Geluk Relaties

Tammy, niet zomaar een bruidsmeisje

bruidsmeisje, dating app, datingapp, dochter, gescheiden, huwelijk, kind, meisje, moeder, MooiRood, Plekk, stiefdochter, stiefmoeder, trots, trouwen, vader
Geschreven door MooiRood

Ze was pas zes jaar toen ik haar leerde kennen. Een mooi klein meisje in een geel jurkje. En verlegen als ze was hing ze om haar vaders nek en bekeek ze me van een afstand. Die grote rooie was ineens in het leven van haar vader gekomen. En dat terwijl het al spannend genoeg was, met de verhuizing naar een kleiner huis en een andere man bij haar moeder.

“De kleine meid groeide uit tot een eigenwijze, jonge puber, die anders wilde zijn dan de rest. Geen standaard jurkje voor een schoolfeest, nee, we moesten en zouden naar het ‘Weirdo Winkeltje’.”
Negentien jaar geleden hebben we elkaar ontmoet. Het was hartje zomer, we gingen naar het strand in Petten, zwemmen en ijsjes eten. Langzaamaan mocht ik contact met haar maken. Haar lange, donkerblonde haren waren heilig, alsook de tut die meegesleept werd tussen de beide huizen. De strandbezoeken werden een vast onderdeel van de weekenden samen. Heerlijk buiten spelen en af en toe de grijze haren van paps met een grote zwarte marker weer zwart schilderen. Mijn liefde voor haar vader groeide en zo ook mijn liefde voor haar.

De kleine meid groeide uit tot een eigenwijze, jonge puber, die anders wilde zijn dan de rest. Geen standaard jurkje voor een schoolfeest, nee, we moesten en zouden naar het ‘Weirdo Winkeltje’. Daar hadden ze zwart kanten jurkjes, die ze in de etalage had zien hangen. En die wilde ze, want die had niemand anders. Dus na wat passen en meten, met hier en daar wat ‘moederlijk advies’ van mijn kant, zocht ze de mooiste jurk voor zichzelf uit. Intense blijheid in de puurste vorm!

De weekenden en vakanties dat iedereen bij ons was, waren altijd een gezellige bende. Spelletjes doen, Monopoly als het aan haar broer lag, of lekker films kijken. Het was soms een hele opgave om voor iedereen lekker te koken, maar uiteindelijk heeft zij zelfs de kalkoen voor de kerstdagen gevuld. Ik zie nog haar gezicht toen ze met haar hand die kalkoen in ging, half gruwelend en tegelijk super geïntrigeerd, geweldig! Samen in de keuken staan werd steeds meer ons ding. Zoveel mogelijk chocolade, en alles uitproberen, veel snoepen en een paar jaar later vele avonden naar de sportschool om het er weer af te trainen. Wat haar gelukt is en mij niet…

Toen ze bij ons kwam wonen, werd het meer stappen en plezier maken buiten de deur. Zich lekker afzettend tegen ons. Maar tegelijkertijd genoot ze van knus met het hele gezin op de bank HNTM kijken, inclusief soep en pizzabroodjes. Veel beleven, grote liefdes, teleurstellingen, stomme studies en hard blokken voor een andere wending. Vreselijk liefdesverdriet, uithuilen en weer opstaan. Heerlijk uitgaan met nieuwe vrienden en tegelijk haar hoofd koel houden, ik genoot als zij genoot.

“Ik trouwde niet met haar vader, maar ze was een bruidsmeisje voor mij zoals iedere bruid het had gewild: liefdevol, kritisch en zorgzaam.”
Oké, die ene keer dat ze even ‘vergat’ te laten weten dat ze ergens anders sliep, en ik haar in gedachten al in een vreselijke toestand op de heide zag liggen, daar heb ik minder van genoten. Maar alle gesprekken die we gevoerd hebben, alle onderhandelingen over het liften naar Parijs, die paar ruzies, de momenten dat we vreselijk gelachen of gejankt hebben, alle taarten die we gebakken hebben, alle Zumba pasjes die ik compleet uit de maat danste; alle momenten met haar, ik koester ze enorm.

