Alleen leven Reizen

Ik ga alleen op reis, met bestemming onbekend

Lieve, Plekk, alleen op reis, datingapp
Geschreven door Lieve

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik op een terrasje in Nice. Drie dagen geleden wist ik eindelijk wat mijn bestemming zou zijn. Via een organisatie had ik een stedentripje met onbekende bestemming geboekt. Het maakte me niet zoveel uit waar ik naartoe zou gaan. Feit was dat ik dit alleen wilde doen.

Het handige aan dit type reisje was dat ik me niet druk hoefde te maken over de bestemming. Wat zou ik gaan bezoeken, waar wilde ik gaan eten en wat als alles tegen zou vallen? Nee, pas toen ik op het vliegveld stond kwam ik erachter dat ik de zon kon gaan opzoeken aan de Côte d’Azur. En geloof me, er zijn ergere dingen!

Toen ik ingecheckt was in het hotel ben ik door de stad gaan slenteren. Uiteraard met een goed boek in mijn tas. Dat is meteen mijn gouden tip. Mocht je op een terrasje zitten en genoeg hebben van staren naar voorbij wandelende mensen, dan kun je altijd nog lekker een extra drankje bestellen en een volgend hoofdstuk uitlezen. 

En zo ben ik in kleine lokale barretjes geweest, heb ik meer dan een uur gekletst met een Fransman van achterin de zeventig (die me verplichtte de kathedraal te bezoeken), ben ik marktjes afgestruind en heb ik aan het strand gezeten. Natuurlijk miste ik af en toe het delen van ervaringen met iemand, want dat is nu eenmaal iets wat ik graag doe. Het positieve is dat ik een aardig woordje Frans spreek en hierdoor alsnog regelmatig aan de praat raakte. Hoewel je natuurlijk geen Frans hoeft te spreken om te merken dat de taxichauffeur overduidelijk met je aan het flirten is. Maar ik hield vol dat ik geen woord begreep van wat hij zei.

Ik kijk terug op drie heerlijke dagen. Ik ben er opnieuw achter gekomen dat ik goed alleen kan zijn. Dat het fijn is om even geen rekening met iemand te hoeven houden. Dat het heerlijk is om geen plan te hebben. Ik ben echt even weggeweest en dat had ik nodig. Ik heb kunnen nadenken en tegelijk alles los kunnen laten. En dat onder het genot van een croissantje, verse jus d’orange of een vin blanc. 

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X