Heel herkenbaar!! Na bijna vijf (!!!) jaar vrijgezellig te zijn zonder ook maar 1 korte of lange relatie te hebben gehad maar alleen maar teleurstellingen en mislukte dates ben ik gestopt met die dating-apps en dating-websites.

Schrijf een reactie

X