Alleen leven Verbroken relatie

Je ex loslaten? Zo doe je dat

loslaten, ex, Plekk, datingapp ,ex , ex loslaten, laat je ex los , let it go ,loslaten , Plekk
Geschreven door Redactie

Je ex loslaten is niet eenvoudig. Je hebt van die relaties die na een tijdje als vanzelf uitdoven. Of ze gaan in één klap uit en dat voelt dan als een opluchting. Daar ben je vanaf! Maar andere verbroken relaties slepen zich voort en vormen een last als we door willen gaan met ons leven. We kunnen hem niet laten gaan, terwijl we weten dat dat wel beter zou zijn. Soms is het gewoon een vreselijk idee om hem nooit meer te zien. Je wordt al emotioneel bij het idee.

Maar je ex loslaten is meestal echt beter. De realiteit onder ogen zien en hem los te laten. Hoe je ook had gewild dat het anders was gelopen, je moet toegeven dat jullie levens te ver uit elkaar liggen.

Het is voor je eigen bestwil. En voor die van hem. Je hoeft je er dus niet schuldig over te voelen.

Laat het verleden rusten

Het is tijd dat je voor jezelf een betere toekomst creëert. En dat lukt je niet als je in het verleden blijft hangen.

Kennelijk werkt het niet meer met je ex, anders zou je dit artikel waarschijnlijk niet lezen. Je hebt moeite met loslaten.

Kijk vooruit en niet terug. Houd je met je eigen toekomst bezig.

Ga je ex met andere ogen bekijken

Wil je graag vrienden blijven, dan kun je dat proberen. Maar het is niet eenvoudig. Misschien geven jullie allebei nog om elkaar, maar kijk ook naar andere mogelijkheden om je heen. Want zoeken naar manieren om te zorgen dat de situatie weer als vanouds wordt heeft duidelijk niet gewerkt.

Lukt het je niet om je ex met andere ogen te zien en blijf je hoop houden dat alles toch weer goed komt, dan is het misschien beter om de band met hem helemaal te verbreken. Je ex loslaten wordt anders onmogelijk.

Je houdt jezelf vast aan een liefde die niet meer bestaat

Misschien is het voor jou moeilijk het verschil te bepalen tussen de liefde die er ooit tussen jullie was en de liefde of vriendschap die er nu is. Wanneer je oude herinneringen ophaalt dan doet dat pijn. Dat komt omdat jij er alleen aan denkt, terwijl hij hele andere dingen doet en met zijn hoofd ergens anders zit. Het lijkt oneerlijk, maar het is de realiteit: jullie liefde bestaat niet meer.

Dus hou je er niet aan vast, Je ex loslaten is beter: ga verder. Ga naar een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen als een individu en niet als stel.

Doe het voor jullie beiden. Waarschijnlijk heeft je ex er ook moeite mee, al is zijn strijd misschien anders.

Misschien komen jullie wel weer bij elkaar

Het komt voor: soms worden verbroken relaties weer gelijmd en komt het allemaal toch nog goed. Maar de kans erop is klein. En als dat toch gebeurt is jullie liefde anders dan daarvoor.

Jullie zijn beiden veranderd en op dit moment passen jullie kennelijk niet bij elkaar.

Zorg eerst maar eens dat je jezelf weer terug vindt en in het heden gaat leven, zonder steeds terug te kijken op the good old times. Het verleden dat waarschijnlijk besmet is door jaloezie, pijn en wellicht haat.

Ben je weer jezelf en voel je je mentaal weer wat sterker, dan kunnen jullie bekijken of er misschien een tweede kans is op een relatie met elkaar.

Ben je serieus en zie je een tweede leven voor jullie relatie wel zitten, lees dan “Hoe krijg je je ex terug? Zo werkt het!“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X