Daten Datingtips

Neem de regie in eigen hand bij het daten!

daten , regie in eigen hand , regie, Plekk , dating app, datingapp
Geschreven door Redactie

Tamara heeft haar eerste afspraak met een man die op papier de ideale partner is.

Tamara geeft aan: “Heerlijk, nu voel ik dat ik tijdens de date de regie in eigen hand heb. Nu kan ik zorgen dat ik de dingen te weten kom, die voor mij belangrijk zijn.”
Bijnaalle wensen die zij in haar eigen profiel heeft staan voor een partner, vindt ze terug in zijn beschrijving. Zo is hij net als zij geïnteresseerd in kunst. Hij combineert zijn werk in het bedrijfsleven met zijn grootste hobby: schilderen. Het intrigeert Tamara hoe hij deze combinatie invult. Dat is dan ook zeker één van haar vragen die ze tijdens hun afspraakje gaat stellen.

Deontmoeting verloopt gezellig. Zij hebben afgesproken om door een stadspark te wandelen. Daar vindt op dit moment een beeldententoonstelling plaats, die interessant blijkt en meer dan voldoende gespreksstof oplevert. Tamara heeft het gevoel dat de date goed verloopt. Ze stelt dan ook voor om nog een drankje te drinken op het terras in het park.

Onderhet genot van een wijntje wordt er verder gepraat. Bewust kiest Tamara ervoor om het over het hier en nu te hebben, omdat ze dat in een coachingsgesprek met datingcoach Denise Janmaat zo heeft voorbesproken. Een handje noten uit het schaaltje pakkend verandert haar date opeens van onderwerp. Hij stelt voor om wat meer over zijn relatieverleden te vertellen, zodat Tamara een indruk krijgt van ‘waar hij vandaan komt’. Er volgt een lange uiteenzetting van zijn gevoelens bij eerdere relaties en de wijze waarop die zijn begonnen en geëindigd. Tamara voelt de energie en dynamiek van het gesprek wegzakken, verliest haar aandacht en haar interesse in hem. Ze herinnert zich de waarschuwing van haar datingcoach om het relatieverleden pas in een latere fase met elkaar te delen. Ze weet nu waarom…

WaarTamara in het eerste gedeelte van de date zo’n goed gevoel over hem had, draait dat nu 180° om. Ze twijfelt of ze nog een tweede date zal voorstellen. Met het leuke eerste deel in herinnering geeft ze hem een tweede kans en stelt voor een volgende keer samen een andere tentoonstelling te gaan bekijken. Hij gaat daar graag op in.

Inde dagen die volgen blijven de gevoelens van Tamara jojo-en. Ze besluit advies te vragen aan haar datingcoach. Samen kijken ze kritisch naar de positieve en negatieve aspecten van de eerste date. Het blijkt dat Tamara zich wat overweldigd heeft gevoeld door zijn enthousiasme en succesverhalen over zijn werk. Dat leidde ertoe dat ze de verhalen over zijn vorige relaties lijdzaam heeft aangehoord. Ze ontdekt nu dat zij haar eigen ruimte had kunnen innemen en hem had kunnen zeggen dat ze daar pas meer over zou willen weten als ze elkaar beter hebben leren kennen. Op datzelfde moment had zij iets over zichzelf kunnen vertellen of een vraag over een ander onderwerp aan hem kunnen stellen.

Tamaravoelt zich krachtiger worden en krijgt het gevoel dat ze de tweede date anders wil aanpakken. Samen met Denise bereidt ze de onderwerpen voor die zij zou willen aankaarten en de vragen die ze hem wil stellen om duidelijk te krijgen of ze een goede match vormen. Tamara geeft aan: “Heerlijk, nu voel ik dat ik tijdens de date de regie in eigen hand heb. Nu kan ik zorgen dat ik de dingen te weten kom, die voor mij belangrijk zijn.” Terwijl ze dit zegt, gaat ze rechter op zitten; ze is nu zelfverzekerder en heeft zin in de volgende date.

“Op het moment dat ze haar telefoon pakt om hem daarover te bellen, komt er een Whatsappje van hem binnen”
Vierdagen later is het zover. De tentoonstelling die ze samen bezoeken is interessant en biedt wederom voldoende gespreksstof. Ze kunnen lachen met elkaar, drinken gezellig nog een drankje en wisselen wat informatie uit. Het is een leuke date met een gezellige man en Tamara voelt een heel andere dynamiek en begint ‘m zelfs leuk te vinden. Het lijkt alsof ze steeds meer overeenkomsten ontdekken en Tamara stelt dan ook een derde date voor. Ze is verrast als haar date even aarzelt. Gevraagd naar de reden, kan hij die niet precies benoemen. Ze maken een afspraak voor een wandeling langs het strand in het weekend.

Thuisgaat deze ervaring aan haar knagen. Ergens voelt ze dat haar date niet vol voor haar gaat en dat is wel wat ze bij een man wil voelen. Natuurlijk is ze zich bewust dat dit nog moet groeien, maar de basis moet wel aanwezig zijn. Zijn terughoudendheid, gecombineerd met de ervaring tijdens de eerste date, doet haar nu toch sterk twijfelen. Op het moment dat ze haar telefoon pakt om hem daarover te bellen, komt er een whatsapp van hem binnen. Hij vraagt zich af of het een goed idee is om de derde date door te laten gaan, want hij weet niet of hij al verliefd op haar is. Dat geeft bij haar de doorslag. Haar gevoel dat hij niet volledig voor haar gaat, is juist geweest en ze besluit de date te annuleren.

Watze ervan geleerd heeft is dat ze de aanpak uit de Succes-strategie van haar datingcoach Denise preciezer gaat volgen bij een volgende ontmoeting. Het helpt haar om haar eigen ruimte in te nemen: sturing te geven aan het gesprek om te ontdekken of haar date echt bij haar past. Het geeft haar de kans om er ook een goed gevoel aan over te houden. Ze ziet nu in dat die opbouw een belangrijk doel dient en kijkt er naar uit dat in de praktijk te gaan brengen bij een nieuwe date.

Dit artikel schreven we samen met datingcoach Denise Janmaat.

 

Bekijk ook de eerste aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X