Datingtips Relaties

Oeps, die leuke man heeft kinderen!

kinderen, man met kinderen, datingcoach, Denise Janmaat
Geschreven door Redactie

Terwijl je het ene na het andere profiel doorbladert op de datingsite, vraag je je af wanneer er nu eens een profiel voorbij zal komen dat jou echt raakt. En dan ineens valt er één man duidelijk op. Zijn manier van schrijven laat je op een plezierige manier kennis met hem maken; het is alsof hij tegen je zit te praten. Ook de foto’s bieden een aantrekkelijk plaatje.

“Nu je hoort dat hij kinderen heeft, tuimelen allerlei gedachten en gevoelens over elkaar heen”
Eenpaar dagen later zitten jullie samen op het terras van een hip grand café, the place to be. Alles lijkt te kloppen. Een lekker zonnetje, een heerlijke droge rosé en een gesprek dat vlot verloopt. Het voelt alsof jullie elkaar al jaren kennen. Het is vanzelfsprekend dat jullie samen nog een hapje gaan eten.

Alshet wat stiller op het terras wordt, komt het moment om afscheid te nemen. Natuurlijk wil je elkaar nog een keer zien en je stelt enthousiast voor om in het weekend samen naar het strand te gaan. Je voelt een aarzeling bij je date en vraagt je af of je iets verkeerds hebt gezegd. Dan komt het hoge woord eruit: hij vertelt dat hij dit weekend de kinderen heeft en daarom niet kan afspreken. Oeps, dat overvalt je.

Hoega je hiermee om? De hele avond was gezellig, het voelde goed en normaal gesproken zou je die tweede date meteen afspreken. Maar nu je hoort dat hij kinderen heeft, tuimelen allerlei gedachten en gevoelens over elkaar heen. Je hebt immers altijd een man zonder kinderen gewild, omdat je samen wilt starten. De uitdaging om dat tot een succes te maken, vind je groot genoeg. Maar wat nu? Je stamelt wat over “we zien wel” en neemt snel afscheid.

Onderwegnaar huis heb je moeite je te concentreren op het verkeer. Dit dilemma had je niet verwacht en je vraagt je af wat je nu het beste kunt doen. Het ene moment lijkt het ’t makkelijkst om een mailtje te sturen en te zeggen dat je verder van contact afziet. Maar ja, het andere moment voel je weer de klik die jullie vanavond hadden en brengt die je weer aan het twijfelen.

Naeen slapeloze nacht bel je een vriendin om samen te gaan lunchen en aan haar je verhaal kwijt te kunnen. “Hij heeft kinderen”, begin je je verhaal met een diepe zucht en je kijkt je vriendin vertwijfeld aan. Zij begrijpt als geen ander wat dat voor je betekent. Toen zij je twee jaar geleden vertelde dat ze zwanger was, hebben jullie het uitgebreid gehad over jullie kinderwens. Voor jou is het altijd duidelijk geweest: met de liefde van je leven wil je samen een gezin stichten. Alle complicaties van een partner die al een kind heeft, zag jij niet zitten. En nu ontmoet je juist zo’n man!

“Even flitst het door je heen dat je date misschien ook zulke schattige kinderen heeft, die jouw hart zomaar zouden kunnen stelen”
Hetis heerlijk om met je vriendin al je gedachten en gevoelens op een rijtje te kunnen zetten. Zo vraagt ze je of het wel nodig is om nu al consequenties te verbinden aan het feit dat hij kinderen heeft. Je zou volgens haar ook gewoon nog eens een date kunnen afspreken om te ontdekken hoe leuk hij nu echt is. Ze snapt ook wel dat je nu waarschijnlijk met andere ogen naar hem kijkt, maar ziet ook hoe je ogen gaan twinkelen als je over jullie leuke avond samen praat. En een tweede date is natuurlijk nog geen huwelijk!

Devraag is dan wel of je het tijdens die tweede date al gaat hebben over die kinderen. Het is een groot en veelomvattend onderwerp dat je eigenlijk beter kunt bespreken als je elkaar wat beter kent en al meerdere dates met elkaar hebt gehad. Als je het gevoel hebt gekregen dat je echt voor elkaar wilt gaan, dan vormt dat een belangrijk onderdeel van jullie gesprek. Maar zover is het nog helemaal niet. Aan de andere kant kan het lastig voelen om dit onderwerp ‘boven de markt te laten zweven’. Als je het zo afweegt, heb je het idee dat je hem eerst beter zou willen leren kennen, in plaats van meteen zo’n ‘groot’ gesprek te hebben.

Jevriendin laat wat foto’s zien van haar dochtertje en vertelt trots dat ze inmiddels wat begint te brabbelen. Omdat je haar favoriete ‘tante’ bent weet ze inmiddels jouw naam ook te haspelen. Je besluit snel weer eens langs te gaan om dat live te horen. Even flitst het door je heen dat het best zou kunnen zijn dat je date twee van zulke schattige kinderen heeft, die jouw hart zomaar zouden kunnen stelen. Die gedachte druk je snel weg, want dat maakt de beslissing alleen maar lastiger. Stel je voor. Je wilt er nog even niet aan denken.

Bijeen laatste kopje koffie komen jullie tot de conclusie dat je nog heel lang kunt nadenken, maar dat je alleen door contact met hem te hebben verder komt. Je gedachten blijven nu immers in een kringetje ronddraaien. Al je vragen, al je aannames, al je angsten én je verlangens kun je alleen maar goed op een rijtje zetten als je meer weet. Omdat je het gevoel hebt dat je toch nieuwsgierig bent naar zijn verhaal en zijn visie, besluit je om toch nog een keer met hem af te spreken. Je vriendin adviseert je om de voors en tegens gewoon eens op te schrijven, zodat je ze uit je hoofd kunt zetten en ze niet steeds rond blijven malen. Op die manier kun je de tweede date open ingaan. Gewoon samen een lekkere strandwandeling maken en ontdekken of het net zo voelt als de vorige keer. Met een stevige omhelzing neem je afscheid van je vriendin en je belooft haar te laten weten hoe het verder verloopt.

Opweg naar huis ontdek je dat het gesprek met je vriendin je goed heeft gedaan en dat je nu de ruimte voelt om toch nog een tweede keer af te spreken om jezelf en die leuke man een kans te geven. Je stelt jezelf gerust met de gedachte dat er geen ambtenaar van de burgerlijke stand bij die tweede date aanwezig zal zijn 🙂

De vriendin in dit artikel verwoordt de adviezen van datingcoach Denise Janmaat. We hebben dit artikel in samenwerking met haar geschreven. Zij is datingcoach voor singles die vastbesloten zijn hun partner te vinden.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X