Geluk

Ik ben feminist, onafhankelijk en… onhandig

feminisme , feminist , Lieve , praktisch , stereotype, technisch, technische kwaliteiten
Geschreven door Lieve

Er is hard gestreden voor het vrouwenkiesrecht, voor het feit dat vrouwen mogen studeren en dat ze daarna gaan werken in plaats van thuisblijven bij de kinderen. Maar nog steeds schijnen vrouwen aan de top niet evenveel te verdienen als mannen in een soortgelijke functie en heeft in Saudi-Arabië pas deze maand voor het eerst een vrouw haar rijbewijs kunnen behalen.

Wij vrouwen willen onafhankelijk zijn. Gelijke rechten, gelijke kansen.

“Maar het licht bleef uit. En mijn goede ideeën ook. Waar is die man als je hem nodig hebt?”
Ook ik voel me een onafhankelijke vrouw. Wat zeg ik, ik bén een onafhankelijke vrouw. Ik heb een rijbewijs, beheer de financiën, ben de kostwinner in huis en blijf niet dagelijks thuis voor de kinderen. Vooruit, mijn huishouden bestaat enkel uit mezelf, maar dat terzijde. Ik heb geen man nodig om mezelf staande te houden, om successen te behalen in mijn leven en om gelukkig te zijn.

Hoewel. Er is een zeker punt waarbij ik me sterk afvraag hoe onafhankelijk ik werkelijk ben. En daar liep ik gisteravond tegenaan. Terwijl ik me net op de bank had genesteld voor een welverdiende Netflix serie (onafhankelijk zijn kost energie, geloof me), viel het licht uit. Nu kan ik prima in het donker een serie kijken, maar ik besefte dat het licht niet vanzelf weer aan zou gaan. Nee, daar moest ik mijn technische kwaliteiten op afvuren.

Helaas bezit ik geen technische kwaliteiten. Ondanks dat ik van mening ben dat we ons niet moeten laten leiden door stereotypen, ben ik op dit gebied heel stereotype. Maar, onafhankelijk als ik ben, draaide ik er grijnzend een nieuw peertje in. In de veronderstelling dat de lamp het gewoon weer zou doen, dat snap je. Maar het licht bleef uit. En mijn goede ideeën ook. Waar is die man als je hem nodig hebt?

Ik realiseerde me dat er naast een liefdevolle kant, ook een praktische kant is die ik af en toe mis in huis. Iemand die dat gammele kastje wel goed in elkaar kan zetten of het internet in één keer goed kan resetten. Ik realiseerde me tegelijkertijd dat ik me hier zelf maar eens in moet verdiepen.

Met deze wijze woorden zette ik mijn serie aan. Morgen zou het wel weer licht worden. Feminisme

 

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X