Alleen leven Geluk

Blijf single als twintiger, zoek de ware niet!

app , avontuur, daten ,dating app, datingapp , het vinden van de ware ,in de twintig , incheck app, Plekk, Plekk datingapp, Plekk-app , relatie, settelen , single , Trendin Checkin , Trending Checkin, twintig, twintiger , vriend zoeken, vrijgezel , zelfkennis, blijf single, magneet, Denise Janmaat, aantrekkelijk,
Geschreven door Redactie

Blijf single als je in de twintig bent! Je bent te jong voor een vaste relatie.

Maar je voelt wel vaak de druk om je te settelen. Je krijgt opmerkingen als:

“Ah, ben je nog single? Je zult zien dat je de ware tegen het lijf loopt als je het het minste verwacht.”

“Vind je het niet vervelend om er altijd alleen op uit te gaan?”.

“Je hebt de mogelijkheid om een variëteit aan vrienden te maken, nieuwe dingen uit te proberen, te experimenteren met seks en op avontuur te gaan. Dit is dus juist NIET het moment om te settelen.”
Ook al heb je nog zo’n actief leven, geweldige baan, benijdenswaardig sociaal leven en een goede band met je familie, toch wordt er altijd weer van je verwacht dat je een partner vindt die je ‘completeert’. Want alleen is maar zo alleen, dat geeft veel mensen het gevoel dat er iets niet ‘af’ is.

Wat een onzin! Blijf single! We zouden dan moeten antwoorden dat we zelf ‘de ware’ zijn! Of lees het artikel “Gevatte antwoorden op de vraag “Waarom ben je nog steeds single?”.” voor andere grappige antwoorden.

In de twintig zijn is één van de mooiste perioden van je leven. Je staat op eigen benen (min of meer dan) en hebt nog alle vrijheid. Dit is hét moment om te studeren, je eerste baantjes te proberen, te ontdekken wie je werkelijk bent en waar je interesses en passies liggen. Je hebt de mogelijkheid om een variëteit aan vrienden te maken, nieuwe dingen uit te proberen, te experimenteren met seks en op avontuur te gaan.

Dit is dus juist NIET het moment om te settelen. Dat komt nog wel, als je eenmaal meer zelfkennis hebt en je je wilde haren een beetje begint te verliezen. Kom je onderweg toevallig die prins op het witte paard tegen, dan is dat fijn. Maar de zoektocht naar een vaste vriend zou je nu niet bezig moeten houden.

Ben je er teveel mee bezig en ontmoet je de verkeerde mannen, dan werkt dat juist averechts. Je wordt wantrouwig, cynisch en mist de spontaniteit om verliefd te worden. Je ziet niet meer de grappige, lieve details van iemand, maar kijkt met argwaan naar een eventuele nieuwe relatie. Je vraagt je af waarom je altijd foute types aantrekt, wat je verkeerd doet en hoe je dat kunt veranderen.

Je doet niks verkeerd. Zo gaat het in het leven, mensen komen en gaan en relaties beginnen en eindigen. Als twintiger zou je je daar nog helemaal geen zorgen om moeten maken. Jij moet zelf de hoofdrol in je eigen leven spelen, de zoektocht naar de ware komt nog wel, als je jezelf door en door kent. Misschien denk je jezelf helemaal te kennen, maar dat kost in werkelijkheid jaren levenservaring. Wat je precies over jezelf moet weten lees je in “Dit moet je over jezelf weten als je een serieuze relatie wilt”.

Bedenk dat je al een compleet mens bent en dat je in principe niemand nodig hebt. Je hebt al genoeg aan jezelf. Terwijl anderen wachten, zich verloren voelen als vrijgezel, zou jij gewoon je fucking leven moeten leiden! Geniet ervan, nu heb je die vrijheid nog! Blijf single dus!

Dus dans erop los, drink, lach, wees dapper, ga op avontuur, reis, maak stappen in je carrière en doe verrassende dingen waardoor je verhalen het waard zijn om later na te vertellen. Sta 100% achter jezelf, ook al maak je fouten. Daar leer je alleen maar van en er is altijd wel weer een weg om die fouten te herstellen.

Je hebt niemand nodig om voor je te zorgen, dat kun je zelf wel. En weet je wat? Dat voelt geweldig! :-). Blijf single! Amen.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X