Alleen leven Uitgaan

Alleen uit eten doe je zó!

Geschreven door Redactie

Alleen naar een restaurant of eetcafé gaan: het is niet altijd makkelijk. Kijken andere mensen je aan? Vindt de bediening het vervelend dat je in je eentje een hele tafel bezet? Maar alleen uit eten kun je leren! Als je zonder je ongemakkelijk te voelen aan een tafeltje kunt zitten straal je zelfvertrouwen uit: je bent zelfstandig, onafhankelijk en kunt genieten zonder anderen nodig te hebben. En dat is weer een eigenschap die je aantrekkelijk maakt! alleen uit eten

Een paar tips om het je wat makkelijker te maken:

1Ga lunchen in plaats van dineren! Er zijn vaak meer andere solo-eters tijdens de lunch dan in de avond. Ga lekker op een terras zitten als het kan. Buiten alleen lunchen voelt net wat meer relaxed dan in je uppie ‘s avonds een restaurant in wandelen.

2Zoek een strategisch plekje op. Je kunt bijvoorbeeld aan de bar gaan zitten. Dan kun je nog eens een praatje maken met de bediening of iemand anders die ook alleen komt. Sommige eetcafés hebben wat grotere leestafels, daar schuift ook iedereen aan en voel je je minder alleen.

3Neem iets mee. OK, misschien niet helemaal gezond, maar iets lezen is wel fijn als je alleen gaat eten. Probeer weer eens een tijdschrift of krant in plaats van in je telefoon opgesloten te zitten.alleen uit eten

4Kleine tentjes zijn leuk en intiem, maar misschien niet ideaal als je alleen gaat eten. Een groot, druk etablissement geeft je iets meer gelegenheid in de anonimiteit op te gaan en je minder opgelaten te voelen.

5Sta open voor een praatje! Je kunt makkelijk contact maken of aangesproken worden als je alleen aan een tafeltje zit. Ook als je in eerste instantie wat meer introvert bent zul je zien dat je achteraf een positief en energiek gevoel krijgt als je een onverwacht leuk gesprek met iemand aangeknoopt hebt.

6Ga ergens heen met een grote collectie wijnen per glas. Een hele fles is vaak wel wat groot en je wilt toch niet altijd met die ene huiswijn zitten.

Oh ja, en nog een voordeel van alleen eten: je hoeft de rekening niet te delen! Je betaalt alleen voor wat je zelf gegeten hebt!alleen uit eten

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X