Onderzoek Seks

Een op vijf mannen verkiest goede seks boven trouwe partner

bedpartner, daten, dating app, datingapp, eerste keer, erotiek, goede seks, naar bed gaan, onderzoek, Plekk ,seksleven, trouw, vrijen, vrijpartij
Geschreven door Redactie

Langzamerhand begint de winter zijn intrede te doen in ons land: het wordt kouder en door de wintertijd wordt het vroeg donker. Het is de perfecte tijd om ’s avonds lekker samen onder een dekentje te kruipen. Maar houden Nederlanders hun handen onder of boven de dekens? Parship deed onderzoek* naar hoe belangrijk seks is in een relatie.

Seks versus trouw

Wat blijkt? Drie op de vier Nederlanders vindt seks in een relatie belangrijk. Voor sommigen (15%) is het zelfs zó belangrijk, dat ze liever een ontrouwe partner hebben die goed is in bed, dan een trouwe maar slechte bedpartner. Bij de mannen verkiest zelfs een op de vijf een goed seksleven boven een trouwe partner.

Daten en erotiek

Tijdens het daten lijkt seks echter een minder grote rol te spelen. Zo hoeven de eerste vrijpartijen nog niet direct vlekkeloos te verlopen: 66% van de respondenten geeft aan dat slechte seks tijdens de dateperiode nog geen dealbreaker hoeft te zijn. Sterker nog, vier op de vijf Nederlanders zegt zelfs een relatie te kunnen beginnen met iemand waarmee ze nog niet naar bed zijn geweest.

Een op drie vrouwen: seks niet echt belangrijk

Niet voor iedereen speelt seks een belangrijke rol in een relatie. Vooral de vrouwen geven aan dat het niet bovenaan hun prioriteitenlijstje staat: 33% van de vrouwen vindt seks niet echt belangrijk tegenover 17% van de mannen.

Lees ook: “Eén op vijf vrouwen heeft liever rijke partner dan goede seks”.

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.005 Nederlanders door Multiscope (18 jaar en ouder), oktober 2017.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X