Alleen leven Geluk

Peptalk voor singles

alleen, single, vrijgezel, alleenstaand, peptalk, peptalk voor singles, zelfliefde, liefde voor jezelf, houden van jezelf, relatie met jezelf, peptalk, peptalk voor singles
Geschreven door Redactie

Je hebt al een relatie, namelijk de belangrijkste in je leven: de relatie met jezelf. Deze relatie heeft de potentie om je gelukkig te maken, maar je kunt je er ook eenzaam door voelen. Het is de meest uitdagende relatie die je ooit zult ervaren.

“Dus wil je dat hij jou adoreert? Adoreer dan eerst jezelf. Wil je gehoord worden? Luister eerst eens goed naar jezelf. Wil je dat iemand bloemen voor je koopt? Begin dan met ze voor jezelf te kopen”
Alsje single bent heb je als voordeel dat je veel tijd met jezelf door kunt brengen. Tijd om jezelf te ontdekken, om jezelf te ontwikkelen en om van jezelf te houden. Onderschat dit niet, niet iedereen krijgt die kans. Gebruik die tijd verstandig. Je hebt de kans om echt van jezelf te gaan houden en dat heeft vele pluspunten. Denk eens aan de mensen die zich tot je aangetrokken voelen. Dat zijn echt hele andere mensen dan wanneer je niet zo dol op jezelf bent.

Veelmensen besteden hun tijd als single aan het zoeken naar een partner die ze compleet zou moeten maken. Maar dat wachten op die partner suggereert dat je niet compleet bent als je alleen bent. En daardoor stel je jezelf afhankelijk op. Heb je dan eindelijk iemand gevonden, dan betekent “Ik hou van jou” meer zoiets als “Ik heb je nodig om me geliefd te voelen”.

Maarals je een relatie instapt terwijl je van jezelf houdt, dan heb je die ander niet persé nodig en zal de liefde oprechter zijn.

Benje niet afhankelijk van de liefde van een ander, dan zul je ook nooit echt ‘out of love’ zijn. Je zult er nooit helemaal kapot van zijn als de relatie met je partner verbroken wordt. Natuurlijk doet een verbroken relatie pijn, maar dan heb je altijd jezelf nog.

Dusfocus je als single niet alleen maar op de droom om die speciale man te vinden. Want je zult zien: vind je hem, dan wordt ook die relatie na enige tijd -als de ergste verliefdheid over is- ‘gewoontjes’. Dan kan het zijn dat je het gevoel krijgt dat je iets mist, ook al kun je daar je vinger niet op leggen. Je wijst een beschuldigende vinger naar je vriend, terwijl het toch iets in jezelf is dat je mist.

Bedenkwat je wilt in een relatie en reflecteer dat op jezelf. Dus wil je dat hij jou adoreert? Adoreer dan eerst jezelf. Wil je gehoord worden? Luister eerst eens goed naar jezelf. Wil je dat iemand bloemen voor je koopt? Begin dan met ze voor jezelf te kopen. Heb je zin in een leuk uitje? Neem jezelf dan mee op stap. Verwen jezelf op een manier die je van een geliefde verwacht. Dat houdt ook in dat je over jezelf denkt en tegen jezelf praat zoals je dat van je (toekomstige) partner verwacht. Zo ga je van jezelf houden zoals je van een geliefde zou doen.

Denkmaar aan Samantha uit Sex and the City. Zij zegt tegen Smith: “Ik hou van jou, maar ik hou meer van mezelf.”

Debeste manier om te zorgen voor een geweldige relatie met iemand anders, is door te investeren in de relatie met jezelf. Als je een manier kunt vinden om van jezelf te houden, ongeacht wie je om je heen hebt, dan neemt dat de druk van de mensen om je heen weg en heb je nooit te maken met een gebrek aan liefde.

Hetis dus eigenlijk simpel: we wensen jullie veel liefde, passie, complimenten, steun, compassie, avontuur, verwondering, kadootjes en knuffels. Maar vooral: zelfliefde om al die dingen eerst aan jezelf te geven.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X