Daten online Datingtips

Zo schrijf je een eerste bericht!

bericht, rogier, reactie, daten
Geschreven door Rogier

Vorige week heb ik in “Vrouwen haten copy-paste berichten!” geblogd over het knip- en plakwerk van online datende mannen.

“Als je haar niet aantrekkelijk zou vinden, zou je geen contact met haar opnemen, of wel soms?”
Soms lijkt het net een kleuterschool, daar wordt ook heel wat geknoeid met schaar en lijm!

Maar goed mannen, nu weten jullie hoe het niet moet. Maar hoe moet het dan wel? Ik ga jullie een paar tips geven, want ik ben van mening dat ik emotioneel intelligent ben en weet wat vrouwen in een eerste berichtje willen lezen. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik niet vaak een reactie terug krijg, maar het gaat nu even om de theorie, hè.

Tip 1. Bewijs dat je haar profiel gelezen hebt

De belangrijkste tip van allemaal!  Reageer op iets wat ze in haar profiel schrijft. Want als je daar al niet eens de moeite voor neemt, hoe moet dat dan later, in jullie relatie?

Bijvoorbeeld: “Geweldig dat je lesgeeft in groep 8! Ik was dol op groep 8, daarom heb ik die twee keer gedaan! Grapje natuurlijk, ik ben in groep 7 blijven zitten.”

Tip 2. Laat weten dat jullie gemeenschappelijke interesses hebben

Als je bewezen hebt dat je haar profiel gelezen hebt, kun je doorgaan op zaken die jullie allebei interesseren.

Bijvoorbeeld : ”Ah, ben je ook gek op Starwars?! Ik heb me een keer verkleed als Luke Skywalker, twee weken lang, voordat Episode III uitkwam! Grapje natuurlijk, ik had me verkleed als Mon Calamari. Nee, flauw, ik verkleed me nooit. Echt niet!”

Tip 3. Begin een gesprek

Het doel is dat ze je bericht beantwoordt, toch? Daarom moet je haar vragen stellen en niet alleen maar mededelingen doen. Het liefst open vragen die slaan op iets in haar profiel, niet zomaar willekeurige vragen. Ik doe even geen grapjes meer, want jullie krijgen een rare indruk van mij…

Tip 4. Geef geen overdreven complimenten over haar uiterlijk

“Sexy, prachtig, overweldigend”, hou ermee op. Als je haar niet aantrekkelijk zou vinden, zou je geen contact met haar opnemen, of wel soms? De meeste vrouwen vinden het afgezaagd, saai of zelfs creepy. Zo wil je toch niet overkomen?

Tip 5. Hou het kort

Als je teveel schrijft verliest ze haar interesse. Je berichtje moet kort, maar krachtig zijn.

Tip 6. Probeer niet grappig te doen

Ja ja, ik weet het. Ik maak me er zelf ook schuldig aan! Maar grappen komen vaak niet goed over, vooral als je elkaar nog niet kent. Je lijkt dan sarcastisch, brutaal of juist onhandig (als het grapje niet echt heel leuk is). Bewaar je grappen liever voor als jullie elkaar wat beter kennen. Of als ze je afwijst, dan zijn sarcastische, brutale grappen natuurlijk volledig geaccepteerd!

Tip 7. Check je mailtjes op spel- en typefouten

Misschien vind jij het niet belangrijk, maar zij wel! Besteed aandacht aan zowel de inhoud, als de spelling en grammatica. Dat neemt ze mee in haar beslisproces of ze je wel of niet gaat antwoorden. Echt waar, vrouwen letten op elke aanwijzing die ze over jou kunnen krijgen.

Tip 8. Ben je echt heel aantrekkelijk, dan hoef je je niet aan tip 1 t/m 7 te houden

Ze beantwoordt je algemene, nietszeggende berichtje vol met foute grappen toch wel…

 

Over de auteur

Rogier

Ik heb recentelijk twee belangrijke dingen bereikt in mijn leven: ik ben 30 geworden, en ik ben net single geworden. Voor beiden heb ik eigenlijk niks hoeven doen! Ik ben dus weer terug bij af: vriendinloos en weer op datingpad.
41magazine heeft me gevraagd om mijn date-ervaringen voor jullie op te schrijven. Niet dat ik een schrijver ben, maar ze wilden zo graag een mannelijke blogger. Nou, ik vind het fantastisch om mijn verhalen hier kwijt te kunnen, ik doe het met alle plezier! Hopelijk vinden jullie het ook leuk om eens verhalen ‘van de andere kant’ te lezen.

Schrijf een reactie

X