Relaties Verbroken relatie

Soms is een relatie gewoon op

break-up, datingapp , datingapp Plekk, MooiRood, netflix, Plekk, relatie gewoon op, uitgemaakt, verbroken relatie, wraak
Geschreven door MooiRood

Soms is het op. Zit er niets meer in. Hebben jullie er alles aan gedaan om eruit te halen wat erin zit, maar is het klaar. Hij wil niet meer, of jij ziet het niet meer zitten. Soms al na drie maanden, soms na drie jaar en in sommige gevallen pas na 30 jaar samenzijn. Hoe dan ook, de breuk is definitief en deze willen of kunnen jullie niet meer terugdraaien.

“In mijn dromen deed ik hem de meest vreselijke dingen aan. Daar is de engste horror/misdaadfilm een eitje bij, zeg maar…”
Ik heb het zelf een aantal keren meegemaakt. Een breuk met een geliefde na 3 maanden, na bijna een jaar en zelfs na 14 jaar. Het was nooit leuk, er was altijd verdriet en bij sommige break-ups zelfs veel ruzie, woede en agressie. Uiteindelijk heb ik veel meegemaakt, doorleefd en het gewoon overleefd.

Als het over was en ik alleen achter bleef, me verlaten en eenzaam voelde, dan hoopte ik in het begin soms dat het weer goed zou komen. Ik kon er nachten over dromen, van wakker liggen, fantaseren over hoe we elkaar per ongeluk tegen zouden komen en elkaar dan toch weer in de armen zouden vliegen. Wat natuurlijk niet gebeurde…

Wanneer ik zag of hoorde dat hij met een andere vrouw de hort op was geweest, kon ik écht woest worden. Mijn gedachten maakten overuren: ‘Hij had haar waarschijnlijk al eerder ontmoet, tijdens onze relatie, en was vreemd gegaan, daarom had hij ons geen eerlijke kans gegeven’. In mijn dromen deed ik hem de meest vreselijke dingen aan. Daar is de engste horror/misdaadfilm een eitje bij, zeg maar…

Mijn boosheid haalde mijn positieve zelfbeeld naar beneden. Ik wilde wraak, want hij moest zich ook vreselijk voelen! Boosheid, verdriet en wanhoop, allerlei emoties kwamen voorbij. Ik voelde dingen die ik niet eerder gevoeld had en was niet meer mijzelf. Er waren zelfs momenten dat ik er geen controle over had, dat ik me als Carrie in de Steven King film voelde: schreeuwend en spugend, wanhopig en zelfdestructief.

“Na een paar weken treuren om mijn verlies liet ik mijn vrienden weer toe, mochten ze me meesleuren om die wandeling te maken en ging ik weer lekker naar buiten om te sporten, te kletsen, koffie te drinken of te lunchen.”
Maar gelukkig voor iedereen (!) kon ik de demonen de baas en had ik genoeg vrienden en vriendinnen die me eruit trokken. Mijn bank moest het wel af en toe ontgelden, die diende dan als boksbal. Maar in plaats van vol zelfmedelijden niets (of juist alleen maar zakken chips) te eten op de bank, à la Bridget Jones muziek mee te blèren, flessen wijn weg te tikken en te janken bij zielige Netflix-series, stond ik – dankzij mijn vrienden – weer snel op beide benen.

Om mij heen hebben er de laatste tijd een aantal break-ups plaatsgevonden. Na een paar maanden relatie, na een paar jaar, en zelfs na een compleet huwelijk met inmiddels volwassen kinderen. Hoe verdrietig ook, vriendinnen en vrienden nemen afscheid van hun geliefde, zij zien de toekomst samen niet meer zitten. De liefdesrelatie is voorbij, ze zijn teleurgesteld, verdrietig en reageren hun boosheid af. Ze moeten hun verhaal kwijt, huilen honderden tranen en zullen daarna hun wonden likken. Om hopelijk in het voorjaar weer vol frisse moed de bloemetjes buiten te zetten.

Wat ik geleerd heb van deze gebeurtenissen en perioden in mijn leven is dat ik positief moet blijven. Het was blijkbaar niet gelukt om er samen wat van te maken, maar dat betekent niet dat ik niets geleerd heb en dat er helemaal niemand op mij zit te wachten. Na een paar weken treuren om mijn verlies liet ik mijn vrienden en vriendinnen weer toe, mochten ze me meesleuren om die wandeling te maken en ging ik weer lekker naar buiten om te sporten, te kletsen, koffie te drinken of te lunchen. Ik besloot weer dingen te gaan doen, en dat zorgde ervoor dat ik onder de mensen kwam, nieuwe mensen ontmoette en dat mijn verdriet om de breuk langzaam maar zeker sleet.

Als het jou gebeurt, dan denk je bij het lezen van dit stuk misschien: ‘Makkelijk gedacht Rooie, maar bij mij is het even anders, bij mij is het veel moeilijker of….. (vul zelf maar in)….’. En dat kan. Maar realiseer je dat er iedere dag duizenden mensen zijn die liefdesverdriet ervaren, en dat zij er uiteindelijk bovenop komen, dat ook zij weer een nieuwe liefde ontmoeten waar ze vaak gelukkiger mee zijn dan ooit, en dat je hier dus niet alleen in bent.

Neem de tijd om je verdriet te verwerken, kijk wat je ervan kan leren, zoek eventueel hulp om het te verwerken en sta dan op. Om jezelf weer te laten zien, om plezier te hebben en om nieuwe mensen te leren kennen. Wellicht jouw nieuwe liefde, want die is er zeker. Ook al duurt het misschien even… blijf positief!

HET. KOMT. GOED!   relatie gewoon op

 

Bekijk ook de tweede aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

Over de auteur

MooiRood

MooiRood…. is niet lelijk, en mijn rode haren en honderden sproeten heb ik inmiddels weten te omarmen. De 40 gepasseerd en eindelijk een beetje mijn draai gevonden in de mallemolen van het leven.

Ik ben 43 jaar en woon in Vinkeveen, met pijn in het hart ben ik Amsterdam uitgegaan maar ja, alles voor de liefde…. Mijn werk heb ik gelukkig nog wel in Amsterdam, dus helemaal weg ben ik niet. Naast mijn werk, normale leven en vriendengroep heb ik ook een turbulent liefdesleven achter de rug.

Ik heb 14 jaar een relatie -inclusief drie stiefkinderen- gehad en toen deze eindigde en weer single werd heb ik de bloemetjes heerlijk buiten gezet. Alle datingsapps uitgeprobeerd en veel verschillende mannen ontmoet. Het was een klein feestje, ik heb er enorm van genoten en besloot ook zo verder mijn leven te leiden. Totdat ik HEM tegen kwam. Ja ja, ik weet dat de Prins op het witte paard niet bestaat, en toch komt deze aardig in de buurt. Met mijn huidige levens en- liefdeservaring ben ik ook geen heilig boontje en neem ik mijn eigen rugzak gewoon mee in deze nieuwe relatie. Het voelt zo goed dat we de dag en de liefde plukken en gaan TROUWEN, hoe spannend is dat?!

Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, liefde en relaties en ingewikkelde levensvragen zorgt ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen en daar wil ik graag over schrijven. Dus hoe ik mijn leven , mijn liefdes en vriendschappen allemaal ervaar, in combinatie met mijn werk- en sociale leven, mijn gekke gewoontes, mijn vrienden, familie en bonuskinderen, dat wil ik graag met jullie delen!

Meer lezen? Kijk dan op https://mooirood.me/

Schrijf een reactie

X