Alleen leven

Is hij single? Zo ontdek je het!

single, muuskeren , p-phubben , phubben, phubbing , smartphone, telefoon , afgeleid, app, dating app , datingapp, Plekk, Plekk datingapp, daten, Plekk app, Trendin Checkin, Trending Checkin, incheck app
Geschreven door Redactie

Is hij single? Je zou het graag willen weten! Je bent op een feestje van vrienden en raakt in gesprek met een leuke man. Hij heeft vrolijke ogen, een superlief lachje, vertelt leuke verhalen en komt zelfverzekerd over. Dat is lang geleden dat je zo’n leuke man tegenkwam! Je staat te springen om te weten of hij single is, maar… je durft het niet te vragen! Een ring draagt hij niet, dat had je natuurlijk al gespot! Maar, wat zegt dat tegenwoordig nog?! Is hij single??

Is hij single: hoe vraag je dat?

Rechtstreeks naar iemands relatiestatus vragen is wel erg direct. Tuurlijk, als je lef hebt en je een makkelijke flirter bent, kun je gewoon vragen of hij single is. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. De vraag stellen is bijna gelijk aan toegeven dat je iemand wel érg leuk vindt. En dat is eng, omdat je afgewezen kunt worden.

Er zijn natuurlijk -gelukkig!- subtielere manieren om erachter te komen of hij single is. Er zijn tal van gespreksonderwerpen die minder direct de benodigde informatie op tafel brengen. Daarbij geef je een hint over jouw eigen status als single! En dan is het bijna onvermijdelijk dat hij ook vertelt hoe dat zit.

Vertel over jezelf!

Je kunt proberen dit te koppelen aan het onderwerp waar jullie op dat moment over praten. Bijvoorbeeld: “Ik woon nu twee jaar in Amsterdam. Nadat het uitging met mijn vriend, ben ik weer lekker in de stad gaan wonen!” Of: “Ik hou wel van koken, maar sinds ik single ben, kook ik minder en eet meer buitenshuis“. Op deze manier vertel je iets over jezelf zonder dat je direct laat blijken dat je hem aantrekkelijk vindt. Minder eng dus! En grote kans dat hij in zijn antwoord vergelijkbare informatie zal geven: “Ik woon hier pas een half jaartje, samen met mijn vriendin…” Balen! Of: “Ja, ik ken dat, ik kook ook nooit voor mij alleen, leve de magnetronmaaltijden!” Yes!  

Je leven als single heeft veel positieve kanten, en soms ook mindere. Door deze te delen en zijn mening te vragen, weet je ook vaak snel hoe dat bij hem zit! Je kunt bijvoorbeeld vertellen: “Ik vind het heerlijk om alleen naar een museum te gaan, kan ik lekker in mijn eigen tempo alles bekijken“. Of: “Ik ben dol op het ontdekken van leuke restaurantjes, maar dat doe ik toch liever niet in mijn eentje“. Met daarachter een onopvallend: “Ken je dat??

Je kunt ook andere indirecte gespreksonderwerpen aanroeren. Zo kun je je beklagen over stelletjes in de buurt: “Moet je dat stel daar zien, wat zijn die klef!” Of: “Kijk dat stel, die hebben elkaar weinig te vertellen. Dan blijf ik liever single”. Zeker weten dat de reactie belangrijke informatie bevat.

Blijkt hij al een relatie te hebben? Balen! Maar maak je geen zorgen dat je te lang single bent!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X