Alleen leven Geluk

Alleen naar een bruiloft: zo die je dat!

dating app, datingapp, eten, gastblog, geluk, gelukkig, iets leuks, heden, mindfulness, naar uitkijken, Plekk, positief, toekomst, vakantie, verheugen, verleden
Geschreven door Redactie

Alleen naar een bruiloft, voor veel mensen een hele uitdaging. Want natuurlijk is het een eer als je uitgenodigd wordt, maar het is ook weer zo’n moment dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt: jij bent alleen. Het kan ongemakkelijk zijn om als vrijgezel alleen naar een bruiloft te gaan. Hoe sla je je er met stijl doorheen?

Tijdenszo’n bruiloft word je gebombardeerd met het idee dat een getrouwd leven het ultieme geluk betekent. En dat terwijl we weten dat 1 op de 3 huwelijken strandt. Maar tijdens de grote dag van je vrienden of familie wordt je met medelijden aangestaard en vraagt tante Agaath ongegeneerd naar jouw relatiestatus.

“Jouw tijd komt nog wel, maak je geen zorgen”, aangevuld met wijze lessen over jouw biologische klok.
Hetofficiële gedeelte is prima te doen, maar als eenmaal de receptie, het diner of feest begint is het andere koek. Vrijgezelle mannelijke gasten zitten op je te azen en maken dubbelzinnige opmerkingen over de bruidsjurk (‘die zou jou ook goed staan!’). En op dat moment komt ook tante Agaath weer: ‘jouw tijd komt nog wel, maak je geen zorgen’, aangevuld met wijze lessen over jouw biologische klok.

Endan wordt je relatiestatus nog eens extra uitgelicht als het tijd is voor het gooien van het bruidsboeket. Waarom zou je die zo graag willen vangen slash willen trouwen als je de ware nog helemaal niet bent tegengekomen? Je wilt de sfeer niet verpesten en doet alsof je het allemaal hilarisch vindt.

Detafelindeling is ook spannend. Waarschijnlijk zit je naast gekke neefje Kevin, in een miserabele koppelpoging van het bruidspaar. Of omdat er gewoon nog één plek op te vullen was aan het einde van de tafel. Maar als single vrouw laat je alles met een glimlach over je heen komen, de dag draait tenslotte om het bruidspaar.

Bedenkdaarbij dat veel relaties tijdens bruiloften ontstaan, dus zie het feest ook als een kans (maar dan níet met Kevin)! Blijf alles in perspectief zien en blijf relaxed. Want je bent sterk en vol zelfvertrouwen, toch?!

Voorje naar de bruiloft gaat neem je het volgende checklistje nog even door en het komt helemaal goed op de bruiloft!

1. Neem geen surrogaatvriend mee. Doe niet alsof je in een relatie zit door iemand mee te nemen. Alleen als dat natuurlijk iemand is die je wel ziet zitten en je de bruiloft als excuus gebruikt om die knappe man eens dicht naast je te hebben staan.

2. Zorg dat je er goed uitziet. Een bruiloft is het perfecte excuus om op zoek te gaan naar een nieuw jurkje of mooi jasje. Het helpt je om je sterk en zelfverzekerd te voelen en alle moeilijke vragen aan te kunnen.

3. Ga dansen. Onvermijdelijk als de Maracena aan de beurt is. Neem opa bij de hand voor een dansje, zodra tante Agaath weer een praatje wil komen maken. Je zult meer lol hebben en de bruid en bruidegom zullen het zeer waarderen.

4. Praat. Het kan saai zijn om tijdens het hele driegangenmenu doorgezaagd te worden over Kevins zwaardencollectie. Maar stel wat vragen en toon interesse. Wie weet is het boeiender dan je dacht of hou je er een nieuwe vriend of handig contact aan over.

5. Wees voorbereid. Bedenk wat je antwoordt op de vrijgezellenvraag, die komt er toch wel. Antwoord met zelfvertrouwen en ga geen smoesjes mompelen. Geef aan dat je er bewust voor gekozen hebt tijdelijk alleen te leven, omdat je het zo druk hebt met je werk en je passie (zelf in te vullen). Opdringerige tante Agaath zal het respecteren en het onderwerp laten liggen. Dan kun je snel overgaan tot een onderwerp dat je beter ligt, zoals die passie van je.

6. Geniet! Het is tenslotte een bijzonder feest. Wees blij voor het bruidspaar, het is voor hen een bijzondere en belangrijke dag. En voor jou is het een prachtig feest dat je zomaar gratis aangeboden krijgt.

Vind je het toch lastig, lees dan deze “Peptalk voor singles .

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X