Daten Daten online

Dating apps, ze zijn zo slecht nog niet!

dating-app, datingapp, apps, online daten
Geschreven door Redactie

Hoor jij om je heen ook allemaal kritiek op dating apps?

Watwij onder andere opgepikt hebben: “We worden allemaal Tinderella’s: zielige stiefdochters die gered willen worden door een knappe prins”, “Al die mannen zijn aan het jagen en hebben na een one-night-stand plotseling koudwatervrees”, “Het voelt als een bagageband die constant middelmatige dates aanvoert”, “Dating apps spelen in op de ongezonde obsessie van instant bevrediging” en “In plaats van scrollen langs ‘dick pics’ kun je toch ook met iemand flirten in real life?”

Hoeze ook gebracht worden, er zijn klachten genoeg. Er wordt zelfs beweerd dat dating apps ervoor zorgen dat we ons op romantisch en seksueel vlak anders gedragen dan een paar jaar geleden. En dan een verandering in negatieve zin. Het zou zelfs de dood van de romantiek betekenen.

Maartoch blijft iedereen die apps gebruiken. Is dat niet raar?

Hebjij ook intelligente en sterke vriendinnen die de liefde van hun leven op één van de apps gevonden hebben? Ze zijn er genoeg, dus heel erg kan het niet zijn. Het zijn juist vaak vrouwen die houden van controle. Controle over hun carrière, hun financiën, hun gezondheid. En dus logischerwijs ook over hun liefdesleven.

Enwat blijkt nou? De mannen op dating apps zijn dezelfde mannen als die in het echte leven. Duh! We hadden het kunnen weten. De app is gewoon een middel om meer mannen te ontmoeten dan in je normale beperkte kring mensen. Of je nu een man ontmoet op je werk of op een app, je kunt met hem naar bed gaan tijdens je eerste date, maar je kunt ook wachten tot hij je politieke voorkeur kent, je tweede naam en je eindexamenvakken uit een ver verleden. Zolang je van tevoren maar duidelijk je intenties kenbaar maakt. Aan de andere kant kun je ook besluiten een jaartje met Jan en alleman het bed in te duiken, te experimenteren en trio’s te doen, om dan vervolgens direct verliefd te worden op je eerste date en aan hem te blijven hangen. Het kan allemaal, zowel digitaal als analoog.

Eigenlijkzijn de dating apps nog wel te verkiezen boven het echte leven, want stel je nou eens voor: jouw prins op het witte paard gaat naar dezelfde sportschool als jij. Maar het lot is je niet gunstig gezind: hij sport altijd op woensdag en vrijdag en jij altijd op donderdag. Op de app kun je hem dan wel ontmoeten! En misschien plannen jullie dan een gezamenlijk sportavondje op de dinsdag?

Ofwat dacht je van het volgende: er woont bij jou in de buurt een perverse vent, die je overal blijft aanspreken, waarbij hij zijn onwelriekende adem jouw kant uit stoot. Je weet steeds niet hoe snel je van hem af moet komen. Op de app herken je hem, daar poseert hij met een grote grijns op zijn gezicht en in blote bast in zijn ranzige slaapkamer. Met één eenvoudige veegbeweging ben je in één klap van hem af. Digitaal dan. En dat zonder dat hij zich afgewezen hoeft te voelen door jou, want hij krijgt het nooit te weten.

Maarwalg je van het idee dat mannen je alleen maar beoordelen op je uiterlijk? Bedenk dan eens dat jij waarschijnlijk hetzelfde doet als je naar een café of een feestje gaat. Natuurlijk wil je elkaar na die eerste selectie beter leren kennen, maar daar heb je ook via dating apps echt wel de mogelijkheid toe. Hij staat niet direct bij je op de stoep als je hem liket op je mobiel.

Misschienvind je apps gebruiken gewoon te onpersoonlijk, maar ze zijn juist ontzettend handig. Je hebt er een extra mogelijkheid mee in handen om mannen te ontmoeten. Je zoekt op dates bij jou in de buurt en ziet direct of ze online zijn. Vervolgens kost het in gesprek raken weinig moeite en kun je afspreken wanneer jij wilt. Alles is heel direct en lekker overzichtelijk. Dating apps zijn dus helemaal zo slecht nog niet!

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X