Vandaag is ze jarig, ze is 25 jaar geworden. De leeftijd die ik had toen ik haar leerde kennen. Ze studeert, heeft een liefde, danst alsof haar leven er vanaf hangt, ziet er fantastisch uit, en doet het geweldig in het leven, haar leven! Ze is niet mijn kind, maar wel mijn dochter. En wat ben ik trots op haar. Zelfs als ze andere keuzes maakt dan ik voor ogen heb, zij kiest haar eigen leven en dat doet ze goed.

Bijna drie maanden geleden was ze bruidsmeisje op mijn huwelijk. Ik trouwde niet met haar vader, maar ze was een bruidsmeisje voor mij zoals iedere bruid het had gewild: liefdevol, kritisch en zorgzaam. Het was zo bijzonder dat zij dat wilde doen voor mij, haar aanwezigheid maakte deze dag helemaal compleet en nog mooier.

Ze deed concessies voor mij, voor onze huwelijksdag, en was het mooiste bruidsmeisje ooit! En waar iedereen een felicitatiekaartje persoonlijk overhandigde, stopte zij haar kaart stiekem in mijn bruidstas met schoenen, ondergoed en naaigaren. De tas, die ik pas twee dagen later opruimde. En zodoende las ik pas twee dagen later haar woorden, over de liefde tussen mensen, voor kinderen die in je leven komen, en bonusmoeders die het beste met je voor hebben. Ik veeg mijn tranen weg, tranen van geluk, dat ik haar heb mogen ontmoeten en hopelijk nog lang in mijn leven mag hebben.

Lieve schat, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je hebt er nu ¼ opzitten en ik wil je zeggen dat ik van je houd. Je doet het super en ik ben trots op je. Blijf je hart volgen, kies altijd voor jezelf en jouw leven en liefde, blijf trouw aan jezelf en mocht je ooit nog wat ‘moederlijk advies’ nodig hebben, mijn hart en al mijn deuren staan wagenwijd open!

 

Bekijk ook de eerste aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

MooiRood

MooiRood…. is niet lelijk, en mijn rode haren en honderden sproeten heb ik inmiddels weten te omarmen. De 40 gepasseerd en eindelijk een beetje mijn draai gevonden in de mallemolen van het leven.

Ik ben 43 jaar en woon in Vinkeveen, met pijn in het hart ben ik Amsterdam uitgegaan maar ja, alles voor de liefde…. Mijn werk heb ik gelukkig nog wel in Amsterdam, dus helemaal weg ben ik niet. Naast mijn werk, normale leven en vriendengroep heb ik ook een turbulent liefdesleven achter de rug.

Ik heb 14 jaar een relatie -inclusief drie stiefkinderen- gehad en toen deze eindigde en weer single werd heb ik de bloemetjes heerlijk buiten gezet. Alle datingsapps uitgeprobeerd en veel verschillende mannen ontmoet. Het was een klein feestje, ik heb er enorm van genoten en besloot ook zo verder mijn leven te leiden. Totdat ik HEM tegen kwam. Ja ja, ik weet dat de Prins op het witte paard niet bestaat, en toch komt deze aardig in de buurt. Met mijn huidige levens en- liefdeservaring ben ik ook geen heilig boontje en neem ik mijn eigen rugzak gewoon mee in deze nieuwe relatie. Het voelt zo goed dat we de dag en de liefde plukken en gaan TROUWEN, hoe spannend is dat?!

Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, liefde en relaties en ingewikkelde levensvragen zorgt ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen en daar wil ik graag over schrijven. Dus hoe ik mijn leven , mijn liefdes en vriendschappen allemaal ervaar, in combinatie met mijn werk- en sociale leven, mijn gekke gewoontes, mijn vrienden, familie en bonuskinderen, dat wil ik graag met jullie delen!

Meer lezen? Kijk dan op https://mooirood.me/

Schrijf een reactie

X