Geluk Relaties

Wat wil je later worden als je groot bent?

Laura, later, groot, volwassen
Geschreven door Laura

Als kind krijg je zo vaak de vraag: “Wat wil je later worden als je groot bent?” Ik gaf altijd een ander antwoord, maar was ervan overtuigd dat ik, als ik groot was, ook echt actrice, directeur, astronaut, juf of dokter zou zijn. Dat niet alleen, ik was er ook van overtuigd dat ik met een knappe man zou zijn getrouwd en in een mooie villa zou wonen. Mijn drie allerliefste kinderen en even zoveel poezen met elkaar rollebollend over het uitgestrekte gazon. Soms fantaseerde ik daar een papegaai bij of een paar pluizige konijntjes. En kippen die ons elke dag verse eieren zouden bieden en een paar leuke geitjes, gewoon omdat ze zo grappig zijn. Ik twijfelde over een zwembad, want mijn ouders zeiden altijd dat dat zoveel onderhoud vergde, maar een zwembad zou toch ook wel heel fijn zijn! Ja, ik was een echte dromer.

Afijn,zoveel jaar later… Ik ben bijna 30, een leeftijd die je wel als ‘groot’ kunt aanmerken. Maar hoe kon ik zo denken als kind? Dit droombeeld is in de eerste plaats veranderd en in de tweede plaats: het zit er voorlopig gewoon niet in: geen droombaan, geen man, geen kinderen, geen geld voor een mooie villa, laat staan een zwembad. Wat heb ik verkeerd gedaan? Om eerlijk te zijn vind ik het allemaal niet zo rampzalig.

Hetis een grappige levensfase. Sommige vrienden wonen samen, een enkeling trouwt en de eerste kinderen zijn al geboren. Huizen zijn gekocht, groot, klein, in de stad en op het platteland. Maar gelukkig zijn er ook vrienden die net als ik nog genieten van het vrije leven, bewust of niet. We gaan uit wanneer we willen en met wie we willen. We drinken zoveel als we willen en slapen zolang uit tot we ons weer mens voelen. Al zijn er natuurlijk altijd rekeningen die betaald moeten worden en belastingaangiftes die gedaan moeten worden.

Omeven samen te vatten wat de stand van zaken nu is:

1Ik dacht dat ik getrouwd zou zijn op mijn 30e, maar ik zit alleen maar te hannesen met dating apps. Het levert me aardig wat scharrels op. Aan trouwen heb ik helemaal geen behoefte meer.

2Ik dacht dat ik op de rode loper zou paraderen als actrice, maar het enige rode tapijt dat ik betreed is bij de -niet nader te noemen- fastfoodtent, waar ik regelmatig snack.

3Ik dacht dat ik in een prachtige villa zou wonen, maar mijn Amsterdamse huurappartementje gaat eigenlijk ver boven mijn budget. En dat terwijl ik er mijn kont niet kan keren.

4Ik dacht dat ik precies zou weten hoe ik me voor elke gelegenheid zou moeten kleden, maar ik draag eigenlijk nog altijd mijn casual studentenkloffie.

5Ik dacht dat ik een glas wijn zou drinken bij chique diners, maar ik sla nog steeds tequila’s achterover aan de bar.

6Ik dacht dat ik het perfecte CV zou hebben, maar ik Google nog steeds hoe je het beste een sollicitatiebrief kunt opstellen.

7Ik dacht dat ik in een aantal films gespeeld zou hebben, maar ik ben nog bezig om mijn Netflix-lijst samen te stellen.

8Ik dacht dat ik een perfecte, lekkere en gezonde maaltijd zou kunnen koken, maar ik grijp nog steeds vaak naar een diepvriespizza.

9Ik dacht dat ik een secretaresse zou hebben, maar ik ben net onderaan in het bedrijf begonnen en print en kopieer alles zelf, en alles voor mijn collega’s. En ik zet koffie voor ze…

10Ik dacht dat ik al kinderen zou hebben, maar ik kan me soms nog gedragen als een klein kind.

11Ik dacht dat ik mijn studentenlening afbetaald zou hebben, maar ik kan soms niet eens mijn telefoonrekening betalen.

12Ik dacht dat ik de halve wereld al gezien zou hebben, maar reis nu vooral met mijn OV-chipkaart door de Randstad.

 

Over de auteur

Laura

Laura is mijn naam. Ik ben 30 jaar. Maar bang om oud te worden? Nee, valt reuze mee. Ze zeggen dat het leven steeds beter wordt, toch?

Ik woon en werk in Amsterdam alsof ik er heel mijn leven verblijf, maar dat is niet waar. Ik heb een dorpse achtergrond, maar de dorpse levensstijl ben ik al lang geleden kwijtgeraakt.

Ik ben single, maar dat ben ik niet altijd geweest. Ik heb zelfs een aantal jaar van mijn leven in verschillende relaties doorgebracht. Ik ken dus beide kanten, weet van beiden de voor- en nadelen en kies er nu bewust voor om single te blijven. Maar ja, hoe bewust kun je zijn? Verliefd worden houd je niet echt tegen. Op dit moment vind ik het echter heerlijk om mijn hele bed voor mij alleen te hebben! En daar blog ik graag over!

Schrijf een reactie

X