Mannen Seks

#MeToo & #IHave

#Ihave, #metoo, aanranding, dating app, datingapp, Kevin Spacey, MooiRood, ongewenst, onthullingen, Plekk, seks, singles, Weinstein
Geschreven door MooiRood

Het is nu ruim twintig jaar geleden, ik was nog jong en onbevangen, studeerde en wilde van het leven genieten. Een studie-uitwisseling liet me kennis maken met verschillende culturen, zo’n 1000 kilometer van huis. Tijdens het uitgaan leerde ik hem kennen, een populaire jongeman, die als skileraar in dat gebied werkte. We hadden veel lol samen en na een paar drankjes, toen de discotheek sloot en we eigenlijk nog niet wilden stoppen met plezier maken, gingen we naar zijn huis.

Nawat zoenen wilde hij seks, ik twijfelde en wilde liever niet. Hij drong aan, ik was nou eenmaal meegegaan. Ik verstijfde en hij ging door. Ik zei nee, en hij ging door. Ik riep nee, hij snoerde mij de mond en ging door. Ik kon niet meer bewegen, liet hem zijn gang gaan en hoopte dat het snel voorbij zou zijn. Toen hij na zijn ontlading in slaap viel heb ik mijn spullen gepakt en ben ik naar huis gegaan. Ik schreef nog een briefje, heel stom uit schuldgevoel, dat ik de volgende ochtend vroeg les had en dus al weg moest…

Thuisdouchen en het zo snel mogelijk vergeten, ik was immers met hem meegegaan.

Hetheeft een stempel gedrukt op de manier waarop ik lief heb, de manier waarop ik vrij met mijn man, gevreeën heb met alle mannen in mijn leven. Deze manier, zo grof, zo liefdeloos, zo wilde ik nooit meer seks hebben. Het heeft een stempel gedrukt op hoe ik naar sommige mannen kijk, als klootzakken die grijpen wat ze willen grijpen. Als jagers op hun prooi, die door middel van kracht, macht en arrogantie verpakt in charme, de vrouw kunnen pakken, gewoon omdat zij dat willen en kunnen.

Thuisvoel ik me veilig, en wil ik de seksistische opmerkingen (“Die grote mond is wel erg praktisch voor een man” en “Heb je overal rood haar?”) snel vergeten. Ik kleed me immers vrouwelijk met mijn rondingen en laat mijzelf goed zien.

Tijdensalle commotie van de afgelopen tijd, de onthullingen van vele vrouwen en de beschuldigingen aan het adres van onder andere Harvey Weinstein, worden mijn gedachten naar twintig jaar geleden getrokken. Hoe had ik het anders kunnen doen?

Ruimtien jaar geleden. Ik zit in de bar en we hebben plezier met een hele groep vrienden en vriendinnen. Hij staat twee meter verderop en we flirten op afstand. Er wordt gelachen, gekletst en geproost. Ik loop richting toilet en als ik langs hem loop ga ik met mijn hand langs zijn billen, ik knijp er even in, ze voelen vol, gespierd en jong. Hij draait zich om, glimlacht flauw. En ik loop door richting wc. Had ik het dan verkeerd gezien?

Oké,ik heb niemand verkracht, als de man niet positief reageerde op mijn avances dan hield ik op. Ik voelde het eerder als een afwijzing en trok het me persoonlijk aan. En dan likte ik mijn wonden en ging verder met mijn leven. En nooit, nee nooit vergreep ik me met geweld aan een man (of vrouw) terwijl diegene dat niet wilde. Want ik had geleerd dat Nee ook echt Nee is…

Maartoch. Goed bekeken heb ik ook weleens seksistische opmerkingen gemaakt, terwijl de ander daar niet op voorbereid was, heb ik iemand weleens een zoen op de mond gegeven terwijl het niet gepast was en ja, heb ik weleens aan billen gezeten terwijl de ander daar niet om vroeg. En nu realiseer ik me dat de grens van gewenste versus ongewenste intimiteiten door sommigen best als vaag gezien kan worden. Dat het soms onder het mom van een grapje, of onder invloed van een drankje teveel, door veel mensen geaccepteerd wordt, dat het moet kunnen. En dat het zelfs kinderachtig gevonden wordt wanneer je aangeeft het niet prettig te vinden.

Ikheb getwijfeld of ik er over zou schrijven, het is al zo lang geleden. En wat heeft iemand er aan om te weten wat mij is overkomen. Maar als we het niet delen, en we het onder het tapijt vegen alsof er niets is gebeurd, dan verandert er ook niets. En het feit dat ik me er ook in bepaalde mate schuldig aan heb gemaakt, is nog een reden om erover te schrijven. Want hoe makkelijk is het om een ander te beschuldigen terwijl ik zelf ook schuldig ben?

Mijnervaring heeft me littekens gegeven en ik heb het inmiddels ook een plek kunnen geven. Ik hoop dat als het jou overkomt, dat je dan iemand om je heen hebt aan wie je het kunt vertellen, aangifte kunt doen en jezelf serieus neemt en hulp zoekt als je dat nodig hebt. Laten we elkaar steunen en naar elkaar luisteren, de verhalen serieus nemen en niet bagatelliseren.

Enweet dat als de ander Nee zegt, dat het dan ook Nee is, en dat je stopt met waar je mee bezig bent. Je hebt het recht niet om door te gaan en de ander te pijn te doen!

#MeToo, maar dus ook #IHave

Over de auteur

MooiRood

MooiRood…. is niet lelijk, en mijn rode haren en honderden sproeten heb ik inmiddels weten te omarmen. De 40 gepasseerd en eindelijk een beetje mijn draai gevonden in de mallemolen van het leven.

Ik ben 43 jaar en woon in Vinkeveen, met pijn in het hart ben ik Amsterdam uitgegaan maar ja, alles voor de liefde…. Mijn werk heb ik gelukkig nog wel in Amsterdam, dus helemaal weg ben ik niet. Naast mijn werk, normale leven en vriendengroep heb ik ook een turbulent liefdesleven achter de rug.

Ik heb 14 jaar een relatie -inclusief drie stiefkinderen- gehad en toen deze eindigde en weer single werd heb ik de bloemetjes heerlijk buiten gezet. Alle datingsapps uitgeprobeerd en veel verschillende mannen ontmoet. Het was een klein feestje, ik heb er enorm van genoten en besloot ook zo verder mijn leven te leiden. Totdat ik HEM tegen kwam. Ja ja, ik weet dat de Prins op het witte paard niet bestaat, en toch komt deze aardig in de buurt. Met mijn huidige levens en- liefdeservaring ben ik ook geen heilig boontje en neem ik mijn eigen rugzak gewoon mee in deze nieuwe relatie. Het voelt zo goed dat we de dag en de liefde plukken en gaan TROUWEN, hoe spannend is dat?!

Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, liefde en relaties en ingewikkelde levensvragen zorgt ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen en daar wil ik graag over schrijven. Dus hoe ik mijn leven , mijn liefdes en vriendschappen allemaal ervaar, in combinatie met mijn werk- en sociale leven, mijn gekke gewoontes, mijn vrienden, familie en bonuskinderen, dat wil ik graag met jullie delen!

Meer lezen? Kijk dan op https://mooirood.me/

Schrijf een reactie

X