Geluk Vrouwen

Eenzijdige vriendschap

dating app, datingapp, Eenzijdige vriendschap, Janet, Plekk, vriend, vriendin, vriendschap
Geschreven door Janet

Toen we elkaar leerden kennen, zat ik lekker in mijn vel. Ik voelde me sterk, ontspannen en had een richting gevonden in mijn leven. Ik kon er voor anderen zijn op een evenwichtige manier, zonder mezelf tekort te doen. Ik vond een vriendin in jou. Dacht ik.

Plekk, dating app, dating, daten, date, app, inchecken

Jijzat niet lekker in je vel. Je was onrustig, gespannen en je voelde je verdrietig en onzeker. Ik zei je dat ik een vriendin voor je zou zijn door deze roerige tijden. Ik meende het. We kenden elkaar nog maar net, maar dat deed niets af aan het feit dat ik het moeilijk vond om je zo te zien worstelen. Met je omgeving, maar vooral met jezelf. Je herinnerde me ook aan mezelf. Het voelde dus als een goede stap om je bij te staan en je te helpen.

Nuweet ik dat dit geen vriendschap was. Ik bood je geen vriendschap toen ik je hulp bood. Vriendschap is balans. Geven en nemen. Ik vond dat ik veel gaf, maar nu zie ik dat ik ook veel nam. Maar niet ‘nemen’ in de goede zin van het woord. Ik nam mijn ware gevoel en stopte het weg. Ik nam ideeën aan over onze vriendschap, die niet klopten met de realiteit. Ik vertelde je dat ik niet meer achter mensen aan liep, en hoe goed dat voelde. Jij zette daarom stappen richting mij. Dat waardeerde ik, en ik dacht dat dit vriendschap was.

Ikheb vaak met je gesproken over de dingen die niet lekker liepen in je leven. Ik heb geprobeerd te horen wat je echt zei, en je bij te staan met begrip en inzichten. Ik heb je verwend met vriendelijke woorden, en je de scherpe kantjes van mijn echte gevoel onthouden. Dat is wat een vriendin hoort te doen, vond ik. Ik wilde niet jouw leven regisseren, ook al was het soms een uitdaging om mijn mening voor me te houden. Ik wilde je behoeden voor onbegrip en eenzaamheid, maar jij was niet ons gezamenlijke pad aan het bewandelen, maar je eigen.

Mijnaanwezigheid in jouw leven is nu ten einde gekomen. Ik zit in een moeilijke periode in mijn leven. Ik heb je teleurgesteld, want ik was er niet voor je op het moment dat je me verwachtte. Dat kon ik even niet. En nu heb ik de bal teruggekaatst gekregen en is het stil aan jouw kant…

Vriendschapis verwarrend. Je geeft. Je neemt. Soms te weinig. Soms te veel. Het ene moment is het goed. En dan is het dat niet meer. Ik was zeker over jou. En toen ineens niet meer. Het is een mysterie voor mij, maar één ding weet ik wel zeker:

Ikmeende het toen ik zei dat ik niet meer achter mensen aan zou lopen. De mensen die in mijn leven willen zijn, laten me dat weten. Juist nu het niet goed met me gaat. Ik kan nu even niets meer geven. Ik ben te druk met alles te geven aan mezelf. Ik neem ook niet van anderen. Ik neem alleen mijn eigen tijd, en mijn eigen ruimte. En ik vertrouw erop dat de mensen die echt bij me willen zijn, geduld hebben en liefdevol aan de zijlijn staan te wachten tot ik mijn weg weer vind. Dat is vriendschap en dat is ook liefde.

 

Over de auteur

Janet

Mijn naam is Janet, inmiddels 37, single maar nooit alleenstaand. Ik heb immers altijd mezelf. En steeds vaker realiseer ik me dat ik best blij ben met mezelf. Mijn passies in het leven zijn liefde, positiviteit en persoonlijke groei. Ik geloof dat dit het mooiste is wat ik de wereld kan bieden. Voor mij is schrijven daarin van onschatbare waarde. Door te schrijven kom ik in contact met wie ik ben. Ik hou van hoe woorden je kunnen ontroeren, hoe ze je stof geven tot nadenken, hoe ze je kunnen helpen te ontdekken wat je voelt.
In het dagelijkse leven kan ik erg genieten van gezelschap van vrienden onder het genot van een kopje koffie, of lekker thuis op de bank met een leuk boek. Ik ben een natuurliefhebber en zoek graag de stilte op. Als er dan toevallig een katje naast me ligt te spinnen, dan geniet ik het meest van het moment.
Nieuwsgierig geworden naar mij? Neem dan gerust eens een kijkje op mijn website: www.ikkiesgeluk.wordpress.com. Ik vind het altijd leuk om van je te horen!

1 reactie

  • Ik zocht inderdaad naar de betekenis van eenzijdigheid in vriendschappen, omdat ik ook worstel of mijn gevoel hierover juist is. En wat herken ik mijzelf in jouw mooi omschrijven verhaal, dankjewel voor de bevestiging

Schrijf een reactie

X