Geluk Relaties

Een brief aan mijn toekomstige man

brief, eerlijk, Tessa, toekomstige man, Plekk, datingapp Plekk
Geschreven door Tessa

Lieve aanstaande man,

Nou ja, ik denk dat je lief bent. Dat ben je vast, anders ben je niet mijn aanstaande man. Ik ken je nog niet, maar ze zeggen dat jij anders bent. toekomstige man

Hetspijt me nu al dat ik het je niet altijd gemakkelijk ga maken. Het spijt me dat je de puinhoop op moet ruimen, die andere mannen hebben achtergelaten. Het spijt me dat onze eerste ontmoeting waarschijnlijk geen vuurwerk zal worden, omdat ik je niet meteen zal vertrouwen. Ik ga je wantrouwen en dat is verschrikkelijk. Misschien zal ik zelfs wel denken dat je de ene kerstdag bij mij bent en de andere bij je échte vriendin. (Dat klinkt nogal dramatisch, maar het is me echt overkomen). Maar misschien, ik weet het bijna wel zeker, als mijn wantrouwen keer op keer ontkracht wordt, dan komen we er wel.

Ikga je vrij laten. Heel vrij. Als je bij me wilt zijn, dan kan dat. Ik zal er alles voor opzij zetten. Maar alleen als elke vezel van je lichaam bij me wíl zijn, niet omdat het van mij ‘moet’. Ga bier drinken met je vrienden en blijf doen wat je altijd deed. Ik zal je leven veranderen, maar alleen ten goede. Ik verwacht van jou hetzelfde. Om mij te vangen moet je me vrij laten.

Somsben ik onredelijk. Meestal is de oplossing dan slapen of eten. Want vermoeidheid en honger maken me niet gezelliger. Easy as that. Ik kan huilen om de meest uiteenlopende en vreemde dingen, zoals de reclame van bol.com, Bambi, een stervende baby-pinguïn of zomaar omdat het zo hoort. Het klinkt een beetje alsof ik een labiele, uit een instelling ontsnapte loenatik ben, maar het valt mee. Hou me maar even vast, dan is het zo weer over. Echt.

Ikben a-romantisch. Laat alsjeblieft bosjes bloemen, kaarten met hartjes en rozenblaadjes achterwege. (Geurtjes en chocola zijn uitzonderingen). Je maakt me echt veel blijer met een pizza. Of de dierentuin. Of samen dronken worden. Of een Mac Donald’s date zonder kaarslicht.

Ikben onduidelijk. Ik ben een vrouw en voor mij is alles wat ik doe en zeg super logisch. Voordat je je brein breekt over een uitspraak van me, vraag het. Ik kan heel goed uitleggen en waarschijnlijk stelt het niet veel voor.

Ohja, ik ga echt niet elke dag mijn benen scheren. Misschien de eerste maand, maar daarna is het echt teveel gedoe. Dan heb ik het nog niet eens over de kruimels in ons bed, rondslingerende bh’s en schoenen. Sorry, verder ben ik best wel leuk.

Wieof waar je ook bent, je weet me vast te vinden. Ooit.

Ikhou (nu al bijna) van je.

Liefs,

Je aanstaande toekomstige man

 

Bekijk ook de tweede aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Tessa

Mijn naam is Tessa, ben 23 jaar en kom uit het zonovergoten Brabant. Mijn moeder wees me erop dat 41magazine op zoek was naar nieuwe bloggers. Misschien omdat ze ongekend trots is op mijn schrijfstijl op mijn persoonlijke blogje, misschien omdat ze hoopt dat ik mijn eindeloze single status eindelijk kan gebruiken om er iets goeds uit te halen. We zullen het nooit weten.
Single dus. Dit klinkt nogal zelfverzekerd. De situatie is vele malen minder stabiel dan het woord 'single' doet vermoeden. Soms is het lastig en soms sta ik on top of the world, trots dat ik deze wereld ook in mijn eentje aan kan. Het verklaart mijn intense haat ten opzichte van kerst, maar ook mijn liefde voor carnaval. Er zijn dagen dat ik alle mannen van de wereld aan me voorbij laat gaan en er zijn dagen dat ik mezelf een duimfractuur Tinder.
Het lijkt er wel eens op dat ik de enige overgebleven single vrouw ben gezien de vele verliefde stelletjes in mijn omgeving, maar toch heb ik een aantal vriendinnen met hetzelfde ‘probleem’. Andere vriendinnen wonen samen, kopen huizen, praten over baby's en hypotheken, terwijl ik niet eens mijn glas wijn vast kan houden op vrijdagavond.
Overigens zorgt het feit dat ik werkzaam ben in het basisonderwijs ook voor hilarische momenten. Regelmatig heb ik prachtige gesprekken met kinderen die ik maar niet krijg uitgelegd dat ik nog stééds niet getrouwd ben. En als het me dan lukt het wel uit te leggen, krijg ik nog geen twee weken later de vraag; 'en nu dan juf? Ben je nu wel getrouwd?'. *Zucht*

2 reacties

  • Ik ben natuurlijk ongekend trots op je en niet alleen om je schrijfstijl maar juist om wie je bent en hoe je in het leven staat!! I love you mooie lieve dochter van me! Mama.

  • Wat een heerlijke brief! Er voelen zich vast wel aanstaande-wannabees aangesproken 😉 En zolang de ware zich nog niet heeft aangediend klinkt het in ieder geval dat jij lekker jezelf kunt zijn. 😀

Schrijf een reactie

X