Gezondheid Onderzoek

Meer dan de helft van de Nederlanders komt niet aan sporten toe

datingapp , goede voornemens, Plekk, sporten, afvallen , gezonder leven, gezond, alcohol, gezond eten , sportschool, fanatiek , levensstijl , gezonde levensstijl
Geschreven door Redactie

Met de eerste twee maanden van het nieuwe jaar achter de rug, is het moment aangebroken om de goede voornemens van Nederland eens onder de loep te nemen. Het blijkt dat hoog op de lijst met goede voornemens voor 2018 stonden: meer sporten, minder druk maken en afvallen. Na de eerste maand vol goede voornemens heeft Healthy Fest onderzoek uitgevoerd onder ruim 1.000 respondenten, met de vraag hoe vaak zij nu daadwerkelijk sporten. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan toch nog steeds niet aan sporten toe te komen.

De meeste mensen sporten niet

Via de websites ShePostsOnline.nl en FOK.nl hebben meer dan 1.000 vrouwen en mannen aangegeven hoe vaak zij per week sporten. Uit het onderzoek blijkt dat 51,3% van de respondenten niet aan sporten toekomt. 21,6% van de ondervraagden geeft aan nu één keer per week te sporten en 27,1% is fanatiek aangelegd. Zij trekken minimaal twee keer per week de sportkleding aan, om die ook echt te gebruiken.

Nederlanders hebben hoge ambities

Op de vraag wat Nederlanders overhebben voor een gezonder leven geeft 71% aan 3x per week naar de sportschool te willen gaan en 29% procent van de respondenten zou alcohol willen laten staan voor een gezondere levensstijl.

Nu is het niet nodig om drie keer per week naar de sportschool te gaan om gezonder te leven. Door mind, body en food goed op elkaar af te stemmen kan iedereen zich fit voelen en hoef je jezelf ook dat glaasje alcohol niet te ontzeggen.

Stel een beloning voor jezelf in

Het behalen of het volhouden van je goede voornemen op zich zou je grootste beloning moeten zijn. Maar heb je wat extra motivatie nodig, dan kan het goed werken om jezelf met iets kleins te belonen voor elke maand dat je het volhoudt. Anders is het misschien te makkelijk om, soms zonder dat je het door hebt, weer in je oude routine te vervallen. Grote kans dat dat al gebeurd is. Maar het is nooit te laat om je goede voornemens weer op te pakken.

Lees “Hoe zorg je dat die goede voornemens ook echt lukken?” voor andere tips om vol te houden.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Healthy Fest, het meest sportieve en gezonde festival van Nederland.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X