Daten online Datingtips

Vrouwen haten copy-paste berichten!

copy paste, online daten
Geschreven door Rogier

Dames, ik wil jullie helpen door deze blog te schrijven.

“Elke keer als je bij het online daten een gekopieerd mailtje naar een vrouw stuurt, verliest ze weer een beetje vertrouwen in de mannelijke helft van de bevolking.”
Hopelijk zijn er genoeg mannen die 41magazine lezen en anders stuur je maar een linkje door naar dit artikel. Want ik heb de taak op me genomen om mannen voor eens en voor altijd het volgende duidelijk te maken: vrouwen hebben je altijd door als je weer eens knipt en plakt en precies hetzelfde berichtje naar tientallen vrouwen toestuurt. Vrouwen zijn niet gek!

Ik heb een onderzoekje in mijn omgeving gedaan en heb een aantal eerste berichtjes van jongens verzameld. Als dit mijn concurrentie is heb ik niks te vrezen, merkte ik meteen. Hier komen ze, met mijn commentaar erachter:

 • “Hey je lijkt me een leuk persoon.”
 • “Hey je lijkt me een persoon die haar profiel niet gelezen heeft.”
 • “Goeiemiddag. Ik vond het leuk om te lezen waar je van houdt en wat je bereikt hebt. Ik hoop dat je veel lacht want jouw lach is 1 van de mooiste die ik ooit heb gezien!”
 • ““Ik vond het leuk om te lezen waar je van houdt en wat je bereikt hebt.” Maar waarom noem je daar niet tenminste één ding van? Behalve natuurlijk als je haar profiel niet bekeken hebt en je gewoon jouw berichtje voor de 37e keer vandaag gekopieerd en geplakt hebt. Maar zo ben jij vast niet, toch?”
 • Zou je geïnteresseerd zijn om iemand te leren kennen die sympathiek en relaxed is, en aantrekkelijk? 😉
 • Ja, dat zou ze wel willen. Maar ze wil wel iemand leren kennen die op zijn minst een klein stukje van haar profiel gelezen heeft. En iemand die weet hoe je je profielfoto 90° moet draaien op 33-jarige leeftijd.
 • Hallo, ik heb net je profiel bekeken en zou wel een keer met je willen chatten als dat ok is.
 • Hallo. Je kan wel zeggen dat je haar profiel gelezen hebt, maar wie zegt dat dat waar is? Bijvoorbeeld: “Ik heb dit weekend met een meisje gezoend” betekent ook niet dat dat echt waar is.
 • Hoi. Ik ben …. en ik wil je graag beter leren kennen want je lijkt mij een hele leuke en lieve vrouw om te daten. Waar woon je en wat doe je zoal?
 • Hoi. Je hebt haar profiel zo goed gelezen dat je weet dat ze leuk en lief is, maar heb je dan over de andere informatie heen gelezen? Waar ze woont en wat ze doet staat namelijk ook in haar profiel. Kijk nog maar eens goed.
 • Hallo. ik kan natuurlijk ook gewoon een standaard berichtje sturen, maar ik dacht laat ik het eens op deze manier proberen. Vaak reageer je op een foto met het zeggen van het lieftallige “schoonheid”, maar ik vind dat nogal voor de hand liggend. Dus wat zou ik doen om een goede indruk te maken, ik zou je eens laten zien wat romantiek voor mij is:

“De smaak van speelse liefde
trompetten in mijn mond
Ik voel me de stem van engelen
daar beneden op de grond
Mijn kennis is vergeten
in vlammen passie als
de warmte niet gemeten
denken is verlamd
Nu alle woorden
in ruimte en tijd
De beste van deze overeenkomsten
Ben je met de liefde in de strijd.”

Maar nu denk je dat ik niks van je wil weten en daarom nog wat belangstellende vraagjes:

– Wat als ik voorstel om te gaan winkelen op onze eerste afspraak in plaats van een romantisch diner voor twee, wat zeg jij dan?

– Wat zou jij liever krijgen, een bos rozen of een waardebon?

– Wat voor vakantie heb jij het liefst: iets creatiefs en actiefs of iets wat weinig inzet nodig heeft zodat je lekker kunt luieren?

Ware liefde bestaat vaak in sprookjes, liefde op het eerste gezicht is niet echt, wat als je de liefde moet ervaren met dit soort uitspraken? Hoe weet je dan wat liefde werkelijk is? Door te zeggen: ik heb belangstelling voor jou en zou je graag beter willen leren kennen.

 • Bravo, jij hebt echt je best gedaan! Én een zelf geschreven gedicht én belangstellende vragen om haar beter te leren kennen én een paar mooie romantische uitspraken. Zo zien we het graag! Maar naar hoeveel vrouwen heb je dit bericht eigenlijk verstuurd?

Hoe zit het nou, mannen? Zeg eens eerlijk, denken jullie echt dat de vrouwen waarnaar jullie je berichtjes sturen niet doorhebben dat het knip- en plakwerk is? Denken jullie dat je zo slim bent dat je op deze manier ‘het systeem te pakken neemt’ en dat je met weinig werk veel vrouwen geïnteresseerd krijgt? Of kan het jullie gewoon niet schelen. Zoek je iemand die het niet erg vindt dat je haar profiel niet leest en andersom jouw profiel ook niet leest? Want wat maakt het eigenlijk allemaal uit, toch?

Ik heb een mededeling voor jullie copy and paste-mannen:

Elke keer als je bij het online daten een gekopieerd mailtje naar een vrouw stuurt, verliest ze weer een beetje vertrouwen in de mannelijke helft van de bevolking. Doe het nou niet, je verpest het voor ons allemaal! Ze merken het namelijk. Ze zijn niet zo dom als jij!

En dan een mededeling voor alle vrouwen die online daten:

Zullen we afspreken dat je een link naar dit artikel doorstuurt, elke keer als je zo’n algemeen copy-paste mailtje krijgt? Alleen de link, niks anders, ok?

Zo, ik heb me altijd al een wereldverbeteraar gevoeld, stap 1 is nu gezet!

Over de auteur

Rogier

Ik heb recentelijk twee belangrijke dingen bereikt in mijn leven: ik ben 30 geworden, en ik ben net single geworden. Voor beiden heb ik eigenlijk niks hoeven doen! Ik ben dus weer terug bij af: vriendinloos en weer op datingpad.
41magazine heeft me gevraagd om mijn date-ervaringen voor jullie op te schrijven. Niet dat ik een schrijver ben, maar ze wilden zo graag een mannelijke blogger. Nou, ik vind het fantastisch om mijn verhalen hier kwijt te kunnen, ik doe het met alle plezier! Hopelijk vinden jullie het ook leuk om eens verhalen ‘van de andere kant’ te lezen.

1 reactie

 • Dank je wel!
  Zo juist je link door gestuurd!
  Ben bang dat het niet bij deze ene keer zal blijven!
  😉

Schrijf een reactie

X