Alleen leven

Date blunders op je eerste date!

date blunders, kleding eerste date
Geschreven door Redactie

Weleens een enorme date blunder begaan? Je eerste date is altijd spannend, en de vraag wat je aan moet trekken zorgt voor de nodig extra stress in de laatste uren vooraf! Je wilt er leuk uitzien, maar je weet nog niet wat hij leuk vindt. Je wilt je best doen, maar ook weer niet te ijdel overkomen. Je wilt opvallen en mooier zijn dan andere vrouwen, maar hij moet zich niet opgelaten voelen met jou in de buurt. Lastig! En de kans op date blunders is aanwezig als je niet het hoofd koel houdt.

We zetten voor je op een rijtje wat je zeker niet moet aantrekken, en waar je dan wél rekening mee moet houden om date blunders te voorkomen.

Niet doen: te hoge hakken

Tenzij hij er specifiek om vraagt, of als je zeker weet dat jullie met de taxi naar een chique restaurant gaan: voorkom al te hoge hakken. Stel je voor dat jullie na het eten een lekker stuk willen wandelen. Of dat je ongemakkelijk loopt, blaren krijgt of door je enkel gaat. Gênant! En dat wil je voorkomen.

Niet doen: je grappigste t-shirt

Misschien past de kleur van dat t-shirt zo leuk bij je broek, of wil je laten zien dat je van humor houdt. Maar laat dat t-shirt met die grappige tekst dan toch maar achterwege! Het komt niet stijlvol over en vergroot de kans op date blunders!

kleding eerste date

Niet doen: “Iets heel anders”

Je loopt er altijd wat zakelijk bij en hebt veel pastelkleuren? Ga niet ineens hele felle kleuren en sexy jurkjes dragen. Voorkom dat je hele andere dingen draagt dan die je normaal draagt. Trek niet aan wat je denkt dat je date leuk vindt. Trek aan wat bij jou past. Kleding bepaalt hoe je je voelt, en juist op een date wil je jezelf zijn. En jezelf laten zien.

Niet doen: te kort, te bloot, te sexy

Natuurlijk wil je sexy overkomen, maar doe dit met mate. Voorkom te korte rokjes of jurken, te diepe decolletés of te doorschijnende kleding. Je date zal zich waarschijnlijk wat ongemakkelijk voelen als je kleding te sexy is en veel aandacht van hem en je omgeving trekt.

Niet doen: te veel make-up

Je date wil jou zien, niet de volledige inhoud van je beauty-case. Veel meer mannen dan je denkt zijn niet zo gek op te veel make-up. Draag je te veel make-up, dan kan je date zich afvragen wat daar allemaal onder zit dat je wilt verbergen. Of hij vindt het simpelweg niet mooi.

Niet doen: snel even naar de kapper

Net als met kleding: doe geen gekke dingen die je anders ook niet doet. Stel je voor dat dat nieuwe kapsel niet zo goed uitpakt! Stress, stress en nog eens stress. Je haar zit sowieso altijd beter een paar dagen nadat je bij de kapper bent geweest. Neem geen onnodige risico’s!

Wel doen: denk na over wat jullie gaan doen

Gaan jullie een strandwandeling maken of naar de opera? Kleed je aan op een manier die er bij past. Zo voorkom je dat je in je jeans op een gala terecht komt of met blauwe lippen van de kou in je jurkje over het strand wandelt!

Wel doen: details en accessoires

Natuurlijk wil je er mooi en uniek uitzien op je date. Maar overdrijf het dus niet met té felle kleuren, te korte rokjes of té veel make-up. Kies dan liever voor accenten en accessoires. Die trui met één blote schouder is ook al sexy, net als die transparante lipgloss. In plaats van een felrode trui: neem die rode sjaal mee, of lak je nagels mooi rood. Zo kun op een elegante en stijlvolle manier iets unieks creëren.

Wel doen: kleed je zoals je bent

In plaats van heel iets anders te dragen dan normaal, kun je juist beter kleren dragen waar je je lekker in voelt. Dat zorgt voor veel minder stress. Wees dus terughoudend met nieuwe kleding en kleding die je anders ook niet draagt. Draag je nooit hakken of jurken, doe het dan ook nu niet. Op een date wil je maar één ding: stress voorkomen en jezelf laten zien. Dus!

Wel doen: focus op je sterke kanten

Laat zien waar je goed in bent of wat je zo mooi aan jezelf vindt! Bijvoorbeeld, je bent niet zo trots op je buikje, maar hebt prachtig krullend haar? Wurm jezelf dan niet in een te strak jurkje zodat zijn aandacht de verkeerde kant op trekt. Zorg dat je buikje minder opvalt en maak een feestelijk kapsel dat alle aandacht trekt!

Jezelf blijven, niet experimenteren en toch iets unieks toevoegen: zo kun je stralen tijdens je date en de kans op date blunders verminderen!

Ben je een echte brokkenpiloot en bega je regelmatig blunders, niet alleen bij je dates?! Lees dan dit!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X