Relaties Verbroken relatie

2017 was voor mij een beroerde romantische comedy

verdrietig, boos, relatie uit, break-up, Bo, dating app, datingapp , datingapp Plekk, Plekk, romantische comedy , relatie verbroken, ex, vakantie, vreet energie, Venetie, energievampiers
Geschreven door Bo

Daar zit ik dan. Na te denken over goede voornemens voor 2018. Had ik eigenlijk nog goede voornemens van 2017? Niet echt. Mijn goede voornemens van vorig jaar waren begin februari al overboord gegooid.

“Niet het soort wallen van ‘ik heb een hele nacht seks gehad, slopend!’, maar meer van ‘ik zuig de energie uit je en gebruik die lekker voor mijzelf’.”
Toch heb ik besloten om één ding anders te doen in 2018. Mocht ik een leuke man tegenkomen, dan blijf ik niet meer eeuwenlang hangen in dates of in een relatie waar de rek allang uit is. Waar ik ongelukkig van word. Ik zal extra op mijn hoede zijn voor die mannelijke energievampiers, die je achterlaten met enorme wallen onder je ogen. Niet het soort wallen van ‘ik heb een hele nacht seks gehad, slopend!’, maar meer van ‘ik zuig de energie uit je en gebruik die lekker voor mijzelf’.

Mijn ex, waar ik een jaar mee samengewoond heb, was namelijk zo’n mannelijke energievampier. In het begin nog van de enigszins goede soort, later van de vervelende. Erger nog: ons sprookje veranderde in een slechte romantische comedy, maar dan zonder happy end. Wil je even lachen? Lees dan vooral verder. Ik lach er nu zelf ook om en vind het eigenlijk wel een goed verhaal.

Mijn ex en ik besloten afgelopen zomer, ondanks alle twijfels die we hadden over onze relatie, in de auto te stappen naar Italië. Onderweg zouden we een tussenstop maken bij het mooiste kasteel ever in Duitsland. Mag jij raden welke. Na een lange nacht autorijden kwamen we aan bij onze camping aldaar. Het regende, regende en het bleef regenen. Dit waren vast tekenen dat we direct terug moesten rijden naar Nederland. Maar deden we dat? Nee, natuurlijk niet. We lieten de camping weten dat we niet kwamen en reden door naar Oostenrijk. Gesloopt kwamen we aan bij een hostel dat ik onderweg vanuit de auto had gebeld. Superromantisch sliepen we die nacht in twee aparte bedden op één kamer. Ja, het wordt nog erger…

We hadden allebei niet zo goed geslapen – understatement – en weer waren er twijfels om door te rijden naar onze volgende bestemming: Venetië. Misschien was deze vakantie helemaal niet zo verstandig. Ik kreeg drie opties van mijn ex: hij bracht mij naar mijn ouders die in Duitsland op een camping stonden, hij bracht mij naar een vliegveld om terug naar huis te vliegen of we reden door. We besloten om door te rijden. Waarom? Al sla je me dood.

“Toen ik mijn ouders zag voelde ik me weer even een klein meisje. Ik wilde verdwijnen in de knuffel van mijn vader en moeder.”
Aangekomen in Venetië begon het weer te regenen en zelfs te hagelen, net nadat we onze tent hadden opgezet. Het lachen was mij echter allang vergaan. Waar ik normaal met humor nog best een eindje kom, gaf ik het op. Ik was kapot. Doodmoe. Leeg. Om de beurt gingen we in de tent liggen slapen, of in ieder geval deden we er een poging toe. We wilden alleen zijn met onze gedachten en bleven elkaar ontwijken. En dat met de mooiste, meest romantische stad aan onze voeten, recht tegenover onze tent aan de overkant van het water.

We hadden nog wel één leuke, vooral dronken avond met elkaar. Maar om een lang verhaal kort te maken, besloot ik de volgende dag toch mijn spullen te pakken. Mijn ouders hadden laten weten dat ze doorgereden waren en ook in de buurt van Venetië op een camping stonden. Lang leve de intuïtie van mijn vader!

Mijn ex bracht me naar de camping toe en ging daarna direct weg, zonder mijn ouders gedag te zeggen. Daar stond ik dan voor de slagbomen. Een rugzak op mijn rug, een koffer in de ene hand en een kussen in de andere. De tranen stroomden over mijn wangen. Toen ik mijn ouders zag voelde ik me weer even een klein meisje. Ik wilde verdwijnen in de knuffel van mijn vader en moeder.

Nu ik toch in Venetië was, wilde ik de stad zien ook. Slechtste keuze ooit. Als ik in een beroerde romantische comedy terecht was gekomen, dan was ik op z’n minst een knappe Italiaan tegengekomen, die de liefde van mijn leven bleek te zijn. Dat gebeurde dus overduidelijk niet. Ik stortte in. Daar zat ik dan op een terras met mijn ouders. Een biertje voor mijn neus, een betraand gezicht en rode ogen. Toen nam ik een besluit: ik vlieg terug naar Nederland.

Jankend heb ik een week lang spullen van hem in dozen staan stoppen, die zijn vader later kwam ophalen. Ik heb elk stukje en elk hoekje van mijn appartement therapeutisch schoongeboend, hopende dat daarmee alle herinneringen en alle pijn ook direct weg zouden zijn.

Dat viel nog tegen, maar na een tijdje verdwenen toch langzamerhand mijn wallen. Mensen begonnen complimentjes te geven dat ik er zo goed en happy uit zag. Wat mij weer deed denken: zag ik er dan echt zo leeggezogen, futloos en ongelukkig uit? Ik was allang blij dat ik weer energie had. Energie die ik nu in vrienden, familie en mijn eigen bedrijf kon steken.

Wie weet mag er in 2018 ook wel een man genieten van deze positieve energie. Maar pas op mannen: mocht het nodig zijn, dan ligt de knoflook klaar om je weg te jagen!

 

Bekijk ook de tweede aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Bo

Bo is niet míjn naam, maar de naam van mijn overleden hond. Een lekkere binnenkomer en misschien niet heel charmant. Maar het was een gek en pittig beest, dat soms even aan andere mensen moest wennen. Een karakter dat als twee druppels water op dat van mij lijkt. Ik ben alleen geen hond, maar een vrijgezelle vrouw die net haar 5-jarig jubileum heeft gevierd (als single).

Inmiddels heb ik vrijwel iedere dating-app wel een keer gedownload, verwijderd en weer gedownload, geniet ik van het vrijgezelle leven in binnen- en buitenland en ben ik bijna ieder weekend in de kroeg in Eindhoven of een andere stad te vinden. Je kunt mij spotten op een podium of rustig aan de bar, genietend van een speciaalbiertje. Gek en pittig, soms terughoudend en bovenal op zoek naar avontuur(tjes), die ik graag met jullie deel.

Schrijf een reactie

X