Daten Datingtips

7 vragen die je zou moeten stellen op een datingapp

app, Plekk, dating app, datingapp, vragen
Geschreven door Redactie

Besluit je tijdens het online daten snel af te spreken, zonder wekenlang te chatten, zorg er dan wel voor dat je deze belangrijke vragen in ieder geval stelt. Anders is er grote kans dat je je tijd verdoet. Check of je op één lijn zit met je Tinder-, Plekk- of Happn-date, zodat er een veel grotere kans van slagen is. Blijkt aan de hand van deze vragen al dat jullie toch niet zo’n goede match zijn, dan heeft afspreken weinig zin.

Want wees eerlijk, iemand kan een geweldig profiel hebben op een datingapp, maar in werkelijkheid totaal niet bij je passen. Een korte chat over een aantal zaken die er echt toe doen zijn heel effectief. Dus lees deze 7 vragen goed door en voeg er een paar toe over onderwerpen die jij persoonlijk belangrijk vindt. Over bepaalde karaktereigenschappen, carrière, kinderen, familie, uitgaansgewoontes, enz.

Op die manier heb je een tool in handen om de mensen te ontmoeten die je echt wilt leren kennen.

1.Waarom zit je op deze app?

Dit is één van de belangrijkste vragen. Wat zijn zijn intenties? Is hij op zoek naar een scharrel, staat hij ervoor open verliefd te worden, zoekt hij een serieuze relatie of niet meer dan een eenmalig avondje seks? Deze vraag zou je altijd moeten stellen. En wees erop voorbereid dat niet iedereen hier eerlijk antwoord op geeft. Dus vertrouw je het niet: vraag dan door in de hoop de waarheid te kunnen achterhalen.

2. Wat heb je afgelopen weekend gedaan?

Het lijkt een onbenullige vraag, maar het zegt veel over zijn levensstijl. Is hij een uitgaanstype, die elk weekend een kater te verwerken heeft, sport hij veel, hecht hij veel waarde aan zijn familie, slaapt hij altijd lang uit, heeft hij een hobby waar hij veel tijd aan besteedt of is hij juist niet zo actief? Het is handig als jullie wat overeenkomsten hebben in interesses, dagindeling en dingen die jullie belangrijk vinden in het leven.

3. Wat doe je voor werk of studie?

Het lijkt een saaie vraag en wordt vaak overgeslagen bij het daten. Maar natuurlijk is deze vraag belangrijk. Want hier besteed hij de meeste tijd van zijn huidige leven aan en het zegt iets over wat hij belangrijk vindt (een hoog inkomen, nobel werk verrichten, zijn creativiteit kwijt kunnen, met mensen omgaan, …..). Het kan ook zijn dat je date werk doet wat hij eigenlijk niet leuk vindt. Dan is het goed om door te vragen naar wat hij graag zou WILLEN doen. Wat is zijn droombaan? Waarom?

4. Hoe lang duurde je langste relatie?

Natuurlijk hoef je niet alle details te weten over zijn exen en hoe die relaties eindigden. Maar het is wel belangrijk om te weten of iemand in staat is om een langere relatie te hebben. Heeft hij één lange relatie gehad, veel korte relaties of nog nooit een relatie? Het hangt ook van zijn leeftijd af, maar deze informatie is waardevol. Het zegt iets over hoe trouw en serieus deze persoon is.

5. Wat zou jij doen als Nederland onder water komt te staan?

Houdt het milieu en de opwarming van de aarde je bezig, check dan of dat ook het geval is bij je date. En dat geldt natuurlijk ook voor veiligheid op straat, dierenwelzijn, goede ouderenzorg en allerlei andere sociaal-maatschappelijke kwesties. In het artikel “Is het hebben van dezelfde politieke voorkeur binnen een relatie belangrijk?” kun je lezen dat in een meerderheid van de Nederlandse relaties, namelijk 78%, de partners dezelfde politieke oriëntatie hebben. En dat is best prettig als je dag in dag uit samenleeft.

6. Waar en hoe zou je het liefst willen wonen?

In de buurt van waar hij nu woont of een andere stad in Nederland, een land in Zuid-Europa of in Amerika? Handig om te weten! Maar ook of zijn droomplek een penthouse in een grote stad is of een boerderij met kippen en geiten in de tuin. Of blijkt hij niet zo’n dromer te zijn en gaat hij voor een rijtjeshuis in een nieuwbouwwijk. Als dat toevallig helemaal aansluit op jouw wensen is daar natuurlijk niks mis mee.

7. Wat bewonder je aan je ouders?

Ervaringen binnen het gezin hebben een grote invloed op mensen. Op onze dagelijkse gewoontes, op onze manier van communiceren, op wat we normaal vinden en op wat we leuk en interessant vinden. Daarom is het handig om iets over zijn achtergrond te weten. Tegelijkertijd kun je uit zijn antwoord op deze vraag halen of hij andere mensen (in dit geval zijn ouders) respecteert of dat hij erg negatief over ze is. Zeker een vraag die de moeite waard is om te stellen dus.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X