Gezondheid Mannen

Hashtag gym

abonnement , bikinibody, cardio, chocola, crosstrainer , datingapp, einzelgänger, fitness, gewichten , gewichtheffen, gym, hashtag, hashtag gym, instructeurs, kilo's, krachttraining, Lieve, mooiboys, ontmoetingsplek, Plekk, spiegel, spierballen, sportdrank, sportdrankjes, sporten, sportles, sportschool, wijn
Geschreven door Lieve

De sportschool lijkt inmiddels een sociale ontmoetingsplek. Ikzelf kom er niet om bij te praten over mijn weekend, maar het valt me op dat sommige mensen in staat zijn hele verhalen te vertellen op de loopband. Je kunt dan twee dingen doen:

  • Sport iets harder. gym
  • Spreek af bij, ik noem maar iets, het Ikea restaurant.

Hoe dan ook, de sportschool is een typische plek om ongegeneerd rond te kijken. Op deze plek kan ik het mannelijke deel van de bezoekers inmiddels in subcategorieën opdelen.

Allereerst zijn er de tienerjongens. Zij proberen krampachtig spierballen te kweken en vinden het vooral prachtig om naar de meiden te kijken. Is toch weer anders dan in de kroeg, zullen we maar zeggen.

“Zij kijken veel (ik herhaal: veel) in de spiegel en toegegeven, geef ze eens ongelijk. Zij hangen vooral bij de gewichten rond, daar hangen overigens ook de meeste spiegels.”
Vervolgens zijn er mannen die naar de sportschool gaan om… tja, om te gaan. Heel veel sportiefs wordt er niet uitgevoerd. In een extreem traag tempo wordt het gewichtheffen twee keer herhaald en vervolgens duiken zij weer achter hun telefoon. Waarschijnlijk om de rest van Nederland te laten weten dat zij in de #gym zijn.

Dan heb je de stereotype papa’s, die in groepsverband op de crosstrainer de laatste kilo’s van de gezinsvakantie in Italië eraf proberen te sporten. En soms iets langer blijven hangen dan nodig, om zeker te weten dat de kinderen echt slapen bij thuiskomst.

De mooiboys verdienen ook een subcategorie. Zij kijken veel (ik herhaal: veel) in de spiegel en toegegeven, geef ze eens ongelijk. Zij hangen vooral bij de gewichten rond, daar hangen overigens ook de meeste spiegels.

De einzelgängers zijn er ook. Mannen die sporten om het sporten. Bij wie het niet uitmaakt of zij de hipste sportkleding dragen, maar die gewoon een uur komen beunen in de sportschool. Precies waar ze voor betalen dus.

Dan zijn daar de instructeurs. Fanatieke mannen die je schuldig doen voelen als je tijdens de sportles zin krijgt in chocolade. Die iedere dag blijven herhalen dat die bikinibody in de winter gekweekt wordt (ik doe mijn best, oké?) en die je veel te dure sportdrankjes aansmeren.

Ten slotte is er nog de jongen bij de balie. Dat is mijn favoriet. Die kan het werkelijk geen moer schelen of ik deze week al ben komen sporten. Die zegt me altijd vriendelijk gedag. Die maakt het niet uit of ik ‘s avonds nog een reep chocolade verorber of een extra glas wijn inschenk. Hij zwaait altijd vrolijk naar me. Zolang ik mijn abonnement maar blijf betalen, dat dan weer wel. gym

 

Bekijk ook de derde aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X