Geluk Relaties

Proost! Op de liefde!

dating app, datingapp , datingapp Plekk , liefde, Lieve, Plekk, geluk, vrienden, vriendschappen
Geschreven door Lieve

Dacht ik eerst nog dat het geluk me kwam aanwaaien, inmiddels weet ik als geen ander dat het hard werken is. Of op zijn minst een combinatie hiervan.

“Om me heen zijn een aantal bekenden die tijdens hun reis verliefd zijn geworden en uiteindelijk zijn geëmigreerd. Dat is dan nét wat leuker om tegen je kinderen te vertellen dan dat je elkaar op Tinder hebt ontmoet, toch?”
Gelukkig laten de eerste zonnestralen zich zien, waardoor ik zin krijg in het voorjaar, en daarna de zomer: urenlang in het zonnetje zitten op het terras of tot laat in de avond op een kleedje picknicken met vrienden. Elke dag teenslippers aan, blonde haren en een gebruinde huid door de zon. Misschien zou ik moeten overwegen om te emigreren. Dit zou haalbaar zijn als ik een baan in het buitenland vind of verliefd word op een, ik noem maar iets, Australiër. Of allebei.

Eén van mijn favoriete programma’s is dan ook Grenzeloos Verliefd. Hoe ondoordacht sommige keuzes ook zijn, ik heb respect voor degenen die aan de andere kant van de wereld gaan wonen voor hun grote liefde. Veilig thuis op mijn bank heb ik alle avonturen gevolgd en hoop ik iedere keer weer dat het gaat lukken. Om me heen zijn er een aantal bekenden die tijdens hun reis verliefd zijn geworden en uiteindelijk zijn geëmigreerd. Dat is dan nét wat leuker om tegen je kinderen te vertellen dan dat je elkaar op Tinder hebt ontmoet, toch?

Hoe dan ook, liefde kun je niet afdwingen. Hoe makkelijk het tegenwoordig ook is om iemand tegen te komen, hoe moeilijk het is om je echt verbonden te voelen. Vriendin X en ik hadden het er gisteren nog over. Zij kreeg de vraag waarom zij dacht dat haar vriend de ware voor haar is. En dat gevoel is lastig te definiëren. Wat haar gelukkig maakt hoeft een ander niet gelukkig te maken.

Een berichtje krijgen is geen écht contact. Tijd voor elkaar maken en een goed gesprek voeren wel. Misschien is dat tegenwoordig het geheim. Hoewel, is dit niet altijd zo geweest?

Laten we eens uit onze telefoons kruipen en echt contact maken. Laten we ons voordeel halen uit programma’s als Grenzeloos Verliefd. Laten we elkaar de liefde gunnen en goede gesprekken voeren. Het liefst wel op dat kleedje in het park, met een goed glas wijn en de eerste zonnestralen op ons gezicht. En laten we proosten op de liefde en het geluk. Want als ik iets te weten ben gekomen de afgelopen jaren, dan is het dat ik geweldige mensen om me heen heb en rijk aan liefde ben. Proost!

 

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X