Alleen leven Geluk

Ik mis mijn ex!

daarom ben ik single, Laura, datingapp ,ex , goedmaak seks , hond, laura, missen , muziek , Plekk , vrienden
Geschreven door Laura

Help! Ik mis mijn ex! Ik heb nooit samengewoond, maar heb wel vriendjes gehad. Mijn langste relatie heeft 14 maanden geduurd. Misschien lachen anderen daarom, maar ik vond dat best serieus en ik heb mooie herinneringen aan deze relatie. Ik schrijf graag kritisch over mannen, maar als ik een stoere blog schrijf over hoe leuk het is om single te zijn, realiseer ik me ook wel dat je de medaille om kunt draaien en dat die nóg een kant heeft. Er zijn dan ook dingen die ik écht mis aan deze ex. Misschien leuk om die eens op te schrijven, dacht ik!

“Er was een andere reden waarom ik mezelf kon motiveren om zondag bij mijn schoonfamilie door te brengen”
1Zijn vrienden. Ik heb vriendinnen, hele toffe vriendinnen zelfs, maar weinig vrienden. Ik bedoel dan gewoon jongens, als vriend. Want zo lang jongens gewoon vriend zijn, zijn ze leuk. Je kunt er lekker mee ouwehoeren, ze zijn makkelijk in de omgang en vaak hebben ze tijd om iets leuks te doen. Met jongens kun je het ongecompliceerd leuk hebben. Maar ik heb ze niet meer. Met het verdwijnen van mijn ex uit mijn leven is ook zijn vriendenkring niet meer beschikbaar. De spontane kaart- en kroegavondjes mis ik regelmatig!

2Vooral die ene vriend. OK, ik geef het toe, klinkt nogal fout. Maar er was één hele leuke jongen bij. Pas toen het niet meer lekker liep met mijn ex, merkte ik hem op. Huisgenoot, wandelt door de gang, gaat douchen, zegt ‘hoi’. Als ik me goed herinner heb ik niet eens geantwoord. Later kwam ik hem regelmatig tegen ergens in de gang, keuken of toch weer op weg naar de douche. Zo moest het ook blijven vond ik, leer je zo iemand beter kennen vind je meteen 20 redenen waarom het toch niks is. Maar deze gang-relatie waarbij je de rest aan je fantasie overlaat mis ik weleens!

3Zijn muziekkennis en -smaak. Ik ben iemand die gewoon de radio aanzet en dan hele foute ‘mainstream’ luistert. Hij niet en gelijk had hij natuurlijk. Via hem leerde ik super coole rock- en punkbandjes kennen, altijd ‘net in opkomst’, met een eigen sound, vaak uit België of Zweden. Als je die muziek kende was je een echte insider. Die bandjes kenden anderen niet, en jij wel! Hij zorgde ook voor kaartjes voor concerten. Tja, nu moet ik het weer met Q-music doen. Ik ben wel zover dat ik géén Skyradio meer luister!

4Hij had een auto. Dat is natuurlijk praktisch, maar ik bedoel hier vooral het lieve gebaar. Ik was op reis geweest, kom na 14 uur vies uit een vliegtuig, en wie staat daar op je te wachten? Hij. Dat is zó fijn! Maar het kan net zo goed zijn dat je bijna je roeiles gaat missen en hij je even wegbrengt of dat je om half 5 in de ochtend de weg naar huis niet meer kunt vinden en hij je even ophaalt. Nogmaals, ik bedoel nu echt niet het misbruik maken van je vriendje, maar het idee dat er iemand is die je af en toe helpt en het leven iets gemakkelijker maakt.

5De hond van zijn moeder. Ik weet dat ik grappen maak over schoonfamilies. En ik had met mijn schoonmoeder, ondanks haar goede bedoelingen (althans, dat hoop ik) niet al te veel. Maar er was een andere reden waarom ik mezelf toch kon motiveren om een enkele zondag bij mijn schoonfamilie door te brengen: Stuff! En dan bedoel ik niet dat zij me van drugs voorzagen. Nee, Stuff is de liefste hond die ik gekend heb. Mocht ik ooit een familie hebben (kunnen jullie het je voorstellen??) dan wil ik er net zo’n hond bij als Stuff. Heb ik ook meteen een levende herinnering aan deze ex!

6Onze ruzies. Klinkt raar, maar onze ruzies vond ik ergens ook wel weer fijn. Op de een of andere manier ben je het hardst naar de mensen die het dichtst bij je staan. En iemand even flink de waarheid zeggen of uitschelden voelt best fijn! Dat kan eigenlijk alleen maar tegen je vriendje. Soms schrok ik achteraf van mezelf, maar kennelijk heeft iedereen weleens de behoefte om iemand ongenuanceerd de volle laag te geven. Dat lucht op! Dat cliché over ‘goedmaak-seks’ ken ik trouwens niet. Dat deden we niet. Misschien is dat wel een van de redenen waarom deze relatie na 14 maanden toch eindigde. Maar ik mis mijn ex soms wel en koester deze mooie herinneringen!

Over de auteur

Laura

Laura is mijn naam. Ik ben 30 jaar. Maar bang om oud te worden? Nee, valt reuze mee. Ze zeggen dat het leven steeds beter wordt, toch?

Ik woon en werk in Amsterdam alsof ik er heel mijn leven verblijf, maar dat is niet waar. Ik heb een dorpse achtergrond, maar de dorpse levensstijl ben ik al lang geleden kwijtgeraakt.

Ik ben single, maar dat ben ik niet altijd geweest. Ik heb zelfs een aantal jaar van mijn leven in verschillende relaties doorgebracht. Ik ken dus beide kanten, weet van beiden de voor- en nadelen en kies er nu bewust voor om single te blijven. Maar ja, hoe bewust kun je zijn? Verliefd worden houd je niet echt tegen. Op dit moment vind ik het echter heerlijk om mijn hele bed voor mij alleen te hebben! En daar blog ik graag over!

Schrijf een reactie

X