Alleen leven Geluk

Ik ben vrij van alle kerstverplichtingen!

Annemieke , dating app , datingapp, feestdagen, geen verplichtingen, kerst, kerstmis, Plekk, verplichtingen, vrij, vrijheid
Geschreven door Annemieke

De donkere dagen voor kerst, ze zijn er weer. Voorgaande jaren wogen de verplichtingen voor de feestdagen zwaar op mijn schouders. Dat maakte ik er zelf van, dat weet ik. Bang om niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Familie welteverstaan. Terwijl ik niet eens weet of die wel verwachtingen hebben. Dus besloot ik het dit jaar anders te doen. Vrij van verplichtingen, met alleen mijn eigen agenda!

“In mijn hoofd is familie dat groepje wat je cadeau krijgt bij je geboorte, zodat je niet alleen bent als je op aarde komt.”
Ik heb me aan de verplichtingen onttrokken door een ticket te kopen voor de boot naar Engeland, zodat ik daar ben met de kerstdagen. Weliswaar ga ik daar ook familie opzoeken, maar ik zie ze niet als familie. Dat komt omdat ik ze pas een jaar of zes geleden heb leren kennen. In mijn hoofd is familie dat groepje wat je cadeau krijgt bij je geboorte, zodat je niet alleen bent als je op aarde komt. Dan kan je als je ouder bent, en zelf een clubje dierbaren om je heen hebt verzameld, gaan beslissen of je ze eigenlijk wel leuk genoeg vindt om in je leven te houden.

Op die basis heb ik ook al wat familie achter me gelaten. Ik hecht niet veel waarde aan het bloedverwantschap. Mijn ouders waren voor mij de belangrijksten, maar die leven allebei niet meer. Met mijn ouders en mijn broer vierden we altijd kerst. Die verplichting, waar ik overigens altijd graag aan voldeed, is nu weggevallen. Mijn broer laat me lekker los, laat me doen wat ik wil. Hij heeft zijn eigen gezin nu.

Schoonfamilie was vaak de andere verplichting. Dit is de eerste kerst sinds ik geen ouders meer heb dat ik vrijgezel ben. Dat neemt weer een verplichting weg. Ergo, vrijheid omcirkelt mijn kerst dit jaar. De keuze om te doen waar ik zin in heb, zonder overleg, zonder verwijt. En ik verwacht dat ik ontzettend ga genieten!

Elke keer als ik dit gezin in Engeland bezoek, voelt het net zo fijn als vakantie! Ze verwachten niet van me dat we constant samen sociale activiteiten ondernemen, maar laten me lekker mijn ding doen. Ik kan dan ook niet wachten om straks Bath te zien in die typisch Engelse kerstsfeer, om een vriend die ik al tijden niet meer heb gezien op te zoeken en om een dagje Glastonbury in te plannen. Ik kijk ernaar uit om, omlijst door lekker eten en films kijken met het gezin, samen rond de kerstboom, deze specifieke familieband nog wat sterker te maken.

Kerst, the most wonderful time of the year! kerstverplichtingen

 

Bekijk ook de eerste aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

Over de auteur

Annemieke

Ik ben Annemieke, rond de dertig en woon in Valkenswaard. Ik ben daar geboren en getogen en maar even weggeweest voor studie. Misschien laat ik Valkenswaard ooit achter me, maar wanneer of waarheen, dat zie ik nog wel.
Mijn werk is uiteenlopend, maar altijd met mijn handen, ik ben een ambachtsvrouw. Schrijven is een uitlaatklep voor me.
Ik ben vrijgezel en niet echt zoekende. Het mag gebeuren, maar dat hoeft niet. Ik geniet van mijn leven zoals het nu is: lekker druk en de vrije avonden zijn dan ook heerlijke ik-momenten.
Ik geniet van de plek die mannen nu innemen in mijn leven: ongecompliceerd en lekker losbandig. Ik geniet. En daar schrijf ik over :)

Schrijf een reactie

X