Geluk Gezondheid

Veel mensen zijn bang voor een burn-out

burn-out , sporten, datingapp, Plekk, hoge eisen , gezond lichaam , gezonde geest, online daten
Geschreven door Redactie

Onderzoek wijst uit:
Ruim 62% van de Nederlanders is bang voor een burn-out 

Wie heeft het tegenwoordig niet (te) druk? We hebben een drukke baan, willen sporten, gezond eten, hebben wellicht kinderen en willen daarnaast ook nog onze relaties onderhouden.

We vinden het moeilijk om ‘nee’ te zeggen

Uit onderzoek* van Healthy Fest en Fitgirls.nl blijkt dat 62,7% van de respondenten vreest voor een burn-out.

Tegenwoordig stellen we hoge eisen aan onszelf, nemen we steeds meer hooi op ons vork en vinden we het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. De symptomen van een burn-out kunnen dan al snel op de loer liggen: chronische vermoeidheid, bang om te falen en veel piekeren.

Zo voorkom je een burn-out

Om een burn-out te voorkomen is het belangrijk om je energie goed te verdelen en te werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest. Regelmatig sporten helpt niet alleen voor een sterker lichaam, ook is het een goede manier om een sterkere mind op te bouwen, meer rust te vinden en dichterbij de kern van een probleem te komen.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Healthy Fest,hét festival in Nederland waar sport, mind, food én friends samenkomen. Van 8 t/m 10 juni 2018 kunnen bezoekers nieuwe sporten uitproberen, meer leren over voeding en gezondheid, mindfulness workshops volgen en natuurlijk ontspannen. De workouts, ontspanningssessies en motiverende lezingen worden aangeboden door onder andere Arie Boomsma, Kasper van der Meulen en Richard de Leth.

* Aan het onderzoek hebben in totaal 1921 respondenten meegewerkt.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X