Daten Relaties

Grappige Valentijnsverhalen (waargebeurd!)

valentijnsverhalen , valentijnsdag, Plekk , datingapp, liefde, romantiek
Geschreven door Redactie

Leuk om samen met je Valentijnsdate (of gewoon alleen) te lezen, deze waargebeurde Valentijnsverhalen.

Reserveer alle oneven stoelen

Een single man in China startte twee jaar geleden een campagne om alle oneven stoelen in bioscopen te reserveren, op Valentijnsdag. Honderden mensen deden mee en kochten de oneven stoelen op. Doel van de campagne? Voorkomen dat stelletjes naast elkaar in de bioscoop zouden gaan zitten op Valentijnsdag, zodat de singles in de zaal zich niet zo alleen zouden voelen.

De relatie van de man was net uitgegaan en dit was bedoeld als grap. Hij hoopte dat alle koppels het zouden begrijpen. Veel mensen die met de actie meededen deden het echter om nieuwe vrienden te ontmoeten, hopende dat deze prank op een leuke blind date uit zou draaien.

Alternatieve verlovingsring

Ik werkte in een wetenschappelijke bibliotheek aan de universiteit. Hij kwam elke week langs om de laatste vaktijdschriften te lezen. Op een gegeven moment vroeg hij mij een keer mee uit. Na anderhalf jaar daten kwam hij op Valentijnsdag de bieb in en begon in mijn la te zoeken. Ik vroeg hem wat hij zocht, maar hij antwoordde niet. Eindelijk haalde hij iets tevoorschijn, één van mijn stempels die ik gebruikte voor naslagwerken. “Aangezien ik de juiste verlovingsring niet kon vinden,” zei hij, “moet het maar zo”. Daarna stempelde hij krachtig op mijn hand. Er stond in rode hoofdletters: ‘NIET OM UIT TE LENEN’.

Romantisch gedicht

Mijn man werkt als accountant en heeft het vooral de eerste drie maanden van het jaar altijd heel druk. Ondanks zijn drukke schema vond hij op 14 februari tijd om bloemen voor me te kopen. Terwijl hij aan het nadenken was wat hij op de kaart zou kunnen schrijven, spookte al het werk dat hij nog moest doen die dag door zijn hoofd. Op de kaart schreef hij:

Marcella, ik hou van jou, je raakt bij mij een gevoelige snaar.

Als ik nu niet aan jou dacht, was mijn werk vast al klaar….

Zakelijk bericht

In het maandelijkse blaadje van onze hogeschool stonden altijd berichten en oproepen van studenten. Mijn huisgenoot Mark had zijn vriendin Bernadette op een etentje getrakteerd op Valentijnsdag. Daarbij had ze ook nog een mooie doos bonbons van hem gekregen. Toen ze weer thuiskwamen bladerde ze door het blad, ze was altijd nieuwsgierig naar de berichtenpagina (en dat wist hij). Bijna onderaan de pagina vond ze dit (zakelijke) bericht: “Bernadette, waarom ben je hier aan het zoeken? Is een diner en chocola niet genoeg? Mark”.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X