Alleen leven Relaties

Ben je te lang single geweest?

Te lang single,alleen slapen, dating app ,datingapp, gevoelens delen , iemand in je leven toelaten, intrekken , jaren single, moeite met relatie , plannen delen, Plekk , spullen in jouw huis ,tijd alleen, tijd voor jezelf , weer relatie , weer vriend,bloeddruk, bmi, datingapp , dna, genen, lengte , opposites attract , Plekk , vergelijkbare partner
Geschreven door Redactie

Te lang single zijn, kan dat?

Wees eerlijk: single zijn is gewoon leuk. De vrijheid om te doen wat je wilt, wanneer je het wilt, hardop te praten in je huis, aparte dingen te eten waar jij van kunt genieten. Heerlijk!

Maar dan kom je die geweldige persoon tegen, waar je smoorverliefd op wordt. Perfect, zou je zeggen! Maar niet 100%. Want je bent het niet meer gewend. Ineens moet je alles delen en is je vrijheid ver te zoeken. Je moet je leven aanpassen en hebt dat graag over voor die man, maar het gaat niet altijd vanzelf. Het kost in ieder geval wat tijd om weer te wennen aan een nieuw persoon in je leven, en in je huis.

Dit zijn vijf signalen dat je te lang single bent geweest:

1. Je wilt niet steeds je plannen delen

Het irriteert je dat je steeds moet uitleggen wat je die dag gaat doen, of zaterdagavond, of het hele weekend. Misschien wil je dat pas op het laatste moment beslissen, maar vraagt hij er een week van tevoren al naar. Ineens voel je je gedwongen vastomlijnde plannen te hebben. Er wordt niet alleen van je verwacht dat je je plannen uit de doeken doet, maar ook dat je ze met hem overlegt: agenda’s naast elkaar leggen dus en puzzelen wat de plannen worden.

2. Je mist je tijd alleen

En dan wil hij graag zoveel mogelijk tijd met jou samen doorbrengen. Zucht… Je hebt soms gewoon behoefte aan tijd alleen. Om je favoriete serie te kijken zonder dat iemand erdoorheen praat, om eens uitgebreid je nagels te lakken of om te bellen met je beste vriendin. Maar hij hangt steeds om je heen en je voelt je enigszins verstikt.

3. Zijn spullen in jouw huis zijn irritant

Ok, een tandenborstel gaat nog wel, maar langzamerhand worden het steeds meer spullen. Rondslingerend ondergoed, tijdschriften, sigaretten, schoenen… En wat als hij bij je intrekt? Ineens heeft hij jouw huisje helemaal volgestouwd met zijn spullen. Kan hij niet wat weggooien, heeft hij nooit van Marie Kondo gehoord?!

4. Het liefst slaap je alleen

Alleen slapen is geweldig. Je hebt de vrijheid om lekker veel ruimte te gebruiken, het dekbed om je heen te rollen en de overdonderende stilte bezorgt je elke nacht weer een heerlijke nachtrust.

5. Je bent niet meer gewend je gevoelens te delen

Je hebt een vervelende dag op je werk achter de rug en hij biedt je zijn schouder aan om op uit te huilen. Maar je gevoelens met hem delen gaat niet vanzelf. Je bent zo gewend om daar zelf een weg in te vinden of om je hart te luchten bij je moeder, je zus of een vriendin, dat je even niet weet wat je met hem aan moet.

Het is niet makkelijk om weer iemand in je leven toe te laten als je jaren alleen bent geweest, ook al is hij nog zo leuk. Het moeilijkste gedeelte is accepteren dat een relatie opofferingen vraagt. Een relatie kost je nou eenmaal tijd en geld. Daarnaast wordt er meestal van je verwacht dat je wat spullen deelt, je vrienden met hem deelt, je mening, je gevoelens en nog veel meer. De één heeft daar minder moeite mee dan de ander en het ene stel gaat daar verder in dan de ander. Vind je het te lastig, dan heb je kans dat je iemand afstoot die eigenlijk geweldig bij je past. Misschien doe je dit onbewust. Maar zodra je accepteert dat kleine aanpassingen nodig zijn als je een langdurige relatie met iemand aan wilt gaan, moet het goed komen. Zijn leven zal net zo goed aanpassingen vragen en op zijn kop gezet worden door jou.

Ok, dan ga je je settelen omdat je in zo’n fijne relatie zit, maar dan? Wat mis je als je een relatie hebt?.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X