Alleen leven Uitgaan

Hoe ga je alleen uit eten? Zo doen anderen dat!

alleen, alleen in een restaurant, alleen uit eten , alleen zijn , app , daten , dating app, datingapp , incheck app, Plekk ,Plekk datingapp, Plekk-app , restaurant, tafel een persoon ,Trendin Checkin , Trending Checkin, uit eten
Geschreven door Redactie

In je uppie in een restaurant gaan zitten, alleen uit eten. Misschien ben je er volledig aan gewend en wil je bijna niet anders meer. Of je vind het juist eng -bang om aangestaard of zielig gevonden te worden- en daarom kook je liever zelf, of laat je een pizza of sushi bezorgen. Kun je veilig op je eigen bank eten! Het kan ook zijn dat je tussen deze extremen balanceert. Je gaat wel eens alleen een hapje eten, maar voelt je toch niet helemaal comfortabel. Of je slaat je er doorheen en bent juist trots op jezelf dat je het weer gedaan hebt!

Ik zie dan veel stellen met weinig gespreksstof. Eigenlijk is dat nóg ongemakkelijker dan alleen uit eten gaan!

Alleen in een restaurant zitten blijft een intrigerend thema dat singles bezighoudt. Maar ook mensen met een relatie die alleen op reis zijn bijvoorbeeld, of iemand met een partner die een hekel heeft aan restaurants. Er wordt dan ook heel wat afgepraat over dit onderwerp op internet. We verzamelden een aantal mooie gedachten, ervaringen en meningen van vrouwen die regelmatig alleen uit eten gaan. Misschien heb je er wat aan als je twijfelt of je aanstaand weekend jezelf op een etentje moet trakteren!

“Ikheb een punt bereikt dat ik er niet eens meer over nadenk! Ik eet overal en altijd alleen in restaurants, zonder eerst te checken of het ‘geschikt’ is om daar alleen te eten. Ik neem juist nooit iets mee om te doen zoals een boek, ik eet toch al? Wat ik wel vervelend vind, hoe beleefd ze het ook zeggen als je binnenkomt: ‘U bent alleen?'”

“Ikreis veel alleen voor mijn werk en daarom eet ik ook veel alleen in restaurants. Ik vind het een prettige ervaring! Ik hou ook erg van gezelschap, maar het zijn gewoon twee verschillende ervaringen. Als ik alleen ben ben ik me veel meer bewust van wat er om me heen gebeurt. Je neemt veel meer waar. Ik kan genieten van een mooi interieur of het uitzicht. Met een lekker glas wijn er bij is dat heerlijk!”

“Alsik alleen eet neem ik soms een boek of mijn tablet mee, maar heel veel doe ik daar uiteindelijk niet mee. Zonder teveel te staren kijk ik graag naar andere mensen. Ik zie dan veel stellen met weinig gespreksstof. Eigenlijk is dat nóg ongemakkelijker dan alleen uit eten gaan: met zijn tweeën zijn en elkaar dan niks te vertellen hebben. Als er dan een nieuw onderwerp ter tafel komt is het na twee zinnen alweer klaar en is het weer stil. Prachtig om te observeren en dan voel ik me helemaal niet vreemd als ik tevreden in mijn eentje een fijne avond heb!”

“Vooralals ik reis vind ik het heerlijk om een tafel bij het raam te hebben of op een terras te zitten. Dan kan ik lekker naar de voorbij lopende mensen kijken. Ik ga zo zitten dat de overige restaurantbezoekers achter me zitten, zodat ik geen last heb van starende blikken op die manier. Juist in andere landen en culturen is het erg interessant om mensen te kijken en soms ook vermakelijk. Wat dragen ze? Wat hebben ze bij zich? Wat doet iedereen? Het is mooi om gelaatsuitdrukkingen te zien en te interpreteren. Iemand is gehaast, maar waar moet hij naartoe? Zij glimlacht in zichzelf, waarom? Hij is gestrest, wat is er aan de hand? Misschien moet je een dromer zijn zoals ik om dit leuk te vinden!”

“Alleenuit eten heeft iets kalmerends voor mij. Er is minder afleiding en er zijn geen verwachtingen voor een geanimeerd gesprek. Je kunt gewoon lekker jezelf zijn. Veel restaurants hebben tegenwoordig ook grote tafels waar iedereen aan kan schuiven. Heb ik toch zin in wat aanspraak, dan kan dat prima aan zo’n tafel! Ik ga graag en zonder schroom alleen uit eten, maar zoek wel altijd gelegenheden op die zich lenen voor solo-eters.”

“Ikbeleef altijd veel plezier aan alleen in een restaurant zijn. Ik beschouw het als een cadeautje aan mezelf. Ik vind het fijn om iets te kunnen lezen, maar ik neem altijd de tijd om de ambiance op me in te laten werken, van het uitzicht te genieten, de bediening te leren kennen, en natuurlijk van het eten te genieten. Je zintuigen werken beter zonder gezelschap en een restaurant heeft wat te bieden voor alle zintuigen!”

“Ikeet regelmatig alleen, en neem altijd een notitieblokje mee om aantekeningen te maken. Tijdens het eten schieten me altijd allerlei nieuwe ideeën door het hoofd en die wil ik dan opschrijven. Een van mijn favoriete concepten is om dan een heerlijke toetje te bestellen met een glas lekkere witte wijn erbij. Dan heb ik een prima avond!”

“Mijnman reist veel, eet veel buiten de deur en heeft daarom een hekel aan restaurants gekregen. Ik niet! Daarom ga ik meestal alleen uit eten, vooral als hij op pad is. In het begin wel even wennen, maar nu heb ik mijn draai gevonden. Ik ben nog steeds gevoelig voor het idee dat anderen naar me kijken en me zielig vinden, maar ik probeer me er niets van aan te trekken en dat lukt steeds beter. Ik ga nu vaak eerst nog wat anders doen, zoals bijvoorbeeld een museum bezoeken, dat kun je ook het beste alleen doen!”

“Dankzijsmartphones en tablets is het zo veel makkelijker geworden om alleen in een restaurantje te zitten! Ik kan mijn favoriete magazines lezen en vermaak me dan ook prima. Ik heb zelfs in Parijs een dinner cruise op de Seine in mijn eentje gedaan. En daar heb ik niets bij gelezen!”

“Ikmerk altijd dat de bediening extra aardig is als je alleen gaat eten. Niet omdat ze je zielig vinden, maar gewoon omdat je meer openstaat voor contact als je geen gezelschap hebt, omdat ze geïnteresseerd in je zijn en ze je een leuke avond willen bezorgen, denk ik. Dat is echt een verschil met als je met meer mensen komt. Los daarvan is het leuk om een praatje met de bediening te maken. Ik ga eigenlijk vooral eten waar ik de bediening ken en waardeer!”

Dus, als je gek bent op lekker eten, en je hebt even niemand om met je mee te gaan: probeer het gewoon eens in je up! Er kijken minder mensen naar je dan je denkt. En wie weet kom je nog eens een dappere single man tegen die ook zin had om buiten de deur te eten. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet, want alleen heb je het vast net zo goed naar je zin!

Hier vind je handige tips om eens alleen uit eten te gaan: “Alleen uit eten doe je zó!“. Hoe ga je alleen uit eten Hoe ga je alleen uit eten Hoe ga je alleen uit eten Hoe ga je alleen uit eten

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X