Alleen leven Geluk

Adviezen voor singles die je je wél aan moet trekken

positief, datingapp, mantra , mensen zeggen, nog single, Plekk
Geschreven door Redactie

Adviezen voor singles, word jij er ook gek van?! Als je telkens als iemand een domme opmerking over je single status maakt, een euro zou krijgen, dan zou je nu waarschijnlijk rijk zijn. Wat dacht je van:

  • “Maak je geen zorgen, op elk potje past een dekseltje.”
  • “Let maar op, als je het ’t minst verwacht, staat hij ineens voor je neus.”
  • “Lach eens wat meer, zo vind je nooit een man.”
  • “Hoe kan zo’n leuke vrouw als jij nou nog steeds alleen zijn?”

En wat dacht je van de vraag waarom je eigenlijk nog steeds single bent? Gek zou je ervan worden.

Maar er is ook een aantal adviezen dat wel nuttig is. Zo nuttig dat je ze als mantra’s voor jezelf kunt gebruiken. Wat dacht je van deze opmerkingen?

1. Je hebt geen haast, geniet van je vrijgezellenleven

Voordat je met je ogen rolt: het is misschien jouw grootste wens, een relatie hebben met een liefhebbende partner. Maar veel mensen die een relatie hebben kijken met jaloerse ogen naar singles. Ze zijn actiever, hebben een fijn sociaal leven en genieten van hun vrijheid. Dus houd deze aloude uitdrukking in je achterhoofd: het gras is altijd groener aan de overkant, en besef je dat een liefdesrelatie niet altijd zaligmakend is.

2. Leer nieuwe mensen kennen, je zult zien hoeveel er single zijn

Als je soms klaar bent met serieel daten, dan kun je je ook concentreren op meer mensen leren kennen en je netwerk uitbreiden. Zo haal je de druk er een beetje af en nieuwe vrienden maken is natuurlijk nooit zonde van je tijd. Wie weet, misschien zit er als bonus iemand bij voor jou. Of kent iemand een potentiële partner voor jou, you never know…

3. Maak je geen zorgen, je vindt wel iemand

Misschien geloof je er niet meer in, maar het is waar. Al is er natuurlijk nooit 100% garantie. De meeste mensen ontmoeten uiteindelijk toch een partner, blijkt uit de statistieken.

4. Een partner maakt je niet gelukkig, leer gelukkig te zijn met jezelf

Nog zo’n cliché. Maar van alle adviezen voor singles is dit misschien wel de belangrijkste! Natuurlijk is het fijn om de leuke momenten in je leven te delen met een partner, maar hij of zij zal je niet gelukkig maken als je je op dit moment ongelukkig voelt. Genieten van het leven zou je ook moeten kunnen zonder een geliefde, het zou alleen maar een mooie aanvulling kunnen zijn.

5. Als je daten niet leuk vindt, stop er (tijdelijk) mee

Forceer niks. Als je met tegenzin date kun je ook weinig resultaat verwachten. Neem eens een datepauze, probeer tevreden te zijn met je huidige status en laadt jezelf weer op.

6. Er is niets mis met single zijn, jij neemt gewoon geen genoegen met de eerste de beste

Waarschijnlijk is dit waar en dat is natuurlijk alleen maar positief. Want het gaat jou niet om het hebben van een partner an sich, dat zou snel te regelen zijn. Nee, jij bent kritischer en dat is maar goed ook. Want hoeveel mensen ken je niet die lijden onder een slechte relatie, omdat ze bang zijn om alleen te zijn. Jij verdoet je tijd tenminste niet.

Ben je single dan zijn er genoeg manieren om een vriend(in) te vinden: datingapps en websites, date evenementen, speeddaten, single reizen, enz. Heb je daar geen zin in, dan kun je een nieuwe activiteit starten, wie weet wie je daar tegenkomt. Maar haal in de tussentijd diep adem en verzink niet in negativiteit. Want daar is het leven te kort voor en daar jij gewoon te fabulous voor! Zit je in een dip, haal je dan deze adviezen voor singles weer even voor de geest!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X