Daten Datingtips

Ben je te koppig om te daten?

koppig, te koppig om te daten, Weekend Wilma, brief, stug
Geschreven door Redactie

We kregen laatst een boeiende vraag toegestuurd en zouden die graag met jullie willen delen (uiteraard met haar toestemming, maar zonder haar echte naam). In haar e-mail schreef ze het volgende:

“Daten wordt op deze manier een teleurstellende ervaring, je hebt het zelf ook al gemerkt. Hij kent je (nog) niet, dus jij hebt geen prioriteit in zijn leven”

Beste redactie van Plekk magazine,

Afgelopen zomer ben ik Tinder, Plekk en Relatieplanet gaan gebruiken. Ik heb al een aantal leuke matches gehad en wil graag met ze in het weekend afspreken. Voor mij zou de ideale eerste date op zondag plaatsvinden. Door de week heb ik het heel druk met mijn werk, ik werk meer dan fulltime, en ga ik regelmatig naar de sportschool. Zaterdag betekent voor mij: boodschappen doen, schoonmaken, soms familiebezoek en sporten. Maar helaas haken veel mannen af als ik aangeef hen op zondag te willen ontmoeten, zelfs als ik uitleg hoe druk ik het de andere dagen heb. Als ik door de week zou willen afspreken dan moet ik na mijn werk ergens gaan douchen, ik wil er wel goed uitzien natuurlijk, en ik wil na ons afspraakje ook weer op tijd naar bed, want mijn werkdag begint de volgende dag alweer vroeg.

Waarom houden die mannen zo stug vast aan afspreken op een doordeweekse avond? Ben ik nou egoïstisch of hebben zij betere dingen te doen in het weekend? Of houden ze het weekend vrij voor hun ‘andere vriendin’? Ik kom net uit een relatie van drie jaar, dus ik heb de laatste ontwikkelingen op datinggebied niet echt gevolgd. Heb ik iets gemist, iets over dat weekenddates waardeloos zijn? Of is doordeweeks daten gewoon een nieuwe trend?

Ik geef even wat achtergrondinformatie, wie weet kunnen jullie dat gebruiken: Ik ben 38, heb een paar relaties gehad van een half tot drie jaar en voel me over het algemeen aangetrokken tot mannen van mijn leeftijd of ietsje jonger. Ik geef de voorkeur aan mannen die nooit getrouwd zijn geweest en geen kinderen hebben. Dat zet ik niet in mijn profiel, maar ik let er wel op.

Wie weet hebben jullie een antwoord waar ik iets mee kan?

Groetjes,

‘Weekend Wilma’

Beste Weekend Wilma,

We hebben het idee dat het tijd wordt dat je je iets meer ontspant. Besef je dat de mannen waarmee je date misschien ook hun eigen drukke agenda hebben en dat jullie je waarschijnlijk allebei een beetje moeten aanpassen om elkaar te zien.

Het is heel begrijpelijk dat je liever niet door de week afspreekt, het is ingewikkeld voor je om dat in te plannen. Maar gezien je leeftijd ontkom je er niet aan dat sommige mannen kinderen hebben en die zien ze dan vaak in het weekend. Of ze hebben andere bezigheden, waardoor het voor hen makkelijker is om tijdens weekdagen af te spreken. Daarom kan het geen kwaad om af en toe een uitzondering te maken.

Met deze houding (door de week heb ik echt geen tijd voor je) creëer je een beeld van jezelf dat je een stug en moeilijk persoon bent, die weinig beschikbaar is en het eigenlijk te druk heeft voor een relatie. Kan het zo zijn dat je niet alleen op een zondag wilt afspreken omdat dat het meest praktisch voor jou is, maar ook om te checken hoe flexibel de mannen zijn? Hoe ver ze bereid zijn voor jou te gaan? Misschien wil je hiermee onbewust ook wel aangeven dat je niet met je laat sollen en niet makkelijk toegeeft?

Daten wordt op deze manier een teleurstellende ervaring, je hebt het zelf ook al gemerkt. Hij kent je (nog) niet, dus jij hebt geen prioriteit in zijn leven. Zeker als er kinderen zijn, dan gaan die voor. Het is logisch dat de mannen afhaken als je zo koppig vast blijft houden aan die ene dag in de week. Dan gaan ze liever op zoek naar een vrouw die iets meer flexibiliteit toont. Daar hebben ze direct al meer voor over, ook al kennen ze haar net zo min.

Een ander idee: je vertelt hem dat je alleen op zondag af zou willen spreken, maar stelt er wel iets tegenover. Geef aan dat hij dan de plek mag uitkiezen waar jullie afspreken of laat hem van tevoren weten dat jij de rekening betaalt. Daarmee toon je in ieder geval je goede wil, ook al besluit hij misschien toch de rekening te delen.

Kortom, wees flexibel, stap uit je comfortzone en stem in met een doordeweekse avond, dan ga je maar een keer een uurtje later naar bed. Of je houdt vast aan je strikte weekplanning, maar stelt er wel iets tegenover. Wil je geen van beiden? Dan moet je toegeven dat je eigenlijk helemaal niet wilt daten. Of alleen wilt daten met mannen die door brandende hoepels voor je willen springen, en dat zonder je te kennen.

Succes ermee,

De redactie van Plekk magazine te koppig om te daten

 

Over de auteur

Redactie

3 reacties

 • Ha, ha. Super herkenbaar. Ik heb precies hetzelfde. Alleen afspreken wanneer het mij goed uitkomt. Prima invulling voor de zondag. Eigenlijk doen wij precies hetzelfde. Geen prioriteit stellen aan de date. Alleen afspreken wanneer het ons uit komt. Misschien heeft hij wel zijn “voetbaldag” op zondag. Of zoiets. Ik denk dat het een teken is. Ik ben niet toe aan een serieuze relatie. Mijn single leventje bevalt me prima!!
  Groetjes Mirre. 45 en al 13 jaar geen vaste relatie.

 • Meerdere keren meegemaakt
  Voor mij superhandig ivm met mijn onregelmatige diensten; in eerste instantie
  Maar denk eens na………
  Welke man wil (kan) er in het weekend geen tijd vrij maken voor een leuke date??
  Juist
  Een man die al een relatie/gezin heeft
  Dat was uiteindelijk meermaals de uitkomst

 • “I celebrate myself, and sing myself,
  And what I assume you shall assume,
  For every atom belonging to me as good belongs to you.”

  “Are you the new person drawn toward me?
  To begin with, take warning – I am surely far different from what you suppose;
  Do you suppose you will find in me your ideal?
  Do you think it so easy to have me become your lover?
  Do you think the friendship of me would be unalloy’d satisfaction?
  Do you think I am trusty and faithful?
  Do you see no further than this façade—this smooth and tolerant manner of me?
  Do you suppose yourself advancing on real ground toward a real heroic man?
  Have you no thought, O dreamer, that it may be all maya, illusion?”

  “I am not to speak to you, I am to think of you when I sit alone or
  wake at night alone,
  I am to wait, I do not doubt I am to meet you again,
  I am to see to it that I do not lose you.”

  “Give me the splendid, silent sun with all his beams full-dazzling.”

  Leo, 41, architect

Schrijf een reactie

X