Alleen leven Geluk

Oud en Nieuw, een haat-liefde verhouding

oud en nieuw, oud & nieuw, Red Hothead, haat-liefde verhouding
Geschreven door Red_Hothead

Oud & Nieuw. Het is jullie vast niet ontgaan, het is vandaag dus 31 december. De laatste dag van de maand, de laatste dag van het jaar 2017. De dag waarop goede voornemens als paddenstoelen uit de grond vliegen en de gelukwensen je om de oren vliegen. De dag waar ik een haat-liefde relatie mee heb.

Ikpersoonlijk heb niet zo veel met Oud & Nieuw. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik Oud & Nieuw een beetje verafschuw. Waarom? Het is een avond die altijd leuk/gezellig/fantastisch moet zijn. Het voelt geforceerd. En dingen die ‘moeten’, daar word ik dus opstandig van. Ik wil me verzetten tegen zulke dagen. Ik wil zulke dagen negeren en skippen en er vooral niet aan mee doen. Ik ben de Scrooge van Oud & Nieuw. Waar anderen helemaal happy zijn als het eindelijk zover is, word ik chagrijnig en opstandig.

Naastdat het geforceerd aanvoelt, vind ik het ook belachelijk dat je van die hoge entreeprijzen moet betalen als je naar een feestje wilt gaan. En denk maar niet dat die feesten specialer zijn dan een random zaterdagavond. Nee, vaak zijn ze overvol, megadruk, superwarm en vooral: overschat. Toch doe ik er ieder jaar weer aan mee, want ondanks dat ik Oud & Nieuw haat, houd ik wel van gezelligheid en vooral van feestjes!

Nogzo’n dingetje waar ik teruggetrokken tepels van krijg: de goede voornemens die overal opduiken.

“Ditjaar ga ik sporten.” Uh huh, ja, want in 2017 kon je dat natuurlijk niet, want toen werd de sportschool waar je heen wilde gaan opgeheven en sportscholen zijn deze dagen écht amper te vinden, dus sporten was onmogelijk. En op het moment dat je toch wilde gaan, zaten een zak chips, Netflix en een gebrek aan doorzettingsvermogen je in de weg. Oh: en je luie reet. Die ook.

“Ditwordt mijn jaar!” Jouw jaar, ja? Want? “Nou, dit jaar ga ik het maken hoor! Ik ga carrière maken en een nieuwe liefde vinden en héél erg gelukkig worden”. Ah, carrière, ja, ik snap het hoor. Afgelopen jaar lukte dit natuurlijk niet, want toen zaten wederom je luie reet en een gebrek aan doorzettingsvermogen je in de weg en bestonden er ook nog geen potentiële liefdespartners. Aankomend jaar is alles anders inderdaad, ik voel het aan mijn teruggetrokken tepels. O wacht, ik moet even kotsen!

Hetzal je vast verbazen dat ik dan ook geen goede voornemens heb. Ik neem mij nooit wat voor, want als er iets is dat ik over mijzelf geleerd heb, is het dat het bij voornemens blijft. Ik neem me van alles voor, maar doe er niks mee. Of life happened en er kwamen ‘dingen’ tussen, waardoor het niet mogelijk was.

Ikdoe niet meer aan voornemen, ik doe aan ‘doen’. Wil ik iets, dan doe ik het gewoon. Daar stel je jezelf dus ook nooit mee teleur. Heerlijk, want je hoeft niks ‘waar te maken’, je maakt het gewoon waar.

Hetlaatste dat ik nog even kwijt wil: kap met die nieuwjaarswensen! Niks verschrikkelijker dan random mensen, die mij aankomende week ineens ‘de beste wensen’ komen brengen, gepaard met drie dikke, natte, ongewenste zoenen op mijn wangen. Of het bekende “Gelukkig Nieuwjaar, hè lieverd!” Dat maak ik zelf wel uit!

Hetgaat me niet om de inhoud van de wensen hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik vind het alleen zo irritant dat we elkaar alleen in de eerste week van het nieuwe jaar een gelukkig jaar wensen. Laten we elkaar ook gewoon een gelukkig half jaar toewensen of een gelukkige dag! En wat ik nog irritanter vind is dat het vooral mensen zijn waar je geen ene flikker mee hebt.

Oud& Nieuw. Het is jullie vast niet ontgaan, maar het is vandaag dus 31 december. Jullie merken het al. Ik ben echt te spreken over Oud & Nieuw. Maar zoals ik in het begin van deze blog al zei: ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Een heleboel haat welteverstaan en een klein beetje liefde. De liefde zit hem in het samenzijn met mijn vrienden en familie. Het gezellig samen eten. Het samen aftellen. En het nieuwe jaar indansen. Het uitkijken naar nieuwe dingen, nieuwe kansen en het grote onbekende wat komen gaat. De liefde zit hem in het samen zijn.

De‘haat’ zit hem vooral in het gezellig ‘moeten’ hebben. De overschatte feesten. Maar vooral in de voornemens en het elkaar geluk toewensen. Dit klinkt misschien gek, maar ik zou graag zien dat we de medemens het hele jaar laten merken dat we van ze houden, ze het allerbeste wensen. En ik zou het tof vinden als mensen zich niet meer van alles voornemen, maar het gewoon lekker gaan doen! Je hebt hier geen specifieke datum of jaar voor nodig: je hebt er je hele leven nog voor! Hoe lang of hoe kort dat ook mag zijn!

Proostlieve mensen! Op een gelukkig leven en doen!

oud en nieuw 

Bekijk ook de tweede aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

 

Over de auteur

Red_Hothead

Wie ik ben? Een red hothead. Een roodharig heethoofd of een roodharige met een “hot” hoofd. Jij mag kiezen.
Ik neem je graag mee in mijn hersenspinsels, die werkelijk alle kanten op gaan. Behalve de goede. Of nou ja, misschien soms wel.
Op het moment ben ik single. Dat is helemaal niet erg hoor, sterker nog: als ik er alleen al aan denk dat ik moet gaan daten, weet ik niet of ik moet kotsen of huilen van ellende. Of allebei tegelijkertijd. Ik doe dus niet aan daten, maar heel soms bezwijk ik. Meestal na een fles wijn of drie.

“Pale-skinned,
hot-headed,
loud-mouthed,
but kind-hearted.
You’ve got to love your redheaded girl.”

Wil je op de hoogte blijven van al mijn avonturen? Volg me dan zeker ook via: www.redhothead.wordpress.com of like mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/Red-Hothead.

Schrijf een reactie

X