Alleen leven Geluk

Een nieuw leven beginnen met zwoele zomeravonden!

daten met Plekk ,jezelf zielig vinden , nee, nee zeggen , negatief denken , negatieve mensen , Plekk, twijfelen aan jezelf , vergelijken met anderen,een nieuw leven beginnen, daten met Plekk, jezelf zielig vinden, nee, negatief denken, negatieve mensen, Plekk, twijfelen aan, jezelf vergelijken met anderen
Geschreven door Lieve

Een nieuw leven beginnen: is er iets moeilijker? Toen ik ervoor koos een punt achter mijn relatie te zetten voelde ik me enerzijds heel sterk en anderzijds angstig voor wat zou komen. Of beter gezegd: wat niet zou komen. Want je hebt geen garantie in het leven. Zou ik spijt krijgen van mijn beslissing? Zou ik ooit nog iemand tegenkomen? Ik zag mezelf al wegkwijnen in een flat op tien hoog met als enige gezelschap een paar katten.

Komt het ooit goed?

De donkere dagen tijdens de winter helpen niet mee met het beeld dat ‘alles goedkomt’. Juist op die dagen miste ik het samenzijn. Ineens waren de momenten die ik ooit zo gewoon vond, bijzonder. Samen eten na een lange werkdag, iemand die precies datgene weet te zeggen als je je zorgen maakt. En toch voelde ik me sterk genoeg om door te gaan en wilde ik me niet laten leiden door angst.
Ik hoor mijn zus nog zeggen: wacht maar tot het zomer is. Je gaat de tijd van je leven beleven!

Zwoele zomeravonden

Mijn zus had gelijk. Nu de zwoele zomeravonden om de hoek komen kijken, lijkt het leven letterlijk en figuurlijk meer kleur te hebben. De terrassen zitten overvol, iedereen lijkt vrolijk en er heerst een relaxte sfeer. Ik ben volledig aan mijn nieuwe leven gewend en heb alles een goede plek kunnen geven.

En zo beland ik met vriendinnen op het terras en wordt er nog een fles rosé besteld. Zodra de muziek aangaat dansen we alsof ons leven ervan afhangt. Ik raak aan de praat met die leuk uitziende jongen. Ondanks dat ik had besloten het niet te laat te maken, lijkt het erop dat ik geen ruggengraat heb en bestel nog gerust drie drankjes terwijl het gesprek zich voortzet. Op zulke momenten wil ik de tijd even stilzetten en nog langer genieten van het moment. Misschien is het nu niet de tijd voor een man in mijn leven, maar het flirtseizoen lijkt geopend en wat is het heerlijk om dan onbezorgd de avond in te kunnen gaan.

Een nieuw leven beginnen: het kan! 

Een jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat mijn leven er op de dag van vandaag zo anders uit zou zien. Ik ben nieuwe uitdagingen aangegaan en voel me sterker dan ooit. Ik geniet van de mensen om me heen en heb zin in wat er op me te wachten staat. En wie weet dat die droomman ooit nog om de hoek komt kijken en ik over een jaar die fles rosé met hem deel. En anders is dat extra glaasje voor mezelf.

Een relatie beëindigen is een moeilijke keuze. Lieve heeft het gedaan en het gaat nu supergoed! Twijfel jij over het al dan niet beëindigen van een relatie? Dan kan dit artikel je op weg helpen. een nieuw leven beginnen, een nieuw leven beginnen, een nieuw leven beginnen

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X