Daten Relaties

We willen allemaal liefde

liefde, MooiRood, Plekk , datingapp, relatie, vakantie, eerste vakantie, seks
Geschreven door MooiRood

Het liefdesleven kan turbulent zijn. Of je nou vrijgezel bent en alle datingapps afwerkt, in een langdurige relatie zit en je afvraagt of dit het nou is, of in het prille beginstadium van een relatie zit en de eerste vakantie samen gepland hebt. Soms kabbelt het voort en soms knalt het op alle fronten.

Prille liefde

“Mijn tip dat het aanschaffen van condooms geen overbodige luxe is, wordt lacherig ontvangen: “Zwanger worden we niet hoor!” Nee, maar de soa’s vliegen je om de oren tijdens de verschillende dates die eindigen tussen de lakens.”
Zelf ervaar ik momenteel de kriebels van een beginnende relatie. De eerste vakantie samen is gepland en ze zeggen niet voor niets dat dit een eerste grote test is. Ik zal het zien, of we elkaar levend villen of dat we juist genieten van het samenzijn en van het vakantie vieren. Spannend is het zeker, we zijn nog geen half jaar samen en leren elkaar steeds beter kennen. Wat als hij erachter komt hoe ik werkelijk in elkaar zit? Of wat als hij toch wat eigenaardigheden heeft waar ik écht niet tegen kan? Het blijft een leuke ontdekkingstocht met gesprekken over ons leven, de ervaringen op liefdesgebied en met veel momenten van herkenning van beide kanten, we zijn immers geen 16 meer…

Single

Verschillende vriendinnen van mij zijn vrijgezel en de meerderheid heeft enkele datingapps op haar telefoon staan. De een kijkt alleen en swipet voornamelijk naar links, de ander heeft vier verschillende dates per week. Tijdens een gesprek in de kroeg met twee vriendinnen werd Tinder, en de ervaring dat het een seks app is, onder het genot van een glas wijn besproken. Een date die uitmondt in seks komt vaak voor op Tinder. De vriendin die twijfelt of ze Tinder überhaupt wel zal installeren, zit niet op random seks te wachten, maar weet ook niet goed of ze echt een relatie wil. Ik opper dat het best leuk kan zijn, gewoon relaxed. Onverwacht een leuke date en dan maar zien waar het eindigt. Mijn tip dat het aanschaffen van condooms geen overbodige luxe is, wordt lacherig ontvangen: “Zwanger worden we niet hoor!”. Nee, maar de soa’s vliegen je om de oren tijdens de verschillende dates die eindigen tussen de lakens. Dat is niet ‘slechts’ een probleem van jongeren. Het aantal mannen en vrouwen van gemiddelde leeftijd dat besmet is met een soa is met de komst van de datingapps gestegen. En geloof me, niemand zal dat met je delen als hij uit is op een one-night-stand of een seksmaatje! Zelfs als je denkt dat je hem kunt vertrouwen, kan je weleens bedrogen uitkomen. En dat wil je liever voorkomen dan genezen, hopende dat het te genezen is als je toch jeuk krijgt…

Lange relatie

Die moeilijkheden kom je niet meer tegen als je al lange tijd een relatie hebt. Geen problemen meer wat betreft soa’s of moeilijke gesprekken over condoomgebruik tijdens een vluchtige vrijpartij. Nee, alles is duidelijk. Toch? Hoe vaak je het per week doet, maar ook wie de boodschappen doet, wie verantwoordelijk is voor het stofzuigen en wassen, wie de overhemden strijkt en wie de kinderen naar school brengt. Alles staat vast en natuurlijk doen we alles samen… Uhm, echt? Luie mannen of veeleisende vrouwen, het overkomt de beste. De ruzies gaan meestal over een vastzittend patroon, of juist veranderingen waar niemand op zit te wachten. Hoe doorbreek je dan het patroon waar je met de ander al jaren in zit? Veel seks (het liefst met je partner en niet met een ander!) en oprechte communicatie is mijn devies, maar ja…. Ik hoop dat de ruzie bijgelegd wordt en dat ze daarna genieten van lekkere goedmaakseks.

We willen allemaal liefde

Sommigen van ons zijn wanhopig op zoek naar de ware en zijn op slag smoorverliefd als de ander niet meteen het bed in wil duiken. “Want dat betekent dat hij/zij er echt voor gaat”. En anderen kijken de kat uit de boom, omdat ze uit een gewelddadige relatie komen en eerst weer een vertrouwensband op moeten bouwen. Uiteindelijk willen we allemaal liefde voelen, plezier maken en genieten met en van elkaar. Ik ook, en ik ben blij dat mijn vooruitzicht goed is, ik kijk uit naar de eerste vakantie, samen met mijn liefde!

 

Over de auteur

MooiRood

MooiRood…. is niet lelijk, en mijn rode haren en honderden sproeten heb ik inmiddels weten te omarmen. De 40 gepasseerd en eindelijk een beetje mijn draai gevonden in de mallemolen van het leven.

Ik ben 43 jaar en woon in Vinkeveen, met pijn in het hart ben ik Amsterdam uitgegaan maar ja, alles voor de liefde…. Mijn werk heb ik gelukkig nog wel in Amsterdam, dus helemaal weg ben ik niet. Naast mijn werk, normale leven en vriendengroep heb ik ook een turbulent liefdesleven achter de rug.

Ik heb 14 jaar een relatie -inclusief drie stiefkinderen- gehad en toen deze eindigde en weer single werd heb ik de bloemetjes heerlijk buiten gezet. Alle datingsapps uitgeprobeerd en veel verschillende mannen ontmoet. Het was een klein feestje, ik heb er enorm van genoten en besloot ook zo verder mijn leven te leiden. Totdat ik HEM tegen kwam. Ja ja, ik weet dat de Prins op het witte paard niet bestaat, en toch komt deze aardig in de buurt. Met mijn huidige levens en- liefdeservaring ben ik ook geen heilig boontje en neem ik mijn eigen rugzak gewoon mee in deze nieuwe relatie. Het voelt zo goed dat we de dag en de liefde plukken en gaan TROUWEN, hoe spannend is dat?!

Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, liefde en relaties en ingewikkelde levensvragen zorgt ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen en daar wil ik graag over schrijven. Dus hoe ik mijn leven , mijn liefdes en vriendschappen allemaal ervaar, in combinatie met mijn werk- en sociale leven, mijn gekke gewoontes, mijn vrienden, familie en bonuskinderen, dat wil ik graag met jullie delen!

Meer lezen? Kijk dan op https://mooirood.me/

Schrijf een reactie

X