Alleen leven Relaties

Ben je al lang single? Geen zorgen!

al lang single, ben je al lang single, ik ben al lang single ,langer single, relatie, app, daten, dating app, datingapp, incheck app, lang single, lang vrijgezel , langdurig single , langer single , Plekk, Plekk datingapp, Plekk-app, relatie, single, Trendin Checkin , Trending Checkin
Geschreven door Redactie

Ben je al lang single? Geen zorgen!

Kijk je om je heen, dan lijkt de kans dat een relatie slaagt niet zo groot. Misschien 10-15%? Een relatie aangaan is niet zo moeilijk, maar een relatie stabiel houden is een ander verhaal. Waarom is dat zo moeilijk? En waarom stappen we toch steeds in een relatie als de kans zo groot is dat het weer mislukt?

“Mensen die van de ene relatie in de andere rollen, verliezen zichzelf vaak doordat ze zo met de (ex-) partners bezig zijn. En dat zonder het zich te realiseren”
Voorde meeste mensen is het een kwestie van vallen en opstaan. Proberen, mislukken, leren… we weten van tevoren niet goed wat werkt, dus proberen we gewoon verschillende typen partners.

Hetlijkt erop dat veel relaties die hadden kunnen werken toch niet werken. Men heeft het over de timing, die niet goed was. Maar is dat niet meestal maar een excuus?

Eenrelatie willen is niet hetzelfde als er klaar voor zijn. Soms zijn we er emotioneel gezien niet klaar voor. We zijn nog niet over onze ex heen bijvoorbeeld. Een relatie werkt pas als je beiden emotioneel stabiel bent en open staat voor een nieuwe liefde.

Maarer emotioneel klaar voor zijn is wat anders dan er mentaal klaar voor zijn. Dat is net zo belangrijk. Eén van de belangrijkste redenen dat relaties verbroken worden is dat mensen mentaal niet voorbereid zijn op een relatie. Ze weten nog niet precies wat ze willen en nodig hebben, en ze zijn nog niet klaar om de nodige offers te brengen. Ze zijn nog niet volwassen genoeg, zou je kunnen zeggen. Zelfs al ben je al lang single.

Omjezelf voor te bereiden moet je weten wat je bereid bent op te offeren, waar je bereid bent compromissen te sluiten en waar juist niet. Daarvoor moet je jezelf door en door kennen.

Wantcompromissen zijn altijd nodig in een relatie. Jullie gaan elkaars levens op elkaar afstemmen en dat betekent dat je bereid moet zijn af en toe een film te kijken die je niet zelf uit zou kiezen, bereid moet zijn om op wandelvakantie te gaan, terwijl jij liever elke vakantie op het strand ligt of bereid moet zijn om die grote hond in huis te nemen, terwijl jij liever een poes had gehad.

Compromissenzijn nodig en niet zo dramatisch als je maar jezelf blijft en jezelf niet verliest. Daarom is het zo belangrijk jezelf te kennen en te weten wie je bent, wat je wilt bereiken in het leven en welke dingen té belangrijk voor je zijn om op te geven. Jij bent de enige die kan beslissen waar je wel en niet op toe wilt geven in het leven.

Misschienis het je carrière die voor alles gaat, terwijl je best bereid bent om te verhuizen of kaartavondjes met zijn vrienden in je drukke schema in te bouwen. Of het zijn je vriendinnen die het allerbelangrijkste voor je zijn, waardoor je er niet over piekert je wekelijkse vriendinnenavondje op te geven, maar waarbij je het samen kijken van een politieserie op de koop toe neemt.

Naastdeze meer praktische zaken is het ook van belang om na te denken over je levenswaarden, zoals bijvoorbeeld dat je mensen die het minder hebben wilt helpen, dat je je avontuurlijke levenshouding niet kwijt wilt raken, dat je het belangrijk vindt zo duurzaam mogelijk te leven, dat je grote waarde hecht aan je vrijheid en veel van de wereld wilt zien of dat je betrokken bent bij je familie. Om maar wat te noemen.

Endat kost tijd, tijd om erachter te komen wat jij nou echt belangrijk in het leven vindt. Tijd die je alleen met jezelf door moet brengen. Tijd om jezelf te leren kennen en je mentaal voor te bereiden op een relatie.

Hetgoede nieuws is dus: ben je al lang single, dan ken je jezelf waarschijnlijk goed en weet je beter wat je wilt in een relatie, waar je op toe wilt geven en waar perse niet op. Mensen die van de ene relatie in de andere rollen, verliezen zichzelf vaak doordat ze zo met de (ex-) partners bezig zijn. En dat zonder het zich te realiseren. Ze staan verder van zichzelf af dan langdurige singles. Weet jij wat je belangrijk vindt, dan kun je dat al vroeg in de relatie met de ander bespreken. Als jullie ideeën op elkaar afgestemd kunnen worden heeft je relatie een grote kans van slagen.

Lees ook deze ‘Peptalk voor singles’ en lees wat de voordelen zijn van single zijn.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X