Alleen leven Geluk

Alleen op pad, ik waag de stap

eenzaam, alleen, alleen op pad , alleen op stap, alleen uit eten, datingapp , dooddoener , drempel, gesprekspartner , Lieve , ongezellig, Plekk, samen , samen is leuker , sauna
Geschreven door Lieve

Alleen op pad… Vandaag had ik een dagje sauna voor mezelf geboekt. De afgelopen weken zijn erg druk geweest en in combinatie met de herfst die zijn intrede heeft gedaan, vond ik dat ik het méér dan verdiend had om even te ontspannen.

“Na tien minuten besloot de vrouw een onderwerp aan te snijden: wie vanavond de kinderen op zou halen. Dit meen je niet.”
Nu is het zo dat ik dit soort dagjes eigenlijk nooit alléen doe. Toch vond ik dat ik alleen moest gaan, want juist dan kon ik helemaal tot mezelf komen. Wat er precies wordt bedoeld met ‘tot jezelf komen’ is me altijd een raadsel geweest, maar niet geschoten is altijd mis.

Tijdens de lunch vond ik het ongezellig om geen gesprekspartner te hebben en realiseerde ik me dat dit soort momenten nog vaak voor zouden komen. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben echt tot rust gekomen.

Tegenover me zat een stelletje, dat niets tegen elkaar zei. Dit vond ik ietwat verwarrend, want ze waren toch samen aan het lunchen? Ik probeerde me op mijn boek te concentreren, maar stiekem hield ik de tijd in de gaten. Hoe lang zou deze stilte voortduren? Grinnikend bestelde ik nog een verse jus d’orange. Na tien minuten besloot de vrouw een onderwerp aan te snijden: wie vanavond de kinderen op zou halen. Dit meen je niet. Met zijn tweeën is niet altijd gezelliger.

Binnenkort ga ik een reisje maken en ook dat doe ik alleen. Toch vind ik het stiekem veel gezelliger om dit samen met iemand te doen. Na afloop kan ik geen herinneringen ophalen. ‘Weet je nog, toen…?’. Nee, dat weet niemand. Want niemand was erbij.

“Misschien wil ik wel veel culturele bezienswaardigheden bezoeken zonder uit de doeken te hoeven doen wie ik ben en wat ik hier precies kom doen.”
Hoewel, je ontmoet de meeste mensen als je alleen op pad gaat. Dat is inderdaad een feit, maar wel een dooddoener. Want dat is niet altijd het doel van alleen op pad gaan. Misschien wil ik wel veel culturele bezienswaardigheden bezoeken zonder uit de doeken te hoeven doen wie ik ben en wat ik hier precies kom doen. Of wil ik de nieuwste thriller uitlezen in een grote jacuzzi voor mij alleen. Ik bedoel maar.

Mijn dagje alleen vloog voorbij. Misschien had ik dit tijdens mijn relatie juist vaker moeten doen. Je bent geneigd om dan veel dingen samen te doen, maar ik vond het heerlijk om dit alleen te doen. En dat maakt dat ik over deze drempel heen ben. Toegegeven, samen is vaak leuker. Maar alleen schijnt ook gewoon te kunnen. En dat is af en toe net zo fijn.

 

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X