Geluk Relaties

Wie heeft goede voornemens nodig? Zo creëer je je eigen geluk in 2018

2018 , comfortzone, creëer je eigen geluk, dating app , datingapp , datingapp Plekk, doelen, durf te vragen, eigen geluk, lot in eigen hand, geluk in eigen hand, goede voornemens, grenzen verleggen, Grijp je kansen, hoofddoel, kansen , levensdoel , lot , niet afwachten, Plekk
Geschreven door Redactie

Er zijn twee types mensen: degenen die wachten tot goede dingen ze overkomen. En degenen die het heft in eigen hand nemen. Je kunt het zien aan het verschil in social media posts: de één klaagt over zijn dag, uit zijn jaloezie en schrijft over zijn wens om er even tussenuit te gaan, de ander viert een carrière-succes, een mooie nieuwe aankoop of een langdurige vriendschap of relatie. Twee heel verschillende houdingen ten opzichte van het eigen lot.

De klagende, dat-overkomt-mij-weer types beschuldigen andere mensen ervan dat ze hun goede baan, mooie huis, geweldige partner of goddelijke lichaam te danken hebben aan geluk of een rijke pa. Maar vaak is het meer een kwestie van een ondernemende, zelfverzekerde geest met veel motivatie, doorzettingsvermogen en een optimistische kijk op het leven.

Dus hoe creëer je je eigen geluk? Hoe bereiken we die geweldige dingen? Hoe zetten we onszelf op nummer één om het beste te bereiken waar we toe in staat zijn.

1. Stel doelen op

Als je precies weet wat je wilt, is het veel makkelijker om dat ook te bereiken. Eén hoofddoel is het beste, dan kun je je daar volledig op concentreren. Wees duidelijk over je einddoel en schroom niet hoog in te zetten en groots te denken. Neem je tijd om uit te werken wat precies het ideale einddoel voor jou zou zijn. Vervolgens ga je bij jezelf na hoe je dat doel zou kunnen bereiken.

Je wilt bijvoorbeeld graag een droombaan, dan moet je precies weten wat dat werk inhoudt. Wat zijn de dagelijkse bezigheden, wie moet je ervoor kennen, welke opleiding heb je ervoor nodig, hoeveel geld heb je nodig om die opleiding te bekostigen, enz.

Want op de bank blijven zitten met mooie droombeelden in je hoofd gaat je niet verder helpen. Maak een plan en werk dat uit. En dat hoeft echt niet per 1 januari, dat kun je het hele jaar door doen.

2. Grijp je kansen

Het ligt voor de hand, maar maak het beste van de mogelijkheden die langs komen. We bedoelen niet dat je overal ‘ja’ op moet zeggen, maar om je eigen geluk te creëren moet je oog hebben voor de kansen die langskomen en ze daadwerkelijk aangrijpen. Je moet leren begrijpen wat een echte kans is die je verder kan brengen in het leven en wat een kans lijkt, maar waar je uiteindelijk niet zoveel mee op schiet.

Die kansen zijn voor iedereen anders en je leert door ervaring wat waardevol is voor jou. Je kunt dat het beste inschatten door steeds je doelen voor ogen te houden en concreet te bedenken of de kansen die voorbij komen je doelen dichterbij brengen.

Het kan betekenen een nieuw project accepteren, je inschrijven voor een nieuwe cursus of die kennis eens beter leren kennen, omdat die je mogelijk een goede vriendschap kan opleveren of handig kan zijn in je netwerk.

3. Je grenzen verleggen

De meest interessante uitdagingen, kansen en voordelen gebeuren op de plek waar je grenzen liggen. Dus zoek je grenzen op en verlaat af en toe (sorry, we moeten het woord toch nog een keer noemen) je comfortzone.

Een nieuwe baan, verhuizen, reizen, een nieuwe liefde, het kan allemaal beangstigend zijn. Maar de engste dingen zijn het meest opwindend. Dus durf je horizon uit te breiden en ga op ontdekking.

Natuurlijk kun je je afvragen wat er gebeurt als alles fout gaat. Maar sta ook eens stil bij wat er kan gebeuren als alles goed gaat.

4. ‘Ja’ heb je, ‘nee’ kun je krijgen

Als je iets niet vraagt, krijg je het zeker niet. Dus wees niet bang om te vragen en om aan iedereen bekend te maken wat je wilt bereiken. Want hoe meer mensen van jouw wensen en ambities af weten, hoe meer kans er is dat iemand je daarbij kan helpen.

Wil je meer verantwoordelijkheden op je werk? Vraag ernaar. Wil je naar een wat serieuzere fase gaan met je date, laat hem dat weten. Het ergste wat je kan overkomen is dat je een ‘nee’ te horen krijgt. Maar dan heb je tenminste wel duidelijkheid.

Veel van je problemen en wensen kunnen opgelost worden door gewoon te vragen. Want vaak hebben andere mensen niet eens door dat je ergens behoefte aan hebt.

Durf te vragen!

5. Neem je lot in eigen hand

Schrijf je ook weleens op iemand social media-post: ‘Ik ben jaloers!!’ als je foto’s ziet van mooie reizen of coole feesten. Maar jaloezie is niet nodig, jij kunt het waarschijnlijk ook gewoon doen.

Jaag je dromen na, niemand anders zal dat voor jou doen. Je zult je droomleven niet op een schoteltje gepresenteerd krijgen. Zoek het zelf op. Werk er hard voor, wees gemotiveerd en toegewijd om te komen waar je wilt zijn. geluk in eigen hand

 

Bekijk ook de tweede aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X