Alleen leven Koken

Dit kun je óók invriezen – deel 1

Geschreven door Redactie

In een kleine huishouding gebeurt het nogal snel dat je iets overhoudt. Of je eten gaat niet zo snel op en je bent bang dat het niet goed meer is. Je kunt immers niet alles in kleine porties kopen. En soms zijn je ogen gewoon groter dan je maag!

Weggooien, dat doe je anno 2015 écht niet meer! Misschien kun je de buurman of de eendjes in het park blij maken. Maar anders is invriezen de uitkomst. Dat wist je natuurlijk al. Maar je kunt veel méér invriezen dan je denkt! Daarom een korte serie over invriezen op 41magazine.

  1. Kaas kun je goed invriezen. Je moet het wel goed laten ontdooien op kamertemperatuur. Je kunt kaas ook raspen en in porties verdelen: voeg een beetje maïszetmeel of gewone meel toe, dan klontert het niet. Je kunt vervolgens steeds één portie uit de vriezer halen. Oh ja, echte geraspte Parmezaans kaas kun je óók invriezen in porties. En ja, zelfs roomkaas kun je gewoon invriezen!
  2. Ja hoor, ook boter kun je invriezen. Boter bederft niet zo snel, maar als de boter in de aanbieding is kun je wel flink inslaan en vervolgens in de vriezer gooien. Te weinig tijd om te ontdooien? Probeer eens de kaasschaaf om wat plakjes af te snijden.
  3. En dan zal melk toch niet in te vriezen zijn? Wel dus. Ook melk kun je invriezen. Zorg er wel voor dat er wat ruimte in het pak is omdat melk uitzet als het invriest. Vooral handig als je melk in de koffie gebruikt en een liter veel te veel is om in 2 dagen op te maken.

Tot zover de lactose producten, binnenkort volgt deel 2 met andere invriesverrassingen!

 

Bron

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X