Alleen leven

Beperkt houdbaar: ik word ouder!

ik word ouder, bindingsangst, foute man, foute mannen, liefde, man vinden, mannen, relaties, scheiden, succesvol, twijfel
Geschreven door Chi

Ik word ouder. Een klein bierbuikje, grotere inhammen, een paar lange grijze neusharen die als klimop uit je neusgaten groeien. Iedereen vecht er tegen, maar het hoort bij de leeftijd.

Voor het eerst denk ik dat het niet verkeerd is om er gewoon uit te zien als iemand van jouw leeftijd doet vermoeden. Je wilt namelijk niemand bewust misleiden met je babyface uiterlijk. Nou ja, op die ene keer na dan, dat je studentenkorting probeert af te dwingen in een museum.

Soms weet je niet meer waar je heen moet. In de ene kroeg is het publiek in vergelijking met jou veel te oud. De mensen om je heen doen geen moeite meer om te werken aan een jong, vitaal leven. Daarentegen doen zij alles voor het verkrijgen van een extra Candy Crush leven.

In de andere kroeg is het publiek in vergelijking met jou veel te jong. Alsof je Burgerservicenummer uit een paar minder cijfers bestaan dan die van hen. Dan probeer je maar met de tijd mee te gaan.

Je draagt Vans, Happysocks en een portemonnee waar alleen pasjes in kunnen. Een portemonnee waar geen plek meer is voor fysiek geld. Je Ikea family card past er wel zo mooi in. Handig voor het geval als het je echt lukt om een date zover te krijgen met je daar te gaan ontbijten voor 1 euro. Pasjes en Bitcoins zijn hip. Fysiek geld is net als jij; afgeschreven. Als een zwerver je vraagt om klein geld, vraag jij op jouw beurt aan de zwerver om een ‘Tikkie’.

Je probeert allang niet meer de mooiste vrouw van de kroeg te versieren. Vanwege je pijnlijke knie kies je maar degene uit die het meest dichtbij je staat. Je vertelt jezelf dat inhoud belangrijker is dan uiterlijk. Je slachtoffer is in ieder geval niet ‘onzeker’ over haar uiterlijk. Met ‘zekerheid’ kan er gesteld worden dat zij niet de mooiste is. Als je bij haar de Pandapunten inwisselt krijg je er Drakenpunten voor terug. Aan haar bochel te zien wilde de zorgverzekering haar zelfs niet “dekken”. Je wilt het niet riskeren de kroeg uitgezet te worden door de beveiliging voor je smakeloosheid. Je besluit verstandig aan te doen door toch maar alleen naar huis te gaan.

Bij thuiskomst is een mug de enige die op je heeft gewacht. De enige die nog wil “zuigen”. De hoeveelheid alcohol in je bloed wordt al snel duidelijk; de kleine comazuiperd vliegt overal tegenaan en valt vervolgens knock-out neer naast je bed. Je laat hem in leven…. Jullie zijn immers bloedverwanten van elkaar. Zijn kater de volgende ochtend zal hem leren. Hij besluit dan nooit meer bloed te drinken. Vroeger kon hij zoveel meer hebben. Hij zal eindelijk beseffen dat ook hij niet meer de jongste is…..ik word ouder, ik word ouder, ik word ouder, ik word ouder

Wil je voorkomen dat je er ouder uitziet? Lees dan dit artikel

Over de auteur

Chi

In mijn leven ben ik tweemaal hard op mijn bek gegaan.

De eerste keer was van mijn fiets, na een epische stapavond. Met een volle face-plant kwam ik neer op een stalen roostervloer van een brug. Dit resulteerde in 20 hechtingen boven mijn lip en 3 cirkelvormige littekens van het rooster op mijn voorhoofd. Blijft altijd leuk om dit te moeten vertellen tijdens verjaardagen en eerste dates.

De tweede keer dat ik op mijn bek ging was pas twee jaar geleden: een breuk na een 8-jarige relatie. Dat deed pas echt pijn. Maar hé... het gaat nu best goed. Ik begin eindelijk weer een beetje gevoel te krijgen na een apathische fase. Mijn weekendverhalen op de maandagochtenden zijn nu echt boeiend geworden.

Zo nu en dan werp ik een blik op mijn littekens. Ze zijn eigenlijk best mooi geworden.

1 reactie

  • Tsja, het is toch beter om uiterlijke littekens te hebben dan innerlijke.
    Ieder nadeel heb zijn voordeel!

Schrijf een reactie

X