Daten Daten online

Totally hot! Or not…

datingapp Plekk, hot or not, daten, verlatingsangst, bindingsangst
Geschreven door Ploon

Tinder zegt vandaag: “Je bent hot, al meer dan 5000 mensen hebben je naar rechts geveegd sinds je lid werd van Tinder. Maak je op voor 2018. Dit wordt jouw jaar!”.

“Hoeveel leuke gesprekken en dates ook, het resultaat uit 5000 ontvangen likes is 0 vriendjes. Tijd voor iets nieuws dus!”
Uhuh, ik werd lid van Tinder begin juli 2016 en 13 juli was de eerste date met de leukste man van Tinder. Die overigens helaas niet meer actief aanwezig is in mijn leven. Laten we voor de vorm dus even zeggen dat ik 1 juli 2016 lid werd van Tinder.

Dat is:

– 6 maanden in 2016, is 183 dagen.
– 12 maanden in 2017, is 365 dagen.
– En nu in 2018 zijn het 7 dagen.

Bij elkaar ben ik dan vandaag precies 555 dagen lid van Tinder. Wat een mooi getal!

Volgens Tinder ben ik dus gemiddeld 9,009 keer per dag naar rechts geveegd. 5000 hartjes. Het is wat. Best wel tof. De andere kant is natuurlijk dat ik geen 9 hartjes per dag uitgedeeld heb. Laten we zeggen 1 per dag, en dat is misschien al veel. De mannen aan wie ik een hartje uitgedeeld heb hoeven mij niet ook een hartje gegeven te hebben, dus laten we zeggen dat daarvan weer de helft een match is.

Dat zijn afgerond 277 matches. Ik denk dat dat wel aardig klopt. Daarvan leidde ongeveer de helft daadwerkelijk tot een gesprek. Dan zitten we op 138 gesprekken. De “Hi neuken?” daarbij niet meetellend. Die tel ik ook niet mee als match. Als ik seks wil hebben dan geef ik nog steeds de voorkeur aan de leukste man van Tinder. Maar wat ik zei, hij is er niet. Wel in mijn hoofd hoor, heel vaak zelfs. Maar verder is het behoorlijk ingewikkeld.

Even verder met de rekensom, we waren gebleven bij 138 gesprekken. Zie je, mijn hoofd dwaalt de hele tijd af. 138 gesprekken dus. Daarvan is de helft een leuk gesprek, zo’n 69 dus.

In 2016 heb ik alleen met de leukste man van Tinder gedate. De eerste helft van 2017 ook. Het tweede half jaar van 2017 heb ik ongeveer 8 dates gehad. Alles bij elkaar staan we dan op 9 dates in 555 dagen (gemiddeld 1 date per 2 maanden). En 9 dates uit 5000 ontvangen hartjes. Van elk hartje dat ik kreeg op Tinder werd dus maar 0,18% een date. Ok, dat is best wel weinig.

Ik heb niet de illusie dat er andere apps zijn die beter scoren, maar dit resultaat is ronduit teleurstellend. Want hoeveel leuke gesprekken en dates ook, het resultaat uit 5000 ontvangen likes is 0 vriendjes. Tijd voor iets nieuws dus!

Een paar weken geleden zei een vriendinnetje: “Wat denk je van zo’n matchmaker site?”. Heel lang geleden heb ik daar weleens iets mee gedaan, totdat ik een offerte met een getal met drie nullen van ze ontving. Best wel veel. Natuurlijk kent de liefde geen prijs. Die zin kwam ik op hun website uiteraard ook tegen. Nee, mee eens. Liefde is onbetaalbaar. Maar een getal met drie nullen is serieus geld. Ik heb het toen niet gedaan.

Maar met de resultaten van de afgelopen 555 dagen op Tinder is het toch serieus de moeite waard om het weer eens te gaan onderzoeken.

I’ll keep you posted!

 

Bekijk ook de tweede aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

Over de auteur

Ploon

Ploon is een geleende naam. Mijn lieve oma heette Ploon, eigenlijk Apollonia, maar iedereen noemde haar Ploon (voor ons was ze natuurlijk gewoon 'oma'). Mijn moeder heeft als tweede naam eveneens Apollonia en ik wil ook een beetje een Ploon zijn. Behalve mijn naam zijn alle verhalen echt. Belevenissen, herinneringen, gevoelens, gedachtespinsels en grappige verhalen, die ik een plek wil geven door ze op te schrijven.
Dit jaar ben ik 40 geworden, wat echt wel een ding is. Ik woon in Amsterdam, alleen. Dat vind ik echt niet altijd even leuk. Maar de ware bestaat! Al een paar keer dacht ik hem gevonden te hebben. Niet dus. Inmiddels ben ik klaar om mijn leven te gaan delen met de leukste man van de wereld! Die, voor de duidelijkheid, dus nog niet in beeld is. Of. Misschien ondertussen toch wel…? Want morgen kan zomaar alles anders zijn!
Liefs, Ploon

1 reactie

Schrijf een reactie

X