Alleen leven Geluk

De voordelen van de decembermaand als single

decembermaand als single, ,datingapp, decembermaand , decembermaand als single , feestdagen, kerst, Lieve , nieuw jaar , Plekk , proosten, single
Geschreven door Lieve

De decembermaand is aangebroken. De lichtjes hangen sierlijk door de stad en zorgen voor een knus gevoel. Ik baan me een weg door de hordes winkelende mensen en zie stelletjes arm in arm kerstinkopen doen. Wanneer ik een kindje samen met zijn vader een kerstboom zie meeslepen, glimlach ik. Wat is dit toch een gezellige tijd.

“Maar ook hierbij heb ik een passende oplossing gevonden: ik eet gewoon voor twee.”
Natuurlijk had ik het leuker gevonden om samen met iemand een kerstboom op te tuigen. Maar de oplossing hierbij is vrij simpel: ik koop geen kerstboom.

Natuurlijk was het gezelliger geweest om samen met iemand bij het kerstdiner aan te schuiven. Maar ook hierbij heb ik een passende oplossing gevonden: ik eet gewoon voor twee.

En het was natuurlijk ook leuk geweest om met mijn grote liefde te proosten op een gelukkig nieuwjaar. Maar daar heb je beste vriendinnen voor: wij proosten die avond gewoon dubbel zo vaak.

En zo probeer ik alle voordelen in te zien van het alleen zijn tijdens de feestdagen. Ik hoef mijn gewonnen miljoen tijdens de oudejaarstrekking straks niet te delen. Ik hoef geen ongemakkelijke gesprekken te voeren met schoonfamilie. Ik hoef ook geen extra cadeautjes te kopen, waardoor ik nu wel een extra jurkje in kan slaan. En niemand die het raar vindt als ik met kerst de hele dag in mijn trainingsbroek op de bank Bridget Jones lig te kijken. Ik bedoel maar.

“Ik heb geen idee hoe mijn leven er over een jaar uitziet. Maar het belangrijkste is dat ik deze dagen in kan gaan met familie en vrienden.”
Los van talloze voordelen is het heus ook af en toe minder leuk. Wat ik het meeste mis is het maken van plannen samen. Want je blikt onbewust altijd terug op het afgelopen jaar, maar je kijkt ook vooruit. Er is zoveel gebeurd dit jaar dat ik alles maar op me af laat komen. Ik heb geen idee hoe mijn leven er over een jaar uitziet. Maar het belangrijkste is dat ik deze dagen in kan gaan met familie en vrienden. Want uiteindelijk zijn zij degenen die er mede voor hebben gezorgd dat het een fantastisch jaar was. En ik zorg ervoor dat ook volgend jaar fantastisch gaat worden. Met alle pieken (om in kerstsferen te blijven) en dalen erbij.

Proost, op een mooi nieuw jaar!

decembermaand als single decembermaand als single decembermaand als single decembermaand als single decembermaand als single

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X